Iskustvo: Inglot profesionalno šminkanje

Kod šminkanja me fascinira ne toliko sama šminka, već umeće transformacije. Kombinacija talenta da se na nekome uoči ono najlepše i kreativnosti da se onda to na najbolji način vizuelno istakne i dovede u sklad sa individualnim stilom, raspoloženjem i konkretnom situacijom. I mada mi se uvek dopadala ideja da se prepustim pravom znalcu, do skora nisam imala iskustva sa profesionalnim šminkerima. Za Inglot tim sam se odlučila prošle nedelje, najviše iz radoznalosti. Svratila sam u radnju da pazarim senke i tom prilikom saznala da nude i usluge šminkanja. Cene su mi se dopale i odlučila sam da zakažem termin :). 


Budući da se nisam šminkala za neku specijalnu priliku (ako izuzmemo žurku te večeri), nije bilo potrebe da šminker dolazi na konkretnu lokaciju, pa smo sve obavili u prodajnom prostoru u Ulici kralja Petra, u Beogradu. 


Termin je zakazan kod Marije Tothove, koja me je od prvog trenutka osvojila ne samo svojim urednim izgledom i savršenom dnevnom šminkom, već i nekom posebnom neposrednošću i energijom. Porazgovarale smo ukratko o tome kakav izgled i efekat očekujem, kako se inače šminkam, kao i o tipu i uobičajenim reakcijama moje kože. Došla sam sa regularnom dnevnom kremom na licu, par sitnih bubuljica i podočnjacima, plavljim nego inače. Nisam imala neke posebne zahteve, osim da naravno izgledam savršeno :D. U suštini, želela sam da se potpuno prepustim njenoj inspiraciji.

Igor je, svojom standardno sjajnom fotografijom, zabeležio gotovo svaki korak.

















Šminkanje je trajalo nešto više od sat vremena, a evo kako je sve izgledalo na kraju (fotografije u zatvorenom prostoru i na otvorenom). 



Malo je reći da sam bila oduševljena. Sebi sam izgledala nekako "filmski", a te večeri dobila sam puno komplimenata :). Šminka je ostala prilično nepromenjena, od 14h do ponoći. Dan je bio topao i sparan, pa sam u toku popodneva blotovala lice i pred izlazak obnovila sjaj na usnama. Posebno me je zanimalo koliko će i da li preživeti ceo eye look, međutim sve je ostalo savršeno fiksirano. Gel ajlajner se nije mrdnuo, čak ni sa donje vodene linije.

Veoma sam zadovoljna i srećna što već pri prvom eksperimentisanju imam tako pozitivna iskustva.

Da li ste koristili usluge profesionalnog šminkera? Kakva su vaša iskustva?

48 komentara

  1. Predivno si izgledala! Lep post! Koliko si platila šminkanje? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. Šminkanje u radnji je 3000 rsd. Imali su do skora akciju sa veštačkim trepavicama 3300 rsd.
      Hvala :).

      Izbriši
  2. Sjajno ti je istakla oči, baš dolaze do izražaja, kao i njihova boja. :) Verovatno kasnim, ali tek sada primećujem da nisi više crvena. Divno ti stoji i ova nijansa. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :). Sada pokušavam da budem narandžastija :D.

      Izbriši
  3. Fenomenalno te je nasmikala! Ajlajner je perfektan!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super! Zao mi je sto nismo imale priliku ovo da uradimo zajedno... :)

    Sto se profesionalnih sminkera tice, ja se kunem u Minu Abramovic. Svaka preporuka za nju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja još gajim nadu :D Uvek sam raspoložena da učim i/ili budem model.
      Hvala na preporuci.

      Izbriši
  5. Jeco, šminka je savršena, prelepo si izgledala! Oči+trepuške=<3
    Osim profi šminkanja za venčanje, nisam imala drugih iskustava, nažalost. A tako rado bih se prepustila rukama profesionalaca :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa koliko sam ja primetila, to i jesu neke prilike kada se mi, obične smrtnice, bacimo u potragu za profi šminkerima :D.

      Izbriši
  6. Izgledas fenomenalno,sminka je savrsena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja hvala ti, jako mi je drago da se i tebi dopada :).

      Izbriši
  7. jao, upravo sam imala nezgodaciju pa nisam uspela da pošaljem komentar koji sam primarno napisala :))
    ček' da se setim šta sam htela reći....pohvalila sam celokupnu šminku i rekla da mi se mnogo sviđa krajnji rezultat :) potpuno si vamp i mnogo ti lepo ovo stoji :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Često mi se to dešava lol Zato gledam uvek da copy/pasteujem pre nego što pritisnem "Publish" :D.
      Hvala.

      Izbriši
  8. Divno! Šesta slika odozdo genijalna

    OdgovoriIzbriši
  9. Prelepo si izgledala i slike su stvarno fenomenalne :) Ja se sama sminkam i za posebne prilike ali mi treba vise vremena nego inace.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa eto i profi šminkeru treba punih sat vremena :).

