Eucerin proizvodi u mojoj dnevnoj rutini

Već sam spominjala probleme sa dehidriranom kožom lica, koje sam imala tokom zime. Stanje i izgled se sve više pogoršavao i negde početkom februara sam rešila da potpuno promenim dnevnu rutinu nege.


Ako je koža zahtevna, najveće šanse da dobijete efikasan preparat imate sa medicinskom kozmetikom. Tako sam krenula u apoteku, sa idejom da kupim nešto iz La Roche-Posay Hydraphase linije za dehidriranu kožu. Međutim, naletela sam na Eucerin promociju, posavetovala se sa farmaceutom i kupila Aquaporin hidratantnu kremu za intenzivnu hidrataciju i blagi losionom za čišćenje. Koža je sjajno reagovala i već nakon nedelju dana, vratila sam se po micelarni fluid i Q10 aktivni fluid.  

Eucerin pH5 Losion za pranje osetljive kože, 200ml.
Gelaste je teksture i pri kontaktu sa vodom nežno peni. Predviđen je za svakodnevno čišćenje lica i tela. Ne sadrži alkalne sapune, šta ga čini idealnim za kožu podložnu iritacijama. Posebno je pogodan za osobe sklone alergijama (prašina, grinje, kontaktne alergije). Zapravo, cela linija proizvoda Eucerin pH5 sadrži trostruki kompleks (pH5 citratni pufer koji stabilizuje kiseli omotač kože, glicerin za povećanje vlage i pantenol za regeneraciju na ćelijskom nivou) kojim se aktiviraju enzimi tj. prirodni odbrambeni mehanizam kože. Na ovaj način se dobrim delom zaustavlja prodor alergena iz vazduha u epidermis, a time i prateće pojave poput crvenila, ljuštenja kože, svraba i zatezanja. 


Losion je blag, a pri tom vrlo lepo i temeljno čisti. Lice ostaje nežno, glatko i ni malo isušeno. Blagotvorno deluje na iritacije i od kada ga koristim koža mi je čistija, bez perutanja i crvenila. Mogu da kažem da mi jako prija i ne verujem da ću ga menjati u skorije vreme. Sporo se troši. Upotrebljavam ga jedanput dnevno već puna dva meseca i još uvek sam na istoj boci. 


Ono što bih navela kao mali minus je dominantniji miris, koji nekoga osetljivijeg na mirise može da "guši" npr. prilikom pranja lica.

Sve u svemu, za jedan kvalitetan proizvod koji ne samo da efikasno čisti već i neguje kožu, i količinu od 200ml istog, cena od ~ 500 rsd je više nego pristupačna.

Eucerin Dermatoclean 3 in 1 micelarni fluid, 200ml. Predstavlja sredstvo za čišćenje, skidanje šminke i toniranje u jednom. Sadrži kompleks blagih tenzida i supstanci koje odlično hidriraju. Klinički je testiran na osetljivoj kožu, području oko očiju i pokazao je veoma dobru podnošljivost tako da je pogodan i za osobe koje nose kontaktna sočiva.


Fluid sam dobila na akciji uz Q10 kremu. Pitanje je kada i da li bih ga ikada primetila budući da: 1. imam averiziju prema 2 u 1, 3 u 1 i sl. proizvodima i 2. moje interesovanje prema isprobavanju novih micelarnih rastvora nestalo je sa kupovinom Garnierove boce od neverovatnih 400ml koju ću potrošiti sledeće godine u ovo vreme (možda). Međutim, ovaj proizvod je odmah dobio "počasno" mesto u mojoj dnevnoj rutini :).

Ne koristim ga za skidanje šminke već za čišćenje lica. Ne zato što nije efikasan, već zato što sam primetila da mi uz ovaj proizvod penasta umivalica uopšte nije potrebna. Svakog jutra, nakon umivanja, lice očistim tupferom natopljenim Dermatoclean micelarnim fluidom. Ukloni sve masnoće i nečistoće koje su se nakupile tokom noći, tonira lice i divno ga osveži. Bez iritacija, bez lepljivog osećaja. Po tome me podseća na Darphin Azahar Cleansing Micellar Water, nešto najdivnije iz "sveta" tonika i losiona što se može staviti na lice.


Vrlo je efikasan i kao sredstvo za skidanje sminke. U jednom potezu skida lakšu šminku, dok je za vodootpornu potrebno malo strpljenja i više tapkanja (kao uostalom i sa svakom micelarnom).

Kvalitetan i efikasan višenamenski proizvod, sa kojim možete preskočiti nekoliko koraka nege a da pri tom ne brinete o iritacijama, isušivanju i dugoročnim negativnim posledicama po zdravlje kože. Mislim da je redovna cena ~ 800 rsd, za količinu od 200ml.

