Julski favoriti: nega lica i tela

Jul me je razmazio svojim sjajem, bojama i mirisima. Ni uporni pljuskovi i smrknuto nebo zajedno, nisu uspeli da naruše omamljujući osećaj prijatnosti i mira koji je neočekivano stigao sa prvim danima leta. Tome je doprinelo kampovanje na reci, večernje vožnje biciklom po Kalemegdanu ali i kućne spa uživancije i mini tretmani. 


Nekoliko belih sveća, srednje veličine i vanilaste arome, pretvorile su kupatilo u mali rajski kutak. Čak je i obično tuširanje uz blagu treperavu svetlost, dobilo jednu novu dimenziju. Pred spavanje, ništa ne opušta mišiće tako kao topla mirisna kupka. Proteklog meseca, najviše mi je prijala Dr. Hauschka Rose Nurturing Bath Essence


Kombinacija ružinog esencijalnog ulja, ekstrakta ružinih latica i cvetne vodice sa uljem badema i jojobe, čine ovu kupku savršenom za negu i opuštanje. Sastojci hrane, hidriraju i omekšavaju kožu, oslobađaju je štetnih materija i osvežavaju. 

Za pola kade, nije potrebno više od tri supene kašike kupke. Volim da dodam i mirišljavu morsku so i u te svrhe koristim Kirka Sea Spirit morsku so iz Mrtvog mora sa etarskim uljem lavande. Sve to "začinim" na početku, odvrnem toplu vodu i ne zaboravim da zatvorim vrata. Snažan senzualan miris, koji me nešto kasnije zapahne iz toplog kupatila, gotovo trenutno razoružava i oslobađa od stresa i napetosti. 


Nakon jutarnjeg tuširanja, volim da koristim SenMi All Natural Body Powder - prirodni puder za telo sa lavandom i vanilom. U sparnim julskim danima ovaj proizvod je bio pravo malo otkriće. I ranije sam volela mirišljave talkove za telo. Svojevremeno sam, za rođendan, dobila divnu ružičastu pufnu i pakovanje Felce Azzurra pudera, pa sam se puderisala neštedice i sa posebnim uživanjem. Imao je lep ali snažan, gotovo ubojit miris, koji se vijorio za mnom kao pobednički barjak. Kasnije sam pokušala da pronađem neki manje agresivan, ali nisam stigla dalje od pudera za bebe. Zato me je puder za telo iz SenMi radionice posebno obradovao.


Puder ne sadrži standardni talk, koji dodatno isušuje kožu, već maranta prah, prah vanile, nerafinisani kakao buter, kaolin glinu, fino mlevene cvetove i eterično ulje lavande. Osim kao puder za telo, može se koristiti i kao suvi šampon za kosu, umesto dezodoransa i posle depilacije. Skuplja vlagu, ne zatvara pore i ima prelep topao miris, pristojnog intenziteta. Idealan je za sparne letnje dane. Više o sastavu možete saznati direktno od Ksenije u tekstu Prirodni puder za telo sa lavandom i vanilom, čije originalne ideje stoje iza ove i još nekih kozmetičkih handmade divota o kojima ću tek pisati.

Nije tajna da volim maske za lice, a poslednjih par nedelja posebno sam privržena Avon Naturals Face Radiance Rose Mask teglici. Za potpun užitak, kombinujem je sa gore pomenutom kupkom i stavljam na očišćeno lice dok odmaram u kadi.


Sadrži ekstrakt ružinih latica i još neke sastojke za hidrataciju, koji lepo zaglade kožu, povrate sjaj i svežinu. Ipak kod ove maske najviše volim opojan, nežan i nimalo napadan miris. U želatinastoj teksturi, mogu se videti sitni listići latica ruže što svemu daje poseban šmek i čini da se u zaparenom mirišljavom kupatilu osećam kao na najluksuznijem salonskom tretmanu.

A kad smo kod ruže i nege lica, posebno sam zavolela dva proizvoda Nuxe Eau Démaquillante Micellaire za čišćenje lica i Marigold tonik za lice u spreju


Nuxe micelarna voda je posle Darphin Azahar, najnežniji micelarni rastvor od svih koje sam koristila. U sastavu ima hidrolat ruže, alantoin, biljni glicerin i hijaluronsku kiselinu, pa osim što efikasno uklanja šminku i nečistoće, takođe hidrira, omekšava i umiruje kožu. Ima nežan i ne posebno trajan miris i predstavlja neku vrstu micelarne i tonika u jednom proizvodu. Pogodna je za osetljivu kožu i što se mene tiče jedina mana joj je što kod nas, još uvek, nije dostupna.

U potrazi za približno sličnim proizvodom na našem tržištu, naišla sam na Marigold prirodni tonik za lice, namenjen svim tipovima kože, čak i dečjoj.


Pored hidrolata lavande i ruže, koji poseduju umirujuća, regenerativna i protivupalna svojstva, ovaj tonik sadrži i aloja gel, glicerin i pantenol, pa divno tonira, hidrira i neguje kožu. Ja ga koristim kao tonik u kombinaciji sa micelarnom (ili bilo kojim drugim sredstvom za čišćenje lica) i kao zamenu za termalnu vodu i slične osvežavajuće prskalice, neophodne po vrelom danu. Proizvođač je prištedeo na ambalaži, pa raspršivač nije impresivan i potrebno je koristiti tupfer ili maramicu. Ipak, ovo je sjajan proizvod, koji mogu da preporučim svima a posebno osobama sa dehidriranom i osetljivom kožom.

Da li koristite ove ili slične preparate?

