Himalaya Herbals Purifying Neem Mask

Maska za lice je, za mene, nezaobilazan korak nege. Osim što predstavlja luksuzni nedeljni mini ritual u kojem uživam, odgovarajuća maska se pri tretiranju konkretnog stanja kože, može pokazati efikasnijom od mnogih kozmetičkih preparata. Bez obzira da li volite kupovne ili home made recepture, dobra maska ne mora biti i skupa. Danas vam pišem o Himalaya Herbals maski sa nimom.


Himalaya Herbals brend stiže iz daleke Indije. Postoje dugo (preko osamdeset godina). Nisu prirodna kozmetika, ali se definitivno izdvajaju sastavom. Proizvodi su bazirani na kombinacijama retkih biljčica iz podnožja Himalaja, a inspirisani znanjima najstarije tradicionalne nauke o zdravlju, ajur-vede.

Moja koža je kombinovana ali leti postane masnija i sklonija bubuljicama. Zato u ovom periodu, volim da koristim glinene maske koje upijaju višak masnoće, prijatno hlade i umiruju kožu.  

Himalaya Herbal Purifying Mask je namenjena upravo masnijoj koži, sa proširenim porama i bubuljicama. Aktivni sastojci maske su bela i zelena glina (Kaolin, Bentonite, Fuller's Earth), nim (Melia Azadirachta Leaf Extract) i kurkuma ili indijski šafran (Curcuma Longa Root Extract). 


Bela glina čisti i apsorbuje toksine i višak masnoće iz kože. U kozmetičkim tretmanima lica i ruku koristi se i radi eliminacije bora.

Zelena glina vraća balans minerala, dubinski čisti kožu, daje svež izgled i elastičnost. Idealno je sredstvo za negu, održavanje lepote i zdravlje kože.

Nim je jedna od najpoznatijih indijskih biljaka koja se mudro koristi već više od 5000 godina. Zbog svojih lekovitih svojstava poznat je širom sveta, a u Indiji se smatra svetim drvetom. U kombinaciji sa indijskim šafranom ima regenerativno, antibakterijsko i dezinfekciono dejstvo na kožu.

Prema uputstvu, masku bi trebalo naneti obilnije na vrat i lice (izbegavajući očnu regiju), što sam pri prvoj upotrebi i uradila. Pet minuta kasnije, uhvatila me je blaga panika kada je koža počela osetno da se zateže. Maska je vrlo efikasna i dovoljno je naneti je u laganom sloju, najbolje četkom (recimo nekom sintetičkom za tečni puder). Tada nema neprijatnog zatezanja, a i kasnije se mnogo lakše skida sa lica. 


U zavisnosti od toga da li imate normalnu ili masniju kožu, deset do petnaest minuta je dovoljno da se potpuno osuši i pređe iz tamno maslinaste u svetliju nijansu. Ne treba je ostaviti predugo na licu, jer mislim da bi mogla i da isuši. Uklanjanje vlažnim tupferima ima efekat grubljeg pilinga, koji pospeši cirkulaciju i koža se blago zacrveni. Nisam sigurna da bi ovo svima prijalo (posebno ne osobama sa izrazito osetljivim licem). Nežnija varijanta je da se postepeno ispira vodom uz masažu kružnim pokretima. Rezultat je čista, nežna i glatka koža.

Ima intenzivan miris, identičan mirisu kane, koji mene uvek asocira na blato i neku močvarnu vegetaciju. Nije po definiciji neprijatan, ali može da vas iznenadi. 

Zaključak

Prilično sam impresionirana ovom maskom. Savršeno upija masnoću, temeljno čisti i polira. Nisam primetila neko drastično sužavanje pora, ali bih rekla da je ublažila vidljivost mitisera. Takođe, jedan je od retkih proizvoda za koji mogu da kažem da zaista efikasno deluje na bubuljice, sasuši ih i ublaži crvenilo. U tubi se dobija 75ml, što bi trebalo da bude dovoljno za bar deset tretmana (na licu). Kupila sam je u Lilly/ju, po ceni od 245rsd, što mislim da je odlična cena.

Da li ste koristili nešto od Himalaya Herbals preparata? Kakva su vaša iskustva? Koji preporučujete? 

Najviše sreće u #cosmeticlovers giveaway/u, ovog puta, imala je Jasna Jevtić. Veliko hvala svima koji su učestvovali i više sreće 11. avgusta!

