L'Oreal Glam Bronze Duo & Avon Glow Warm Bronzing Pearls

Mada imam finu i neopravdano veliku kolekciju bronzera, tokom većeg dela godine ih vrlo dozirano koristim. Sa ovim komadom šminke najviše volim da eksperimentišem leti, kada moj inače svetao ten malčice potamni, pa bronzer to divno naglasi i najprirodnije izgleda na licu. Ovog leta, najviše koristim L'Oreal Glam Bronze Duo #101, Blond Harmony i Avon Glow Warm Bronzing Pearls u Warm nijansi. 


Čini mi se da je L'Oreal Glam Bronze Powder Duo Sun, u istim nijansama (svetlija, Blonde Harmony i tamnija, Brunette Harmony), prvobitno imao nešto drugačiji izgled i više hajlajtera, pa nisam sigurna da li je ovo samo redizajnirana linija ili je i formula unapređena. 


Idealan je za osobe sa svetlom kožom, jer nije jako pigmentovan i stvarno je tečko preterati prilikom nanošenja. Ima svilenkastu teksturu, lepo se blenda i lako nadograđuje, pa je u tom smislu prilagodljiv tamnjenju kože i nosiv tokom cele godine. Na mojoj kombinovanoj ka masnijoj koži pokazao se kao veoma postojan. 

Tamnija nijansa je mat, dok se mešanjem sa hajlajterom dobija blago sedefast ton koji daje diskretnu blistavost i divno se stapa sa licem. Tvrđe je teksture pa volim da ga nanosim nešto krućom četkom. Ima lepu braon nijansu, ni trunčice narandžastu i mislim da bi odlično pristajao svetlom licu hladnijeg podtona. 



Ambalaža nije posebno luksuzna i ukoliko ne vodite računa, poklopac može lako da se polomi ili da naprsne u zglobu. U donjem dnu (koje nije lako primetiti), krije se veliko ogledalo i standardna pljosnata četkica, prilično upotrebljiva za konturisanje nosa.

Zaključak

Sve u svemu, L'Oreal Glam Bronze Duo je jedan od meni omiljeni bronzera. Glam Bronze linija ima dobar izbor nijansi i mnogo zanimljivije kombinacije koje bih volela da isprobam. Ako se dobro sećam, platila sam ga oko 800 rsd.

Nisam sigurna da li je Avon skoro izbacio neki novitet, kada je u pitanju Avon Glow kolekcija, ali sam sigurna da su Glow Warm Bronzing Pearls, perlice za bronzani ten, jedan od njihovih najprodavanijih, ako ne i najprodavaniji komad šminke. 


Glow linija je prošle godine redizajnirana i obogaćena novitetima (više o tome pročitajte ovde), a tom prilikom kuglice su malčice drugačije nijansirane i čini mi se da sada daju nešto tamniju boju. I dalje je to vrlo lepa topla, bronzana nijansa, sa trunčicom crvenkastog podtona. Sadrži sitni shimmer, koji izgleda diskretno, gotovo neprimetno. Na mom licu najlepši efekat daje pred kraj leta, kada je koža blago preplanula. Postoji i u Deepest Warm kombinaciji.

Kuglice su polu meke ali se ne lome, fino su pigmentovane i nije potrebno pritiskati četku da bi se dobio intenzitet boje. Blendanje može da bude problem, ako se nanosi previše mekom četkom. Zapravo, lakoća nanošenja i izgled ovog bronzera na licu jako zavise od četke (sunđerče koje stiže u pakovanju je potpuno neupotrebljivo). Ja najbolje rezultate postižem sa onom kosom za rumenilo, od prirodne dlake, ni previše mekom ni previše tvrdom. 

Dosta dugo traje i nisam primetila da lako nestaje sa lica, čak ni po veoma toplom danu.