Eucerin AQUAporin ACTIVE light krema za normalnu i mješovitu kožu, 40ml. Postoje još dve verzije ove kreme (rich za suvu i osetljivu kožu i varijanta sa zaštitinim faktorom SPF15 za sve tipove kože). Cela Aquaporin Active linija, kreirana je da pruži i održi dugotrajnu i dubinsku hidrataciju epidermisa. Tehnologija koja se krije iza ovih proizvoda bazira se na otkriću akvaporina - vodenih mikrokanala, smeštenih u ćelijskoj membrani i direktno odgovornih za optimalnu distribuciju vlažnosti (koga zanima cela priča, preporučujem link).


Krema se može koristiti ujutru i/ili uveče. Ja sam je prve nedelje koristila i ujutru i uveče, a zatim samo uveče (budući da ne volim klasične noćne kreme jer su za moju kožu, po nekom pravilu previše teške). Vrlo je lagane, vodenkaste teksture. Upija se brzo i potpuno. Ima prijatan i diskretan miris koji brzo nestaje. Namenjena je normalnom i mešovitom tipu kože, a pogodna je i za osetljivu kožu. Odlična se pokazala i kao podloga za šminku.


Jedan od glavnih sastojaka je gliko-glicerol, prirodni derivat glicerola (proizvodi ga vrsta plavo-zelenih algi), koji ima sposobnost da aktivira fiziološku mrežu akvaporina, kao i da kreira nove i na taj način omogući bolji protok molekula vode unutar kože (od ćelije do ćelije) a time i optimalnu hidrataciju. U listi sastojaka, za oko mi je zapao Myristyl Myristate, koji bi eventualno mogao da izazove probleme na masnoj i aknama podložnoj koži. Doduše prisutan je u manjoj koncentraciji.


Ova kremica je u rekordnom roku dala pozitivne rezultate na mom licu. Već nakon nedelju dana svakodnevnog korišćenja koža je prestala da se peruta, a nakon mesec dana prosto je živnula i dobila blistavost, glatkoću i generalno zdrav izgled. Mislim da je idealna za letnji period, pa planiram da isprobam varijantu sa UVA/UVB zaštitom. Troši se normalnom brzinom. Meni je tuba potrajala nekih mesec i po dana.

Dakle, jedna lagana i efikasna krema koja može da pokaže odlične rezultate na dehidriranoj koži. Bilo bi idealno da je "oplemenjena" i po kojim vitaminčićem ili mineralom :). Ne sećam se tačno cene, ali mislim da je bila ispod 1000 rsd.

Eucerin Q10 Active antirid fluid, 50ml. Formulisan je kao dnevni tretman za prevenciju starenja kože. Dokazano ublažava dubinu bora nakon pet nedelja svakodnevnog korišćenja. Sadrži UV filtere (SPF 15). Namenjen je svim tipovima kože, a pre svega mešovitoj.


U zvaničnom Eucerin katalogu, ovaj fluid se vodi kao Q10 Dnevna krema za normalnu i kombinovanu kožu. Proizvođač navodi da je u pitanju oil-free formula i zaista je nemasna. U poređenju sa Aquaporin kremom, ima nešto konzistentniju teksturu ali je na licu i dalje lagana i fino se upija. Sadrži ubikinon tj. koenzim Q10, opštepoznat po svom antioksidativnom dejstvu kao i sposobnosti da podstakne sintezu kolagena i elastina. Ne sadrži parfem ni parabene.

Koristim je kao dnevnu kremu već dva meseca i ono što primećujem je da je koža zaglađenija,  ima nešto bolji tonus i definitivno izgleda negovano. Krema je odlična i kao podloga ispod šminke. Nije komedogena, nisam imala nikakvih problema sa bubuljicama i T zonom. Takođe, nisam imala reakciju u vidu crvenila (što mi se svojevremeno desilo sa jednim Q10 serumom).


Nije u klasičnoj teglici, već u bočici sa pumpicom kojom se krema lako istiska napolje i to u kontrolisanoj količini. Potrebna su najviše dva stiska za celo lice. Troši se relativno sporo (ja sam još uvek na prvoj bočici).

Mogu da je preporučim kao dobru dnevnu kremu koja neguje i štiti kožu. Mislim da bi najviše odgovarala mešovitom tipu kože. Ako se ne varam, cena je ~ 1600 rsd.

Tokom poslednja dva meseca, osnovnu dnevnu negu lica bazirala sam na ovim proizvodima uz vitaminski serum (tokom prvog meseca), redovno čišćenje pilingom (jednom nedeljno) i tretiranje maskama (takođe, jednom nedeljno). Kao što se može primetiti, veoma sam zadovoljna rezultatima :).