      Izbriši
  10. Koristila sam usluge profesionalaca kada sam maturirala i bila sam toliko oduševljena da sam se sama zainteresovala za tehnike, boje, četkice i sve to i tako se rodila ljubav prema šminkanju.
    Sada najčešće za neki specijalan događaj odvojim za sebe sat i po, da precizno i strpljivo sve nanesem i uvijek dobijem komplimente, iako bih voljela opet da vidim kako to izgleda kad se prepustim profesionalcima. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E to nije prva takva priča koju sam čula :). Divno je kada umeš.

      Izbriši
  11. Kod šminkerke sam išla za maturu i nije mi se dopalo. Zapravo, tada jeste, ali sada kad gledam slike, vidim da me je našminkala baš loše, ali šta je tu je. :) Posle toga više nisam išla, uvek sama sebe šminkam, mada želim da odem nekad, čisto da se prisetim kako izgleda kada neko tebe šminka, a ne ti druge. :)
    Inače, moram prvo da kažem da ti je kosa presavršena, a tek oči, dušu dale za šminkanje. Da bar imam više ljudi u okruženju sa takvim očima, da vežbam na njima. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam, a i čula dosta negativnih iskustava, kada je profi šminkanje u pitanju. Predpostavljam da je tu ipak više problem na liniji razumevanja sa šminkerom, nego koliko neko zaista dobro šminka. Verovatno je najbolja varijanta kada sama sebe umeš da besprekorno našminkaš :).
      Hvala puno na komplimentima.

      Izbriši
  12. Divno izgledaš i sa i bez šminke ♥ odličan look, mislim da ti baš priliči, jednostavno zračiš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a uzgred, nisam nikad išla da mene šminka neki pro artist, čak sam se i za malu maturu sama šminkala, ali sam gledala dosta puta na delu, uživo kako izgleda

      Izbriši
  13. Mnogo mi se dopadaju nijanse koje su koriscene, lepo je sve uklopila uz boju ociju i kose, bas super izgleda! Gel eyeliner izgleda savrseno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gel ajlajner je stvarno savršeno odrađen. Ne treba da napominjem da ja ne bih mogla da izvučem takve linije. Bar ne u ovom životu :D.

      Izbriši
  14. Jako lepo i svedeno , blog ti je super :).

    OdgovoriIzbriši
  15. super te je nasminkala.
    meni se doduse najvise svidjaju one fotke gde je sminkanje na pola, jer ne volim prenaglasene oci/usne vec neki (uslovno govoreci) natural look ali kapiram da je ovo bilo za vece, tako da ima logike.
    stvarno profi izgleda, a ni cena nije bas toliko strasna (ocekivala sam da je mnogo skuplje).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, ovo je bila večernja varijanta.
      I ja sam se iznenadila što se cene tiče :).

      Izbriši
  16. Predivno! Zaista filmski :) Nisam probala sminkanje na taj nacin, ali mi deluje interesantno :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Predivno te je nasminkala i fotografije su odlicne! I jako mi se svidja kako ti stoji ta boja kose :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :). Često eksperimentišem sa kosom, pa mi svaki komentar znači.

      Izbriši
  18. Predivno te našminkala.. Ja ne koristim njihove usluge jer ja jesam profesionalni Vizažist :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada takav kompliment stiže od profesionalca, onda mi je stvarno puno srce :).
      Hvala!

      Izbriši
  19. Divno izgledaš, ali mislim da je cena zaista previsoka. Trebalo bi da nude besplatno šminkanje, pogotovo ako još kupuješ proizvode.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je usluga profesionalnog šminkanja. Moram da priznam da sam pre ovog iskustva verovala kako šminker može da odradi ovakav look za deset do petnaest minuta. Međutim, šminkanje je trajalo koliko i recimo jedan dvočas iz matematike. Sad, ako uporedim cenu dvočasa koju ja imam običaj da naplatim sa cenom usluge šminkanja + to da ja potrošim par papira i koji cm olovke, a oni ipak potroše nešto šminke, mislim da je cena relativno korektna. Ne znam da li je poređenje baš adekvatno, ali to je neki moj misaoni tok :D.

      Izbriši
  20. Malo kasnim sa komentarom ;)
    Lepo te je našminkala, ali najvažnije je da si ti bila zadovoljna krajnjim rezultatom! Rekla bih da je devojka u potpunosti ispunila tvoja očekivanja :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Joooj fenomenalno... efektno i prelepo izgleda sve... Inglot gel lajner je jako kvalitetna stvarcica... ja imam jedan i ne mrda bukvalno do skidanja :)

    OdgovoriIzbriši
  22. wow, šminka je fenomenalna! oči su jako dobro urađene, mnogo mi se sviđa, ali trepavice su mi ipak malo previše :)

    OdgovoriIzbriši