Pevonia Botanica Myoxy Caviar & Pearl

Jedan od vodećih brendova u industriji profesionalne kozmetike, Pevonia Botanica, od nedavno je uvršten u redovnu ponudu spa kluba Olympus u Hotelu Hyatt Regency Beograd. Tim povodom, krajem pretprošle nedelje, dobila sam poziv da iskusim neke od najkvalitetnijih tretmana za lice i telo, među kojima i čuveni Myoxy Caviar & Pearl


Priznajem, od kako sam zašla u tridesete sve se više interesujem za profesionalnu kozmetiku i anti-age tretmane, posebno one neinvazivne. Kozmetologija danas ima na raspolaganju čitavu paletu efikasnih preparata, pa se pravilnom i pravovremenom negom stanja i prirodne funkcije kože mogu u značajnoj meri očuvati i produžiti.

Ekstrakt crnog kavijara je poznat kao sredstvo koje pruža prirodni lifting kože. Kliničke studije i serije biohemijskih ispitivanja potvrđuju kompleksan sastav i prisustvo različitih biomolekula sposobnih da poboljšaju metabolizam ćelije, restruktuiraju lipidnu membranu epidermisa, aktiviraju proizvodnju kolagena i elastina i utiču na sve vitalne funkcije kože. Interesantno je da ne izaziva alergijske reakcije, pa je pogodan za sve tipove kože. U kozmetičkim tretmanima, kavijar je zastupljen u tačno određenim koncentracijama, u vidu maski ili ampula.

Pevonia Botanica Myoxy Caviar & Pearl kombinuje ekstrakte kavijara i bisera sa kompleksima morskog porekla. Preporučuje se kao dodatna nega u prelaznim periodima godine, a namenjen je zrelijoj, suvljoj i stresom ugroženoj koži kojoj nedostaje vlage i minerala, kao i koži sa hiperpigmentacijama.

Nakon uvodnog pregleda i razgovora o svakodnevnoj nezi, preparatima koje koristim i eventualnim alergijama, kozmetičarka je otpočela tretman uobičajenim koracima čišćenja lica i uklanjanja šminke. Zatim je urađen nežan piling i višeminutna masaža, kako bi se stimulisala cirkulacija, a koža dobro pripremila za visokokoncentrovanu masku.


Mada moje lice još uvek odoleva borama, a stanje kože ne zahteva ovako raskošan tretman, primetila sam da se maska upila lako i potpuno. Zona oko očiju je tretirana emulzijom sa ginko bilobom i vitaminom C, koja efikasno smanjuje natečenost, otklanja tamne kolutove i podstiče perifernu cirkulaciju.



U toku tretmana, skrenuta mi je pažnja i na to da imam osetljiviju kožu, sklonu proširenim kapilarima, te da ne bih smela da preterujem kada je zakazivanje masaža i kozmetičkih tretmana u pitanju (što me je malo ražalostilo :D). Toga nisam bila svesna, posebno što promene i crvenilo na koži, koje bi ukazale na ovaj problem, za sada još uvek nisu vidljive. Ili bar ja nisam umela da ih uočim.

Efekti tretmana sa kavijarom su trenutni. Po izlasku iz salona lice je sinulo, vidno svežije, gipkije i zaglađenije. Ipak, kod zahtevnije kože, najbolji rezultati i regeneracija postižu se ponavljanjem tretmana u seriji od četiri, po jednom nedeljno u toku mesec dana.




U klubu Olympus, osim tretmana, mogu se dobiti sve informacije o kvalitetu i istoriji brenda, kao i o različitim linijama za negu lica i tela prisutnim u ponudi, a moguće je i kupiti proizvode.

Iza svih fotografija u ovom postu stoji još jednom Igor Prusac

Da li posećujete kozmetičke salone? Kakva su vaša iskustva? Koje preporučujete, u Beogradu? Šta mislite o tretmanima za podmlađivanje?

11 komentara

  1. super što si uživala u tretmanu :) ne posjećujem kozmetičke salone, nisam još u toj fazi.. ali vjerujem u njihov učinak, tj. da koža izgleda bolje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ovo je više bio jedan lep i prijatan ritual u kome sam sigurna da bi svako uživao :).

      Izbriši
  2. Ja vec godinama idem u jedan salon u Novom Sadu i zadovoljna sam uslugom a i cenama. Radila sam nekoliko puta tretman sa lifting efektom i rezultati budu extra. Ovo izgleda jako luksuzno :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Poseta kozmetičaru je bitna zbog adekvatne nege. Kao što si i sama primetila, promene na koži ne moraju da budu vidljive odmah i najčešće niti nisu. Puno se da zaključiti iz toga kako se koža ponaša, kako reaguje i podnosi određeni preparat. Kozmetikom se profesionalno bavim već deset godina i mogu da kažem da u najvećem broju slučajeva koža trpi zbog neadekvatne nege ili zbog potpunog odsustva nege. Pohvale za lep i koristan blog.
    Kristina.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Kristina.
      Moram da priznam da nikada nisam imala probleme sa kožom pa s'tim ni potrebe za redovnim posetama kozmetičaru ili dermatologu. Sasvim sam se dobro snašla sama u izboru preparata za negu kože. Ipak, slažem se da je uvek pametnije konsultovati stručnjake :).

      Izbriši
  4. što kaže Mell, čist hedonizam :))
    prelepo, zajedno sa Igorovim fotografijama :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš umirujuće izgleda salon, lepo su ga sredili. :)
    Fotografije su predobre, svaka čast Igoru c:

    OdgovoriIzbriši
  6. Divno uklopljene fotografije, tretmani za podmladjivanje su mi uvek bili interesantni, ali se mora krenuti na vreme.

    OdgovoriIzbriši