Kupovina u Aprilu

Berlin je raj za kupoholičare. Bez obzira na interesovanja, raznolikost ponude je ogromna i zaista je teško odlepiti se od polica i pronaći vrata. Poslednji put, u decembru, vratila sam se sa dodatnim koferom punim kozmetike što je za mene atipično. Ovog puta, dala sam sebi više vremena za razgledanje i razmatranje šta mi od svega zaista treba i čini mi se da je to rezultiralo jednom pametnom kupovinom.


Prvenstveno sam bacila akcenat na preparativu i nemačke brendove po apotekama i drogerijama, budući da su cene istih i do upola jeftinije u poređenju sa cenama kod nas.

U Rossmannu sam, na preporuku prijateljice, kupila CD milder reinigungsschaum "wasserlilie". U pitanju je blaga micelarna penasta umivalica, obogaćena ekstraktom lokvanja i hijaluronskom kiselinom. Sa prirodnim tenzidima i bez mineralnih ulja, silikona, parabena. veštačkih boja i mirisa. 


U apoteci sam naišla na Avene Cleanance Purifying Mattifying Lotion na akciji, po ceni od oko 6 evra za pakovanje od 200ml. Moja koža postaje masnija tokom letnjeg perioda, a ovaj tonik sjajno reguliše višak sebuma, umanjuje pore i matira. Već sam ga koristila i planirala sam da ga ponovo kupim pre odlaska u Grčku, tako da sam presrećna što sam ga dobila po upola nižoj ceni.


Još jedna umivalica i novitet iz L'Oreala. Postoji i piling verzija. Obe su sa mehaničkom čistilicom, koja meni više liči na face masažer. Elem, bili su na promo akciji od 2 i kusur evra i prosto nisam mogla da odolim.


Rival de Loop je home brend drogerije Rossmann nižeg cenovnog ranga, na koji do sada nisam obraćala posebnu pažnju. Imaju i dekorativu i preparativu, a prema informacijama iz prve ruke proizvodi za negu lica i tela su dosta popularni. Zato sam odlučila da ih isprobam i kupila travel size pakovanja linije za negu lica, za 30 centi po komadu.


U dm/u sam naletela na redizajniranu verziju naveliko hvaljenog Balea Aqua hidratantnog seruma, za kojim sam bezuspešno tragala po našim radnjama. Plus gel za oči iz iste linije i pakovanje vlažnih tupfera za skidanje vodootporne šminke (kupljenih iz nužde). Svaki za oko 1 i kusur evra.


Po povratku sa Baltika, lice mi je prilično dehidriralo te sam u dm/u kupila prvu hidratantnu masku za lice koja mi se učinila obećavajućom. Sledećeg dana sam se vratila i kupila od svake vrste po jednu. Schaebens ima zabavno raznolik izbor maski za lice: od čokoladne do luksuzne maske sa šampanjcem. Odlične su, a koštaju oko 70 centi svaka.


Najnovija Nivea Q10 energetska krema mi je zapala za oko čim se pojavila kod nas. Imam neku čudnu naklonost prema Nivea kremama za lice. Mada mi do sada gotovo nijedna nije odgovarala, uvek mi se čini da bi "baš ova" mogla da bude prava. Zato sam se oduševila kada sam ugledala travel size pakovanja za 40 centi komad. Usput sam uzela i Weleda mleko za telo, oko 1 evra za 20ml.


Dr. Scheller
krema za lice za masnu/kombinovanu kožu jako interesantnog sastava, koja pruža 24h negu. U pitanju je visoko sertifikovana nemačka organska kozmetika. Cena pakovanja od 50ml je ~10 evra. Jedva čekam da počnem da je koristim.


O Dioderma ulju za lice i/ili telo sam čula toliko hvale, da je ova bočica prosto morala da se nađe na listi za kupovinu. Nemica koja mi ga je preporučila, već godinama za negu lica koristi samo ovo ulje - ujutru nakon čišćenja lica. Njena koža zaista izgleda odlično, a ja ću vas blagovremeno obavestiti o svojim utiscima. Količina od 30ml je oko 6 evra.


Odavno sam odustala od pakovanja kilograma kozmetike na putovanja, pa obično sa sobom nosim samo osnovni minimum. Sve što mi dodatno zatreba, kupujem. Međutim, ovaj put sam uspela da zaboravim dezodorans. Inače koristim Sebamed Sensitive i prvo sam kupila tu bočicu (za neka 3 evra). A onda sam odlučila da isprobam i CD/ov kao i CL Deo-Kristall mineral stick (oko 2 evra po komadu), koji mi se posebno učinio zanimljiv.


Cien Sun Kinder Sonnenspray LSF 50, koji su mi preporučili kao odličan. Pošto smo stigli na Baltik shvatila sam da imam sve sem zaštite od sunca, pa sam pazarila ovaj sprej. Platila sam ga oko 5 evra za veliko standardno pakovanje od 250ml. Balea Sonnen Schutz Spray zaštita za kosu, takođe kupljen iz nužde za oko 2 evra. Nisam sigurna da li se pojavio i kod nas.


U Lush sam svratila samo zbog ovog šampona. U pitanju je Godiva čvrst šampon za suvu kosu (izgleda kao sapun), koji sam već koristila i sa kojim sam prezadovoljna. Što se mene tiče, ovo je možda i Lush/ov najbolji proizvod za kosu. Cena je uvek ista, 11 i kusur evra.


