Omiljene nijanse ruževa za proleće

Ovog proleća širim ljubav prema narandžastim, kajsijastim, breskvastim, koralnim i karmin crvenim usnama. Među favoritima su...


Artdeco Art Couture Velvet Lipstick #607 Bon Bon. Intenzivan, šokantno narandžast ruž sa mat završnicom. Odlično pigmentovan, ne naročito razmaziv. Već prvi sloj daje punu boju. Veoma postojan. Isušuje, tako da je balzam kao podloga obavezan. Podrazumeva savršeno negovane usne, što treba imati u vidu, jer će naglasiti i najsitnije nepravilnosti. Dakle, jedan jako zahtevan i poseban ruž. Po mom mišljenju, zvezda cele Dita Von Teese kolekcije i zanimljiva alternativa crvenim usnama.


Rimmel Lasting Finish Lipstick By Kate #109. Nežna koralna nijansa, crvenkastog podtona. Mirna i prilično uklopiva. Ima polu mat finiš (ako se ne varam, cela crvena Kate Moss linija je kolekcija mat ruževa). Formula je dobro pigmentovana i fino postojana. Bar tri do četiri sata ga ne treba obnavljati. Ima neobičnu puderastu teksturu, izgleda otmeno. Lako se nanosi i nekako je lepo definisan. Kada se jednom osuši, nema tendenciju da "šeta". Ne isušuje usne i ono što mi se posebno dopada - vrlo je lagan i jedan od najudobnijih ruževa koje imam. 


Sephora Color Lip Last #15 Coral Calling. Prelepa koralna nijansa, rozikastog podtona. Prava letnja boja koja me neodoljivo asocira na topla tirkizna mora, raznobojne tropske voćke, pinja koladu na plaži i tako neku letnju egzotiku. Iako spada u dugotrajne ruževe, tekstura je prilično kremasta pa klizi po usnama. Relativno brzo se suši, ne isušuje usne i baza nije neophodna. Ima savršenu pigmentaciju i intenzivnu boju. Formula je vodootporna, ne ostavlja mrlje i ne razmazuje se. Kvalitetan ruž u prelepoj nijansi.



Golden Rose Ultra Rich Color Lipstick #49. Intenzivna klasična crvena. Ovaj karmin sam birala za mamu i već u parfimeriji me je impresionirala pigmentacija. Tekstura je izrazito kremasta i potrebno ga je pažljivo naneti, a potom i fiksirati (može lako da pređe liniju usana i sl.). Nije postojan i dobrim delom će nestati posle prve šoljice kafe pa ga je neophodno redovno popravljati. Ostavlja trag na čašama, šoljama, odeći.. ukratko loš je partner u "zločinu". Ipak, boja je toliko očaravajuće bogata i lepa, da mu se skoro sve može oprostiti. 


Na fotografijama ispod su swatch/evi na dnevnom svetlu...


.. i kako izgledaju na mom licu uz veštačko osvetljenje (Artdeco, Sephora, Rimmel i Golden Rose redom, sleva na desno). Uopšte ih nije bilo lako uslikati :).


Da li volite slične nijanse? Koji ruž nosite ovih dana?

27 komentara

  1. Odlican opis. Meni se nijansa GR ruza najvise dopada, ali me je najvise zaintrigirao Ardeco iz Dita kolekcije. Mozda jer o njemu mogu samo da sanjam posto su mi usne bas suve. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj ruž u svakom slučaju zahteva dobar balzam za usne i to u nekoliko slojeva, ali boja je fenomenalna :)

      Izbriši
  2. AD imam i bas sam krenula ovih dana da ga ponovo nosim. Mnogo ga volim! A taj Rimelov mnogo zelim vec neko vreme i sad si me opet podsetila na to! Predivna boja. Svidja mi se jako i taj Sephora nijansa. GR je jako lep ali mi nije zanimljiv jer je crven, takve vec imam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da GR je baš klasična crvena. Ona koja bi izgledala fatalno recimo na Gwen Stefani :D

      Izbriši
  3. Jao ovo je sve baš po mom ukus! Od AD imam drugu narandžastu, crvene takože imam drugi izbor ali ova preostala dva moram nabaviti - posebno mi se Sephora dopala!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivni su karmini! Obožavam ove boje i slažem se da su divne za proleće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da neke posebno zanimljivo mogu da se iznesu na tako svetlom licu, kao što je tvoje :).

      Izbriši
  5. Divne su nijanse, svaka je lepa na svoj nacin :)

    OdgovoriIzbriši
  6. mislim da ti svaka od ovih nijansi dobro stoji, ovo su definitivno tonovi koji pašu tvom licu :))
    ja uopšte ne vezujem neke nijanse za zimu, druge za leto, imam sigurne boje kojih se držim i uvek ih nosim :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno i provereno :D A ja recimo baš volim da eksperimentišem sa bojama. Inspiracija mi varira u zavisnosti od toga "da li sunce sija ili kiša pada".

      Izbriši
    2. takodje.... boje po raspolozenju !!! ;)

      Izbriši
  7. Najviše mi se svidjaju Rimmel i Artdeco, definitivno su nijanse koje bih i sama nosila. :) Sephora mi je malo rozikasta, a crvendać nije u mom tonu. No, tebi stvarno svi dobro stoje. Umeš da biraš za sebe. ;D

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni Kate Moss ruzevi nakon sat-dva ostanu samo kao olovka za usne,ovaj unutrasnji dio odmah spadne :/

    OdgovoriIzbriši
  9. http://makeupdefinition.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  10. Volim ovakve nijanse jer su same dovoljno upečatljive pa ne moram mnogo da šminkam ostatak lica da bih izgledala doterano. Sad sam u potrazi za nekim pink nijansama.

    OdgovoriIzbriši
  11. Sephora i Rimmel <3 Divan izbor.

    OdgovoriIzbriši
  12. Po meni nekako previše intezivne boje, i opet, nepotrebno je imati toliko sličnih tonova, samo se kvare ruževi, i na kraju ih moramo baciti. :(
    Poz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za nekoga kome su ovakve boje previše intenzivne i jedan može da bude nepotreban i da stoji sa strane :)

      Izbriši
  13. Meni je ovo sve isto, mogla si da kupis neki pink karmin, a ne 4 crvena. Da li ove nijanse iz posta nanosis i danju ili samo nocu?

    OdgovoriIzbriši
  14. taman moja boja kose,moja boja ociju i moje boje karmina.... ma sve kako treba !!! extra!!! (Y)

    OdgovoriIzbriši
  15. Wow, GR je divan! A njihovi karmini su uvek malo problematicni, ali su zato boje fenomenalne ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Sephorin ruž ti jako lijepo pristaje :) Mirela

    OdgovoriIzbriši
  17. Krasan izbor. Najviše mi se sviđa GR :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Kako da poručim, karmin boju korala.

    OdgovoriIzbriši