Afrodita Natural Lift hidratantni serum protiv bora

Sredinom marta, u tekstu Serumi za lice i zašto vrede, najavila sam recenziju hidratantnog seruma iz Natural Lift linije Kozmetike Afrodita. Proizvod sam koristila tokom zime kao dodatak osnovnoj nezi, međutim po svojoj teksturi i formulaciji zapravo je idealan za samostalnu upotrebu u letnjem periodu.


Serum protiv bora za lice i vrat, kako piše na ambalaži, dizajniran je da pruži dvostruki rezultat: trenutni efekat "peglanja" bora, koji bi trebalo da je vidljiv nakon sat vremena od nanošenja, i dugotrajnu hidrataciju i zaštitu.

Formula se bazira na morskom kolagenu u vidu mikro sfera, koji se prilikom nanošenja zadržava u linijama bora i u gornjem sloju epidermisa veže vlagu. Tom prilikom zapremina sfera se poveća i do deset puta, što dovodi do vidljivog zatezanja i lifting efekta.


Serum je obogaćen hidratantnim kompleksom koji vezuje vlagu, štiti od isušivanja, regeneriše kožu i čini je mekšom i glatkom na dodir. Kako bi izbegao silikone i mineralna ulja, proizvođač je koristio niz alternativnih emolijenata od kojih ni jedan nije poznat kao iritant, što je plus :). U sastavu su i aloe vera, glicerin i beta glukan, prirodni polisaharid koji povoljno utiče na imuno sposobnost ćelija. 


Bele je boje, više vodenkaste nego kremaste teksture. Lako se razmazuje, brzo upija i ne ostavlja mastan trag. Ima diskretan i pomalo neobičan miris (asocira me na morsku so, sasušenu morsku travu nešto morsko). Odlično hidrira i mogu da osetim kako je lice osveženo i nežno na dodir. Mada nema neke dramatične promene u izgledu vidljivih linija (možda bi efekat bio očigledniji na starijoj koži sa dubljim borama), primetila sam da je koža divno zaglađena, jedrija i površinski ravnomernija, slično kao nakon nanošenja nekog finog makeup prajmera.

U zimskom periodu sam imala problema sa dehidratacijom, pa sam serum koristila ujutru i uveče na očišćeno i tonirano lice, a pre nanošenja kreme. Već nakon desetak dana koža je prestala da se peruta i izgledala je lepše i zdravije. Sećam se da sam bila jako zadovoljna rezultatima. Mislim da ga osobe sa normalnom ili mešovitom kožom mogu koristiti i samostalno, umesto kreme. 


Zaključak

Lagan hidratantni serum, može biti efikasna zamena za dnevnu kremu i podlogu za šminku, zajedno. Pruža dobru hidrataciju i zaštitu od gubitka vlage, pri tom je udoban na licu, bez osećaja težine. Ne sadrži silikone, mineralna ulja ni parabene. Sve to zajedno, čini ga odličnim izborom za leto. U praktičnom i lepom pakovanju na pumpicu, lako ga je dozirati. Količina od 30ml, uz svakodnevno korišćenje, potroši se kroz nešto više od dva meseca. Može se kupiti po ceni od 1050 rsd.

Imate li iskustva sa "Afrodita" kozmetikom? Koje proizvode preporučujete?

13 komentara

  1. Odlično, često mi je zapao za oko, no nisam se usudila kupiti jer sam se plašila da će biti mastan (ne znam odakle mi ovakvo razmišljanje :P ). Svakako ću ga uvrstiti na listu proizvoda za isprobavanje. Hvala :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ti odgovarao. Ja sam se oduševila što je bez silikona, jer mi u poslednje vreme nekako ne prijaju na licu. U svakom slučaju, čitaću utiske :D.

      Izbriši
  2. Sve više i više mi se sviđaju serumi zbog tvojih divnih tekstova i već sam bacila oko na nekoliko njih koje ću morati da isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago :). Serumi su definitivno vredni razmatranja, naravno ako su odabrani u skladu sa potrebama kože. Kao i sve ostalo :D.

      Izbriši
  3. kupila bih ga za mamu, ali me interesuje koju bi kremu mogla dodatno da koristi, preko seruma?! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Navodno je idealno ako se koriste preparati istog proizvođača, jer su kompatibilni. Iskreno, mislim da mama dodatno može da koristi onu kremu koju je i do sada redovno koristila. Ja sam tokom zime kombinovala serum sa Balea Winter Protect kremom.

      Izbriši
  4. Ja ga koristim već neko vrijeme, ali kombinujem i balein serum od jabuke, pa ne znam jel' do ovoga ili baleinog ili do kombinacije, ali sam imala vertikalnu "boru" ili štaveć na čelu, između obrva, od mrštenja (sunce, generalno jaka svjetlost) i mogu se pohvaliti da je ta "bora" vidno ispeglana!
    Zaista me je fasciniralo tako da i dalje nastavljam sa korištenjem oba seruma, ne bih li je skroz ispeglala :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa, pretpostavljam da nećeš znati koji je efikasniji, dok se jedan ne potroši :D.
      Čini mi se, iz onoga što mogu da čujem i pročitam, da Balea ima jako fine serume. Ja sam koristila Balea Aqua, u plavoj kutiji, i takođe imam samo reči hvale.

      Izbriši
  5. Ovo je jedan od mojih najdražih drogerijskih seruma, ne znam ni sama koliko sam ih potrošila. I potpuno mi zamjenjuje kremu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Martina, mislim da sam ga i kupila čitajući neki od tvojih postova ili komentara, više se ne sećam najjasnije :D.

      Izbriši
  6. Volim Afroditine stvari, ovaj serum još nisam probala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, a meni je ovaj serum prvi "Afrodita" proizvod koji koristim :).

      Izbriši
  7. krema natural lift za suvi tip kože je ooodlična!!!!

    OdgovoriIzbriši