Zaključak

Letnji bronzer, finog kvaliteta koji se jako sporo troši (mada ga obično koristimo i mama i ja). Pakovanje sadrži 22g. Standardna cena je oko 1000 rsd, međutim često je snižen i na raznim akcijama se može poručiti za 600 - 700 rsd. 

Swatch/evi su uslikani (jedva), na suncu (fotografija levo) i u senci (fotografija desno). Ukoliko uspem da ih uslikam vernije, fotka će biti update/ovana :).  


Da li koristite bronzer? Sa kojim imate pozitivna iskustva?

11 komentara

  1. Koristim bronzere, a omiljeni mi je W7 Honolulu bronzer, sporo se troši i još sam ga uhvatila na snizenju(čini mi se oko 250 din je bio). Pre sam koristila mamin bronzer sa kuglicama, ne mogu da se setim čiji je bronzer bio, ali se zato sećam da je više bronzera završilo po podu nego na mom licu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, a ja nekako nisam "jurila" kuglice po podu, a verujem da je zabavno :D.
      Videla sam W7 Honolulu bronzer na sniženju, pomislila sam kako je to jako povoljna cena. Drago mi je da vredi :).

      Izbriši
  2. Jako mi se sviđa Loreal bronzer, a ove Avon kuglice su me izluđivale jer bi mi se uvijek nekako zabile u kist haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. L'Oreal ima toliko fin izbor bronzera ovog leta (ili sam ja tek ovog leta primetila), da je stvarno teško izabrati jedan :). Ipak, meni je ovaj nekako najpribližniji idealnom.
      Ja izgleda nisam dovoljno temperamentna, pri nanošenju bronzera, kada su kuglice u pitanju :D. Nisam imala sličnih problema.

      Izbriši
  3. Trenutno koristim Catrice Sunshine Finish u nijansi 030 Bali heat koji sam pokupila u Nemačkoj za neka 3-4e. Odlična boja, srednje pigmentacije, tako da može dobro da se kontroliše koliko se nanosi, sa tek jedva primetnim česticama šimera. Nije šljokičav, na licu izgleda skoro mat, a te čestice samo reflektuju svetlost. Nije preterano postojan, ne bi mogao da bude na licu baš ceo dan, ali za te pare zaista divan bronzer :)
    Avonove kuglice sam koristila (mamine) i one stvaaarno traju jako dugo! Taj proizvod nam se godinama razvlačio po kupatilu, valjda dok nisam uspela da pogubim sve kuglice.

    P.S. Obožavam tvoje tekstove, Jelena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj opis me jako asocira na Catrice rumenilo, koje imam. Takođe odlična boja, intenzivna pigmentacija, gotovo mat finiš i ne posebna postojanost :D. Ali sve u svemu, sjajno rumenilo.
      P.S. Hvala puno :)

      Izbriši
    2. Ako je ikada postojao proizvod koji ni pod kakvim okolnostima ne odgovara bledolikim, to je bronzer. Bar jedna mamipara manje na spisku. Nadoknađujem karminima...

      Izbriši
  4. Zadovoljna sam i ja Avonovim kuglicama. Glam Bronze Duo nisam isprobala, ali mi je vrlo privlačan.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ova dva nisam probala, a omiljeni mi je Too Faced Chocolate Soleil, to je savršenstvo od bronzera, ali naravno ne može da se kupi kod nas:( Sviđa mi se i Artdeco, oni izbacuju LE svake godine

    OdgovoriIzbriši
  6. odlična recenzija, zainteresovala si me za ovaj L'oreal bronzer jer nije narandžast, i što kažeš da se ne može preterati ♥ A što se tiče famoznog sunđerčeta iz pakovanja Avon kuglica, on je tu samo da štiti kuglice od lomljenja, i skakutanja

    OdgovoriIzbriši
  7. L'Oreal bronzer mi je super,odlično pigmenovan i traje večno. Avon nisam probala, i dok god sam zadovojna Lorealom, neće biti ppotrebe.

    OdgovoriIzbriši