Kakva su vaša iskustva sa Eucerin kozmetikom i sa medicinskom kozmetikom uopšte?


Sodium Myreth Sulfate
Sodium Myreth Sulfat

18 komentara

  1. Ja ne znam kako nisam videla da je losion za čišćenje namenjen i čišćenju lica. Ne možeš da veruješ koliko sam ga puta držala u rukama u radnji i uvek mislila da je, isključivo, za tuširanje. :) Svakako ću probati, jer mi je ta cena smešna. Sada se samo dvoumim izmedju Eucerinove i LRP micelarne, jer sam čula da je i ova druga dobra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Verovatno su obe dobre :). Ja više simpatišem Eucerin, zato što je multipraktik. A za losion, cena jeste smešna. Ja sam imala malo averziju baš zbog toga što stoji da je za čišćenje i lica i tela pa mi je to bilo malo "?". Inače imaju i posebne linije specijalno za suvu, masnu itd kožu.

      Izbriši
  2. moja prva recenzija na blogu je bila baš za ovo savršenstvo od kreme, aquaporin :D
    divno iskustvo imam sa njom, i jako dugo sam je koristila, kožu je ostavljala savršeno hidriranom, a kao
    podloga za šminku je bila idealna. koristila sam i tonik/micelarnu :)
    ove ostale proizvode nisam probala, mada mi je jako privlačna ponuda koju eucerin ima na promocijama :)
    medicinsku kozmetiku jako volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, meni su Eucerin akcije interesantne za kupovinu, mada mislim da ni regularne cene nisu posebno visoke. Posebno ako ih poredim sa sličnim dermokozmetičkim proizvodima. Aquaporin kremica je savršenstvo za dehidriranu kožu :).

      Izbriši
  3. Volim eucerin Sun liniju jedina sa kojom ne izgorim i stvarno je efikasna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E za tu liniju sam baš zainteresovana :) Hvala za info.

      Izbriši
  4. Ova micelarna me nije nešto oduševila, ali zato mi je krema za suhu kožu iz ive Q10 linije bila odlična!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapravo sam na osnovu tvoje recenzije odlučila da kupim istu kremu ali za mešovitu kožu :).

      Izbriši
  5. Ja koristim ovu miceralnu...sasvim mi je ok, i kremu za ruke sa 5%uree-takodje je ok ( i potpuno bez mirisa )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da li je linija sa ureeom isključivo za suvu kožu?

      Izbriši
    2. Jeste za suvu ali nije iskljucivo,al mozes koristiti i na mesovitoj i normalnoj jer nije komodogena.
      Zanima me koliko imas godina(ako nije tajna :) ) zbog Q10 pitam?

      Izbriši
    3. Nije tajna :) Imam 32 godine. Mislim da oni preporučuju Q10 kreme za osobe od 30. godine, u grubom.

      Izbriši
    4. Aha,hvala na info.Da se nezalecem onda :) Htela sam reci da slobodno mozes uzeti sa ureom eucerin,aqua porin je ok,al ima silikon u sastavu pa je potrebno nesto jace za umivanje da bi skinuo taj silikon,nesto sa slsom u sastavu.Ok je dok se koristi cim prestanes,vise se isusuje koza nego inace,zato sto ima i alkohola u sastavu.Da li je LRP takodje medicinska kozmetika kao eucerin?

      Izbriši
  6. Bas bih probala tu Aquaporine kremicu imala sam okoloocnu iz te linije i bas mi je odgovarala. Micelarnu sam isto probala ali mi nije bila nista posebno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne znam, meni je ta micelarna podjednako efikasna kao i recimo Garnierova, a nju svrstavam u jako efikasne :). Za Aquaporin kremicu, mislim da retko kome neće odgovarati.

      Izbriši
  7. Post kao poručen. Zadala sam si zadatak da ću potrošiti svu preperativu, pre nego li krenem u nabavku novih mazalica :) Sledeća stanica- Eucerin polica. Aquaporin i serum mi se čine kao idealna nega.
    Hvala na preporuci.
    A jesam se nasmejala na rečenicu o Garnier micelarki :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Upravo isprobavam neke Eucerin proizvode, pa ću dojmove javiti kasnije.

    OdgovoriIzbriši
  9. Samo cu reci da svaki problem koji sam imala sa kozom eucerin je resio, ali zaista!!! Mleko za telo i ulje za tusiranje preporucujem. Eucerin koristim za sve, malo je skuplji ali vredi svaki dinar!

    OdgovoriIzbriši