L'Oreal Nude Magique Eau de Teint Foundation

"Discover a fresh, hydrating foundation, lighter than water that glides on for amazing coverage with a weightless feel." - ovako L'Oreal predstavlja novi Nude Magique Eau de Teint tečni puder. Kupila sam ga krajem decembra u jednom od nekoliko pohoda na Berlinski dm-drogerie markt, po promo ceni od 11€. Privukla me je neobična bočica i cela ta "Apply it just like a perfume!" priča :). Nisam ga primetila još kod nas u prodaji, a od "domaćih" recenzija o njemu je pisala jedino Bamby, pa predpostavljam da ga još nema ni u Hrvatskoj, Bosni..?


Puder je dvofazni pa je bočicu pre otvaranja neophodno promućkati. Toliko je tečan i razmaziv da je preporuka da se nanosi tako što se otvor preklopi prstom, bočica se par puta obrne naopako i količina koja ostane na jagodici razmazuje se po koži. Za celo lice nije potrebno više od nekoliko kapi pudera i stvarno se brzo suši. Zbog svega toga, meni je nekako bilo najjednostavnije da ga nanosim prstima, umesto četkom ili sunđerom.



Magija ovog pudera krije se u formulaciji sačinjenoj od lakih, brzo isparljivih ulja. Takođe, prisutna je i manja koncentracija pigmenata. Prilikom nanošenja, ulja iz formule isparavaju i na licu ostaje najlaganiji mogući sloj pigmenta. Potpuno je nemastan a pod prstima gladak i stvarno ga je teško detektovati. Taj skin-like osećaj i vrlo suptilan i prirodan izgled je ono što mi se kod ovog pudera jako dopada.


Postojanost je takođe sjajna. Traje sigurnih šest do osam sati, i to bez fiksiranja. U mom slučaju, T zona ostaje matirana nekih pet sati. 

Dosta dobro izgleda na licu u smislu da prekrije većinu nepravilnosti, ujednači ten i pruži vrlo lep i dugotrajan mat finiš. Za plavičaste podočnjake, crvenilo i neke veće korekcije potreban je korektor. Vizuelno umanjuje pore i može lepo da se nadogradi. Ovako izgleda na mom licu (bez korektora, nanet u jednom sloju). 


U ponudi je bilo osam nijansi. Sećam se da sam se dvoumila između najsvetlije #100 Porcelain i #120 Pure Ivory, za koju sam se na kraju i odlučila. Nijansa potpuno odgovara mom tenu. 


Eau de Teint naglašava suve delove lica. Većina pudera ne sarađuje sa isušenom kožom, ali ovaj posebno. To može da bude problem ukoliko imate suvu kožu i/ili kožu sklonu dehidrataciji.


Jedna od većih mana je bočica. Mada se retko žalim na ambalažu i inače više volim lepa staklena pakovanja (što ovo svakako jeste), ovaj puder zaslužuje pumpicu. Koliko god da pazim, uvek se nekako prospe ili iscuri okolo. Osim toga, bočica je mala i vrlo lako ispada iz ruke.

Zaključak

Mada sam već neko vreme pristalica proizvoda poput bb/cc krema, koji pored korekcije tena pružaju i određenu negu, moram priznati da mi se L'Oreal Eau de Teint jako dopada. Neverovatno je lagan i u tom smislu drugačiji od većine tečnih pudera koje sam do sada koristila. Pruža dugotrajno matiranje, sasvim finu prekrivenost i lep, suptilan izgled. Mada stiže u svega 20ml, ne troši se brzo. Mislim da je idealan za kombinovan ka mastan tip kože. Ima SPF18.

Da li koristite puder svaki dan i kakvu formulu preferirate?

19 komentara

  1. Dopada mi se kako izgleda na tvom licu i baš si lepa! Nadam se da ću uspeti nekako da dođem do njega, jer sudeći prema recenziji mislim da bi mi odgovarao :) samo me zbunjuje ova ambalaža, nikad nisam imala puder bez pumpice :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam nekako očekivala da će se kod nas pojaviti već početkom godine, ali eto još smo na čekanju :). Vidim da ga ima na feelunique/u, u svega šest nijansi. Mislim da je super varijanta za topliji period. Hvala na komplimentu :).