Odeljak sa P2 kozmetikom je uvek zanimljiv. Osim dekorative, imaju sjajnu (ali zaista sjajnu) ponudu lakova za nokte kao i proizvoda za negu ruku. Ovog puta sam se častila Ultra Moisturizing Hand Sorbet - džinovskim pakovanjem , po ceni od 2 i kusur evra i bogatim uljem za nokte po ceni od nešto manje od 2 evra.


Moram priznati da me je Nuxe šokirao cenama (iz nekog razloga sam očekivala da će biti niže :D). Te sam se od dugačkog spiska na kraju odlučila za travel size pakovanja gela za tuširanje i micelarnog rastvora.


Od dekorative, kupila sam Smashbox Blush Rush kremasto rumenilo. Cena 3,7g je 25 evra. A rešila sam da konačno isprobam i Catrice ruževe - Ultimate Colour, The lips are on fire po ceni od ~ 4 evra, ako se ne varam.

26 komentara

  1. NAPOKON! Toliko isčekivan post! :D Oduševljena sam cenama, ja bih samo pazarila tester pakovanja. :D Baš me zanima kako će ti se dopasti catrice ruž, jer ja nisam bila oduševljena preterano. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam tvoju recenziju i još neke, ali me je na kraju boja kupila :).

      Izbriši
  2. bas ti zavidim :( prvo na putovanjima a potom bgm i shopingu :D

    OdgovoriIzbriši
  3. *Jelena,Lorea'l Perfect clean nikada ne pokupim u Nemačkoj i to baš ovog rozog, prelepog mirisa.Ranije je bio dva evra.Interesuje me najviše LUSH šampon za kosu,uvek sam se bojala da će mi od čvrtstih šampona otpasti kosa.Posebno me zanima Dr.Scheller krema za lice.Rado ću pročitati recenziju,a volela bih i da je probam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisaću uskoro o šamponu, a o kremi sigurno, pošto je isprobam :).

      Izbriši
  4. Koristila sam CD micelarnu umivalicu i moram priznati da sam bila zadovoljna. Ima ih u Mulleru, no ako uzmemo u obzir da te drogerije nema u RS, super si odabrala. Sve je lepo birano i verujem da ćeš biti jako zadovoljna. Nema bolje do planske kupovine :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako je i tebi odgovarala onda se stvarno radujem. Ništa bez plana i spiska :D

      Izbriši
  5. Mene najvise interesuje Loreal umivalica :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Znači ne znam za koji pre proizvod želim da pročitam recenziju :)
    Pored prirodne kozmetike Lush šampon mi je posebno interesantan:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šamponče je na spisku kozmetike koju nosim u Grčku, tako da je u planu skorijih recenzijica :).

      Izbriši
  7. Uuuu, kakva kupovina! Mislim da bih polizala ovu masku od čokolade kad bih je stavila na lice xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah :D Verovala ili ne, kažu da može da se poliže lol

      Izbriši
  8. Joj bas ti zavidim, u De ima toliko tih nekih povoljnih a dobrih stvari. Sad sam to ulje od mrkve dodala na svoj spisak i CD stvarcice za koje od ranije znam da su dobre ( bilo kod nas, vise nam ne uvoze ). spisak prosljedjujem rodici i kumi da mi donesu kad krenu ovamo. I mene sad bas to ulje zanima. Javi utiske molim te, i ako moze sad da mi kazes kakav je sastav- jel ima parafina ili nekih drugih naftnih derivata u sebi ili bilo sta lose, mislim uopste, sta mu je osnova. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno :) Spisak sastojaka je: Olea Europaea (olive) oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Arachis Hypogaea, Zea Mays, Carthamus Tinctorius, Germ Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Glycine Soja Oil, Daucus Carota Extract, Flavor, Arnica Montana Extract, Hamamelis Virginiana Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Salvia Officinalis Extract, Ledum Palustre Extract, Benzyl Benzoate, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool. Koliko mogu da primetim sastav je odličan :).

      Izbriši
    2. Hvala puno sto si se potrudila da mi napises sav sastav, nisam ga uspjela naci na netu. I meni se cini odlican, porucicu tu ulje sigurno.

      Izbriši
  9. Super stvarcice si kupila. Super su ova mini pakovanja

    OdgovoriIzbriši
  10. Krasna kupovina, sve bih ti ukrala! :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlicna kupovina. Steta sto kod nas nema mini pakovanja :(

    Zelim post o lush samponu :) Ja sam zaljubljena u njihov sampon od lavande, za masnu kosu. Jedva cekam da idem negde preko da ga kupim.

    OdgovoriIzbriši
  12. izvrstan shopping :)
    Schaebens maske jako volim, a Nuxe se mislim najviše isplati kupovati u Francuskoj, tamo su cijene stvarno povoljne, mi ostali nismo te sreće :(

    OdgovoriIzbriši
  13. kupujem skoro identčne stvari kad odem za Nemačku, rossman je nezaobilazna destinacija, kao i dm, imaju divne brošure, pa kad odem kući obično vidim i po još koju stvar pa se vratim u radnju, a cene su smešne! CD - brend koji decenijama u Nemačkoj vlada, sve im je dobro, a posebno CD dush bad bubble bath, prelepa kupka od koje mirišeš ceo dan, kao da imaš parfem na sebi!

    OdgovoriIzbriši
  14. Stvarno si se lijepo kontrolirala po pitanju dekorative, ja mislim da bih tu bila kao puštena s lanca :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Čekaj, ovu zaštitu od sunca si kupila iz nužde na BALTIKU?
    A ovde je pljuštala kiša....

    OdgovoriIzbriši
  16. Divni noviteti! Nadam se da cu nekad imati priliku da isprobam P2 proizvode, cula sam samo reci hvale :)

    OdgovoriIzbriši