18 komentara

  1. Imam je i ja, i veoma sam zadovoljna. Koza mi je normalna, ali takodje ljeti postaje masnija u T zoni. I bas radi piling pri skidanju. Od Himalaye sam probala i Neem pjenu za umivanje i antisepticku kremicu koja mi je super, a ne kosta ni 1.5 evo. Za bubuljice, ujede komaraca i mrava, opekotine, super je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nim maska je moje prvo iskustvo sa ovim brendom. Čitam i da su mišljenja baš podeljena kada su njihovi proizvodi u pitanju. Hvala za preporuke, krema mi zvuči interesantno :).

      Izbriši
  2. Imam njihovu kremu za lice i dobro me služi :) Ne znam točno kako se zove (a neda mi se ići sad u kupaonicu :P), ali je za mješovitu kožu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam do sada koristila ništa od njihove kozmetike, ali me je ova maska baš zainteresovala...pogotovo što si napisala da je za masniju kožu, kakva je i moja. Potražiću je u Liliju, hvala na preporuci. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je baš za masniju kožu. Javi utiske :).

      Izbriši
  4. Ćao Iva, pročitala sam tekst. Koliko sam razumela, pasta ti nije odgovarala najviše zbog mirisa?
    Što me je podsetilo na Lush paste za zube koje se takođe ne mogu pohvaliti nekim posebno prijatnim mirisom, ali su zaista sjajne i interesantne :).

    OdgovoriIzbriši
  5. Maske su i za mene nezaobilazan dio njege jer mi najbolje očiste pore i osvježe kožu. Himalaya masku nisam probala ali kombinacija bijele i zelene gline te nima zvuči odlično! I sama sam pravila doma masku s tom kombinacijom samo sam nadodala još i prah tabletica crnog ugljena da jače povuče nečistoće i mitesere i rezultati su bili odlični!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super su ti "uradi sam" eksperimenti :). Biram recepture (po principu: što jednostavnije to primamljivije :D), pa ću se jednog dana naterati da smućkam koji piling ili masku u svojoj kuhinji.

      Izbriši
  6. Nisam koristila ovu masku iako je već dugo mjerkam u drogeeriji! Radila sam sama masku od nima kojoj bih (zbor ružnog mirisa) dodala par kapi ulja lavande. isto je djelotvorna

    OdgovoriIzbriši
  7. Juce sam bas procitala i na povratku sa posla kupila u liliju.
    Volim maske i volim sve te indijske i uopsta istocne varijante.
    Imam masnu kozu izuzetni cak i u 41 godini. Tako da sam je testirala i na sebi i na sinu koji ima 19.
    Minut dva po nanosenju koza je posela da me malo pecka i svrbi, prestalo je kada je maska pocela da se susi.
    Medjutim kada sam je oprala sa lica mlakom vodom, koza i mskoro nije bila tako dobra.
    Posle sam i sina uhvatila kao zamorce, on se odusevio. Odmah je javio devojci i drugaricama.
    Inace koristimo i njihovu pastu za zube, dok se naviknes na miris malo je onako cudna, alo odgovara nam.
    Hvala na preporuci. Merkala sam je danima, juce sam prelomila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su primamljive sve te egzotične kombinacije istočnog i azijskog bilja.
      Ova maska i jeste nekako više za masniju kožu i baš mi je drago da vam odgovara :).

      Izbriši
  8. Koristila sam Acne-n-Pimple Cream i bila zadovoljna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekako nisam viđala njihove kreme po Beogradu...ili sam ih prosto ispustila iz vida :).
      Hvala na preporuci.

      Izbriši
  9. Super je recenzija,bravo! Prvom prilikom, kad se nadjem u Lilly, kupujem!!! :-*

    OdgovoriIzbriši
  10. da nisam imala grozno iskustvo s njihovom pjenom, nakon tvoje recenzije bih pohitala po masku. Ovako se držim nekih drugih maski. Nim je po sebi stvarno čudesan sastojak i volim ga koristiti, kako za maske, tako se ponekad i operem njime jer ima antibakterijsko i antimikotičko djelovanje, pa prevencije radi :)
    Osim te tragične pjene sam isprobala i sapun s bademom i bio je isušujuć, tako da je taj brand za mene ipak gotov, ne usudim se eksperimentirati, izgleda da meni ne odgovaraju njihovi proizvodi. Drago mi je da si ti pronašla odgovarajući proizvod za sebe :)

    OdgovoriIzbriši