Haoma buter za telo: bogata nega, raskošan miris

Već nedelju dana se ne odvajam od jedne teglice. Od noćnog stočića do radnog stola, pa iz radne sobe u kupatilo, onda na terasu i opet na noćni stočić. Prati me u stopu. Malo malo pa je otvorim, zamočim prst, mažem i uživam. Ponajviše u mirisu. Opojnom i gurmanskom. Slatkom i orašastom. Tople zapečene palačinke. Kolači sa orasima. Ušećereni pečeni bademi. To su slike koje miris priziva.


Sa Haoma biljnom kozmetikom prvi put sam se susrela prošlog petka, u prodavnici Udruženja starih zanata Srbije. Krivi su Ljilja i ledeni pljusak koji se tog popodneva sručio na Vračar i okolinu. Zelene flaše sa losionima, pomade i kreme u staklenim teglicama i interesantnim ručno rađenim porcelanskim posudicama sa zatvaračima od plute. Sve to poređano po drvenoj polici, kao iz stare bakine kuhinje.




Pažnju mi je privukla otvorena zdelica sa buterom za telo. Smesa je podsećala na primamljiv miks meda i suvog voća. Nije bilo teško odlučiti se za kupovinu.



Mada na prvi pogled izgleda kao da će morati da se zagrebe kašikom, tekstura je izuzetno mekana i razmaziva. Pri dodiru sa kožom, buter se topi i oslobađa zanosan, postojan miris.


U sastavu ima ši buter, kakao buter, ekstrakte bilja, hladno ceđena ulja makadamije, noćurka, semenki grožđa i badema. Impresionirani? Ja jesam.


Prema rečima Aleksandre Cvetković, vlasnice radionice, Haoma proizvodi su potpuno biljni, prirodni i ekološki. Ne sadrže nikakve hemijske supstance niti supstance životinjskog porekla. U sebi nemaju ni vodu, tako da ništa ne oduzima prostor aktivnoj biljnoj materiji. Nanose se na vodom ili tonikom ovlaženu kožu i samim tim doziraju po potrebi. Ideja Haoma kozmetike je da krajnji proizvod bude identičan prirodnom izvornom materijalu.

Mada sam ga mazala i na suvu kožu, zaista sam primetila da se najbolje upija nakon tuširanja, kada je koža vlažna, tek blago natapkana peškirom. Tada se i najlakše razmazuje i nije ga potrebno naneti u većoj količini.


Zaključak

Haoma buter je jedan od najboljih preparata za telo koji sam koristila, uključujući sve losione, mleka, butere i body kremove do sada. Pošto ga upije, koža je svilenkasto glatka, nežna i nahranjena. Preporučujem ga svima, a posebno osobama sa suvom i isušenom kožom. Količina od 220g može se kupiti po ceni od 1200 rsd (ako se dobro sećam). Sve adekvatne informacije o ovom, kao i ostalim proizvodima mogu se dobiti u već pomenutoj prodavnici.

Da li ste već čuli za Haoma kozmetiku? Ili ste koristili neki od preparata i kakva su vaša iskustva?

12 komentara

  1. Nisam nikad cula za njih, ali definitivno izgleda kao nesto sto bi mi se bas svidelo! Moram svratiti do te prodavnice. Izgleda tako preslatko i ukusno! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su simpatične sve te posudice u tako nekom starinskom izdanju :).

      Izbriši
  2. Kad si opisala miris, nisam ni morala dalje da citam. Bice moj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da će ti se dooosta toga dopasti :D
      Ja se već vidim sa pilingom i bar jednom pomadom za lice.

      Izbriši
  3. Nisam čula nikada za Haoma kozmetiku, ali opis mirisa me je fascinirao. Želim taj buter, a i malo sam gladna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mislila sam da nećeš ostati "imuna" na opis :D.

      Izbriši
  4. Baš izgleda bogato :) moraću da obiđem ovu prodavnicu da vidim čega sve lepog ima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što se Haoma kozmetike tiče, imaju zanimljiv izbor proizvoda za negu lica i tela. Čak i dezodoranse. Sama prodavnica je tek priča za sebe :).

      Izbriši
  5. Ne znam šta mi se više dopalo,tvoj tekst (skidam kapu),fotografije ili proizvod. Nisam upoznata sa ovim preparatima,ali bih svakako volela da njušnem taj buter :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam čula, a takoo primamljivo izgleda, ja bih pola radnje odnijela :D

    OdgovoriIzbriši