      Izbriši
  2. Jaoj,ja sam probala ali nikako nisam mogla da se snadjem,ta tekstura mi je tako strana,a i verovatno nisam dovoljno spretna. Drago mi je da tebi odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni samo nanošenje i razmazivanje nije predstavljalo problem. Jedino što mi je nemoguće da ga nosim danima kada mi se koža peruta - kako god i čime god da ga izblendam, prosto se nekako zalepi za ta mesta i to stvarno ne može da se iznese :D

      Izbriši
  3. Privlačio me ovaj puder ali nisam uspjela pronaći nijansu za sebe :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovog puta sam bila baš srećnica, a često imam isti problem.

      Izbriši
  4. Godinama sam koristila pudere, onda sam prešla na BB kreme, da bih se u zimskom periodu ponovo vratila puderima. Preferiram naravno medicinsku kozmetiku-opet :D
    Mada, preferiram i Loreal, a ovaj puder bi zbog cele priče oko bočice parfema svakako mene kupio :D
    I stoji apsolutno savršeno, možda najlepše od svih do sada :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam nekako primetila da mi puderi na duže staze isušuju lice (kakvo otkriće!), pa sam u već neko vreme na beauty balms/ima :). Bočica je divna, ali nepraktična...ali opet je divna lol.

      Izbriši
  5. Mislim da na mojoj koži ne bi dobro izgledao. Izgledala bih kao fasda koja se raspada.

    OdgovoriIzbriši
  6. u pravu si, nema ga još ni u HR :)
    jako lijepo izgleda na tvom licu, moram snimiti još nijansu tamniju od ove i možda ga naručiti. misliš da bi bio ok za mješovitu kožu ljeti? odnosno u kasno proljeće?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja koža je takođe mešovita i meni je sjajan. Za ovo sada vreme, pa i nešto toplije. Za pravo leto ne mogu da predvidim...nekako mi je leti lice nepredvidivo :). Mada stvarno sjajno matira, sad jedino je pitanje kako bi to sve izgledalo kad se malo "krčka" na licu.

      Izbriši
  7. Ovaj puder koristi moja zaova koja živi u Aziji, kod njih ga već dugo ima. Svideo mi se onako na probu, a i sada, nakon tvog opisa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, a mislila sam da su ga radili samo za Američko i Evropsko tržište :).

      Izbriši
  8. Dugo sam koristila Diorskin trčni ten, i onda rekoh kao da promenim pa sam rizikovala sa nekim Lancome Teind Idole Ultra. verovatno najgora stvar koju sam na lice ikad nanela. Al sam rekla da ću ga iskoristiti, nema šanse da bacim tolike pare. Onda sam otkrila Yves Rocher BB kremu koja se pokazala odlično, koristim je već više od godinu dana. I onda kako to obično biva, ne lezi vraže, desi se da jedna parfimerija ode pod stečaj pa počne da rasprodaje inventar, i ja naravno, ajde da se častim, kao zaslužila sam, stisnem petlju, otvorim novčanik i kupim Guerlain Parure de lumiere krem puder (uvek mi je smešno koliko fantastičnih naziva mogu da smisle za bazično isti tip proizvoda :). Koristim ga skoro dve nedelje i baš sam zaodovoljna, vredi para priznajem. Čak mi se pokazao odličan i na snimanju. Za scenske nastupe vež šesta godina za redom, koristim MAC Studio Fix. Mislim da ću se najviše držati njega i YR bb kreme, mada joj je mana što nema SPF.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakva epopeja :D
      Yves Rocher BB sam u jednom trenutku želela da kupim, ali sam iz nekog razloga odustala. Mislim da sam još negde pročitala loše kritike za Lancome. Hvala na preporukama.

      Izbriši
    2. Već godinu dana sam verna Erborian BB kremi. Savršena je i po prekrivanju, i po hidrataciji, i po prelepom osećaju na koži- ima i SPF 25. Sve što mi treba.
      Dr.Haushcka Translucent Make Up je bio pre toga, takođe odličan. Svilenkasta tekstura, odlično prekrivanje, divna hidratacija. Neki kažu da im je težak tokom leta - meni je licu dosta suvo na obrazima i hidratacija koju pružaju Erborian ili DRH su mi izrazito važne.Takođe mi je važno da može ceo dan da stoji na licu, bez isušivanja.
      Pre toga sam imala Sisley i Darphin - oba su bila odlična: Darphin više ne proizvodi pudere.

      Izbriši