27 komentara

  1. Favoriti su super, mada nisam bila u prilici da ih probam :). Baš me je zainteresovao Marigold tonik. Gde si ga kupila i koja je cena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cena je 600 rsd za 100ml. Može da se kupi preko online šopa www.marigoldlab.com, na kome postoji i spisak prodajnih mesta :).

      Izbriši
  2. Vidi se da si bas uzivala ovog meseca. Ovaj puder za telo deluje primamljivo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puder je i meni jako interesantan, posebno jer mi se ne čini da postoji neka bogata ponuda tog tipa proizvoda, kod nas.

      Izbriši
    2. Izgleda da ću morati da napravim još kombinacija! Drago mi je da si uživala! xoxo

      Izbriši
    3. @Ksenija> Nadam se da će biti i većih pakovanja :).

      Izbriši
  3. Zanimljivi proizvodi :) Mogu da zamislim kako mirise morska so, a tonik za lice deluje bas primamljivo mislim da je nesto tog tipa zaista potrebno u ovakvim danima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tonik od srca preporučujem. Mislim da je odličnog kvaliteta i da može da parira mnogo skupljim proizvodima.

      Izbriši
  4. Zanima me Dr.Hauschka kupka - mislim da cu obaviti jedan lijep shopping uskoro kod njih! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dr.Hauschka ima finu ponudu kupki (nekoliko mirisnih kombinacija). Meni se ova jako dopada zbog super opuštajućeg efekta i u velikoj sam dilemi da li da pri sledećoj kupovini isprobam neku drugu kombinaciju sastojaka ili da opet kupim ovu sa dominantnom ružom :).

      Izbriši
  5. Vrlo je zanimljiv ovaj puder za telo! Koja je cena ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da ne bih dala pogrešnu informaciju, daću vam pravu email adresu pa najbolje da pitate :)
      senmisapuni@gmail.com

      Izbriši
  6. baš sam se uživjela u post dok sam ga čitala :D meni je protekli mjesec isto bio lijep unatoč kišama,, nikako ne podnosim vrućine :)
    obožavaam mirisne svijeće, ali rijetko kada se sjetim upaliti ih prilikom tuširanja i opuštanja :)
    privlači me Dr. Hauschka prozvod, pogotovo jer oslobađa kožu od štetnih materija i sadrži ekstrakt tužinih latica i ulje badema - koje obožavam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je, pošto se ja uvek uživim dok pišem :D.
      Sveće, lagana muzika iz susedne sobe..prave drastičnu razliku, a Hauschka kupka, osim što je odlična za kožu, mnogo duže i lepše miriše u poređenju sa standardnim drogerijskim kupkama. Mislim da će to biti slučaj sa bilo kojom prirodnom kupkom, zbog svih tih finih ulja :).

      Izbriši
  7. "Jul me je razmazio svojim sjajem, bojama i mirisima" :) Kako si to lepo rekla. Uživala sam čitajući iako ništa od pomenutog nisam probala. Divan post i fotografije, kao i uvek :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lidija, drago mi je da ti se tekst dopada i hvala na komentaru. Znači puno :).

      Izbriši
  8. *Odmah sam želela da napišem komentar,ali sam morala dobro da razmislim.
    Gotovo nikada ne pravim kupke i ne znam da uživam u njima,jer nemam vremena.
    Od pomenutih SPA rituala,najviše volim da koristim masku za lice od irisa (Veleda) i kopalnu so od vrtnice odnosno ruže, koja može da se kupi u Merkatoru a proizvođač je Dvorec Trebnik.
    Oni imaju jako povoljne SPA proizvode na bazi termalne banjske vode (gelove za tuširanje,soli i mleka za telo)samo mi se čini da ih nešto slabije izvoze u Srbiju sada,zaista ne znam kako je u Beogradu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E to je velika greska :). Ne treba ti puno, svega 15 - 20 minuta. Za Dvorec Trebnik nisam čula do sada, ali ću baš potražiti i pogledati ponudu. Volim aromatične preparate. Hvala na preporuci :).

      Izbriši
  9. Ovde jos jedna ljubiteljka kupanja u kadi punoj mirisljave pene:),ranije su me ukucani kritikovali sta ce mi to,pa zasto tako dugo i slicno,ali onda su odustali:). Tusiranje se,po meni,ne moze porediti sa kupanjem,jer je dozivljaj potpuno razlicit.I ja volim Felce Azzurra talk:).A post ti je divan. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kristina, drago mi je da se skroz razumemo :) Hvala na komentaru.

      Izbriši
  10. uživanje :))
    hvala za preporuku za ovaj marigold tonik, mislim da ću probati
    jer volim te osvežavajuće prskalice :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se baš obradovala kada sam ga otkrila - kako zbog sastava i činjenice da je u pitanju prirodan proizvod, tako i zbog cene. Samo obrati pažnju, rok trajanja je mesec dana :).

      Izbriši
    2. hvala na napomeni, imaću to na umu :))

      Izbriši
  11. Nisam ništa od ovoga koristila, ali bih rado probala puder za tijelo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marijana, nadam se da ću u neko skorije vreme, čitati i tvoje utiske o ovom puderu :).

      Izbriši
  12. Tvoje slike su uvijek savrsene! Ne znam sto reci jer nista od ovog nisam probala, ali uzivala sam u postu :) najvise me privlaci dr. Hauschka kupka od ruze jer obozavam ruze :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skoro sam negde čula kako svaka prava žena mora da voli ruže. Kupka je zaista divna i u njoj je lako uživati. Hvala za pohvale i iskreno mi je drago da si uživala u tekstu i slikama :).

      Izbriši