Prvi "Svet lepote" i utisci

Tokom vikenda održan je prvi "Svet lepote", sajam i kongres posvećen kozmetici, organizovan od strane Asocijacije za unapređenje i razvoj kozmetike Srbije. Sajam je okupio više od stotinu što domaćih što stranih brendova, a bilo je i vrlo interesantnih predavanja, prezentacija i promocija. Namenjen je pre svega stručnjacima iz sfere kozmetike ali i ostalim posetiocima i "zaluđenicima" kozmetikom.


Obožavam slične događaje. Najviše zato što su mi dostupni profesionalni brendovi sa kojima inače ne dolazim u dodir, osim eventualno po salonima. Zatim, osoblje je stručno i zaista ima šta da se čuje, a može da se dobije i prava preporuka ili savet. Najzad, kozmetički sajmovi su sjajna prilika da se upoznam sa novitetima i eventualno pazarim po sniženim cenama.

Ovaj put sam nekako bila fokusirana na preparate za kosu, pa su mi najviše pažnje privukli Primax, Revlon, Damb i štand sa Dikson kozmetikom.


Primax je prezentovao novi program Aloxxi farbi i preparata za negu kose. Aloxxi International je pod OPI Products Inc, a proizvodi se mogu naći samo u bolje snabdevenim salonima. Farbe su na biljnoj osnovi. Imaju nisku koncentraciju amonijaka i UV filtere koji štite kosu od sunca. Ne sadrže parabene i kako mi je objašnjeno, akcenat je na znatno manje štetnih materija tako da nema iritacija, peckanja i neprijatnog mirisa tokom farbanja. Pri tom su boje intenzivne i dugotrajne. Zvuči fino :).

Na istom štandu, najveće interesovanje je ipak bilo usmereno ka OPI lakovima, budući da su i stare i nova Brazil kolekcija za proleće/leto 2014 bile na sniženju.

Štand kompanije Damb sam planirala da posetim pre svega zbog Sabrina Professional kozmetike za negu kose. Ex frizerka je koristila njihove preparate, između ostalog Smooth cream iz Hair Code linije koja se na mojoj kosi pokazala sjajno i od tada dopunjujem zalihe kad god sam u prilici. Prijatno sam se iznenadila kada sam na istom mestu ugledala i Marrakesh proizvode američke kompanije Earthly Body, o kojima sam baš pre neki dan slušala hvalospeve (opet od frizera :D). Interesantno je da su potpuno prirodni i sadrže dva najbolja sastojka za negu kose: argan ulje iz Maroka i ulje semena konoplje.


E onda sam naišla na Vanju i štand Gerovital kozmetike :). Sećate se da sam spominjala Plant ampulice za kosu? Ovog puta pokupila sam jedan tretman na probu. Dobila sam i nekoliko uzoraka krema koje obećavaju. Posebno su me zainteresovale maske za lice od prirodne gline, inače namenjene kozmetičkim tretmanima. Zapravo se radi o puderu specijalne kombinacije aluminosilikata i prirodnih minerala (glina se vadi iz jedinstvenog izvora planine Padurea Craiului u Rumuniji), koji može da se kombinuje sa različitim voćem, povrćem, mlekom, medom, biljnim uljima i sl. kako bi se dobila idealna maska za tretiranje specifičnog problema kože.


Zadržala sam se i kod Revlona. Imali su sjajne popuste i odličnu ekipu, te sam dobila dosta informacija kako o proizvodima koji su me lično interesovali tako i o zahtevima moje kose iz ugla jednog iskusnog frizera i proizvodima na koje bi eventualno trebalo da obratim više pažnje. Otišla sam kući sa gomilom testera i nekoliko zanimljivih brošura.


Sve u svemu interesantan i baš lepo organizovan događaj. Nenapadan. Ne pretrpan. Doduše i slabo posećen. Ne znam da li sam možda stigla kasno (sredina popodneva drugog dana). Preokupirana štandovima krcatim kozmetikom meni pretežno nepoznatih brendova, nisam ni stigla da primetim ljude. Ali i pored toga, gužve nije bilo. Ni onog gurkanja tipičnog za sajam.

Da li ste bili na "Svetu lepote" i kakvi su vaši utisci?

7 komentara

  1. Ipak sam se odlucila da dodjen na onaj 23. po redu!! ali sve u svemu ovakve dogadjaje,a da zivim blize,sigurno ne bih propustala!! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, "Dodir Pariza" već ima tradiciju. Meni je ovaj nekako bio simpatičniji (možda zato što nisam morala da se "probijam" do štandova :D).

      Izbriši
  2. Meni se lično dopada što nije bila gužva a i bila sam fokusirana samo na OPI :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja sam bila negde od 12 do 4 u nedelju. Mani je profesionalna kozmetika bila zanimljiva jer je tako retko vidjamo. A utisak je i moj da je prazno, slabo poseceno.
    Mada znatno elegantnije od Dodira Pariza
    Ljiljana Grujic

    OdgovoriIzbriši
  4. Ponuda za lakoholičare je bila super, tako da sam zadovoljna. :) Jeste bilo manje štandova nego na Dodiru Pariza, ali treba im dati šansu, još su novi. Za potrošače je super da ima što više ovakvih događaja. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja mislim da je bio slabo posecen,ali iskreno slabo i opremljen,isla sam ranijih godina i nekako mi se cini da je bio bolji. Pritom mislim da su cak i neke cene bile naduvane...da je van sajma bilo da se kupi jeftinijih proizvoda nego na samom sajmu...umesto da bude obrnutu. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši