Marrakesh KaHm tretman za ispravljanje kose

Na Marrakesh proizvode sam prvi put ozbiljnije obratila pažnju na sajmu kozmetike "Svet lepote", održanom sredinom marta u Beogradu. Doduše i pre toga sam ih zapazila na policama u frizerskom salonu, ali mi iz nekog razloga nisu pobudili posebno interesovanje. Na sajmu sam čula priču o brendu, dobila par flajera i tester jednog tretmanskog ulja, koje me je kasnije oduševilo i navelo da se još bliže upoznam sa ovom kozmetikom.


Marrakesh Hair Care je profesionalna linija za negu i stilizovanje kose, američke kompanije Earthly Body. Cela linija se bazira na dva osnovna sastojka: ulju konoplje (zbog savršeno izbalansiranog odnosa Omega 6 i Omega 3 masnih kiselina) i marokanskom ulju argana (veoma bogatom nezasićenim masnim kiselinama i vitaminom E, što ga čini izvrsnim za regeneraciju i negu ne samo kose već i kože). Proizvodi su oslobođeni sulfata, parabena, isušujućih alkohola, propilen glikola, ftalata i naftnih derivata, nose oznake cruelty free, 100% vegan100% recyclable, i zbog svega toga već na prvi pogled ulivaju poverenje. Danas ću detaljnije pisati o KaHm tretmanu za trenutno ispravljanje kose.

Moja kosa je gusta, prirodno talasasta i veoma osetljiva na vlagu. Nakon sušenja se razleti na sve strane, dobije na volumenu i pređe u "formaciju jelke". Da bi izgledala uredno, potrebno je dodatno vreme da se oblikuje. Najčešće se feniram u salonu, ređe samostalno, jer mi treba pola dana da se izborim sa frizurom. Tada obavezno koristim neki od preparata za oblikovanje i kontrolu kose, koji donekle umanje volumen, zaglade krajeve i koliko toliko olakšaju ceo postupak. Ipak, nikada ne postignem onaj svilenkast - "svaka dlaka na svom mestu" - efekat. 


Marrakesh KaHm tretman obećava izuzetno ravnu kosu bez velikog truda i bez tretiranja presom.  Zahvaljujući tehnološki usavršenim biljnim proteinima, pruža svojstva keratina bez štetnih efekata hemikalija, učvršuje unutrašnju strukturu vlasi, ispravlja kosu i čini je svilenkastom. Kosa ostaje ravna do sledećeg pranja.

Odlučila sam da preparat isprobam zajedno sa KaHm šamponom, balzamom i uljem za dodatni sjaj, što je zapravo pun salonski tretman i trebalo bi da pruži najbolji ekefat. Šampon ne sadrži sulfate, već blage surfaktante, pa slabije peni i zahteva malo više rada prilikom pranja, ali se vrlo lepo ispira i ostavlja osećaj čiste kose. Cela linija ima oštar biljni miris, koji je možda najintenzivniji u balzamu. Balzam sam držala nekih desetak minuta. Dovoljna je zaista mala količina da zagladi dlaku i učini je lakom za raščešljavanje. Takođe se brzo ispira što je nekako netipično za slične proizvode i posebno mi se svidelo.

Pošto sam kosu dobro prosušila peškirom, nanela sam uljani eliksir koji treba da pruži dodatni sjaj, hidrataciju i termozaštitu ali i da pojača efekat tretmana. Gelaste je teksture i kada se protrlja među prstima, kao da se zagreje i to se oseti. Može da se pomeša sa tretmanom, ali ja sam odlučila da ga odvojeno umasiram u pramenove i krajeve. Potom sam nanela KaHm tretman za ispravljanje


Tretman je u bočici sa pumpicom i prema uputstvu dovoljna su 3 - 4 stiska, u zavisnosti od dužine kose. Istiskivala sam ga u dlan, jer raspršivač nije takav da proizvod može da se prska direktno na kosu. Bele je boje, slabog mirisa i tečniji nego što bi se očekivalo. Treba voditi računa da se nanese svuda i ravnomerno. U sastavu su, osim arganovog i ulja konoplje, prisutni silikoni i pomenuti biljni proteini koji imitiraju prirodni keratin kose, što bi trebalo da pruži i dodatnu negu i hidrataciju. 

Zaključak

Proizvođač navodi da je za željeni izgled kose dovoljno isfenirati je ravnom (flat) četkom. Ja sam je sušila fenom i velikom okruglom četkom. Nisam se posebno trudila, nisam delila kosu u sekcije, već sam samo prolazila četkom kroz kosu držeći fen koliko je moguće više niz dlaku (onako odozgo na dole). Trebalo mi je nešto više od pola sata da je prosušim i dobijem izgled kao sa fotografija ispod (prva fotografija je slikana u toku prepodneva: pre pranja, nakon pranja i nanošenja ulja i nakon sušenja, a druga nešto kasnije tokom popodneva - kada je stigao brat koga sam zamolila da me slika sa određenog rastojanja. U međuvremenu se smračilo pa otud razlika u osvetljenju :). 



Marrakesh KaHm tretman definitivno ispravlja kosu, u velikoj meri skraćuje vreme feniranja i olakšava postizanje ravne i uredne frizure. Čini mi se kao da je kosa za nijansu teža, a pri tom svilenkasto meka, glatka i sjajna. Nisam isprobala kako bi izgledala da sam je ostavila da se osuši, bez četke i fena, ali sam sigurna da ne bi bila savršeno ravna i glatka kao što je profesionalno isfenirana ili ispeglana kosa, niti to od ovakvih proizvoda očekujem. Ipak, ovaj tretman izdvajam kao vidno efikasniji u odnosu na neke druge preparate za stilizovanje sa sličnim svojstvima, koje sam imala prilike da koristim.

Da li se "frizirate" kod kuće? Koje preparate za stilizovanje koristite? Koji od Marrakesh proizvoda biste voleli da isprobate?

24 komentara

  1. Kosa ti je stvarno super izgledala. :) Ja sam odustala od samostalnog friziranja i zato uvek imam zbun na glavi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Presrećna sam da je primećeno :D. Sređivanje tvoje kose (već samo zbog dužine) jeste poduhvat, ali mi se čini da ona sama nekako lepo pada.

      Izbriši
  2. Moja kosa je, kao I tvoja gusta, neposlusna, blago talasasta (jos je duza od tvoje), i nikada se ne mogu isfenirati kod kuce.
    Svasta sam probala, ne bih li je smirila, spustila I ispravila, ali jos uvek nisam nasla takav proizvod.
    Gde u Beogradu mogu da se kupe Marakesh proizvodi, I da li imaju manja pakovanja za probu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marrakesh može da se kupi po nekim salonima, a može i da se naruči preko zvaničnog sajta uvoznika za Srbiju (www.marrakesh.rs). Postoje velika salonska i manja pakovanja, a ako mi se javite mailom i ostavite adresu, mogu vam poslati neke testere :).

      Izbriši
  3. *Moje samostalno friziranje uvek je ravno "smaku sveta".Jedno vreme sam mislila da će mi kosa trajno otpasti.
    Ne mogu uvek da idem kod frizera,ali postoje neki proizvodi koji su se pokazali odlični i u kućnoj radinosti.
    To je za mene nisko budžetni proizvod Still kozmetike.maska sa medom i mlekom koja mi potpuno omekša kosu.
    Takođe, tu je i Yves Rocher šampon od lipe.Ima predivan miris,efekat 3u1 i omogućava lako raščešljavanje.
    Od visoko budžetnih proizvoda,tu je Revlonov Equilaiser sprej za raščešljavanje.I svi Wellini šamponi.
    Volela bih da probam bilo šta od Marakeša,što si Jelena probala.
    Pažljivo sam pogledala slike.
    Pošto nema frizera i prese,najmanje što mogu reći je da sam oduševljena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nataša, slažem se, ima dosta proizvoda na tržištu i sigurna sam da se može pronaći onaj pravi i među jeftinijim i među skupljim brendovima. Revlon proizvodi takođe lepo sarađuju sa mojom kosom.

      Izbriši
  4. Sviđa mi se kako ti izgleda i stoji kosa kad je uvijena :)
    Ali ako ova čudesa ovako olakšavaju feniranje i pomažu da se lakše ispravi kosa,
    pa ja to moram isprobati. Ne znam sa čime bih prvo krenula od proizvoda...
    Ja inače volim da se feniram, ali to ponekad ume biti prenaporno. ovo bi moglo pomoći.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam zaista oduševljena efektom. Predlažem da posetiš sajt i raspitaš se, eventualno nabaviš tester onoga što te zainteresuje. Proizvodi su ipak specifični :).

      Izbriši
  5. Imam jako gustu kosu,blajhanu,srednje dužine i svako feniranje mi je noćna mora.Redovno koristim leave in preparate iako ne mogu sa sigurnošću da kažem da oni rade bilo šta mojoj kosi,ali ja volim da ih stavim da bi mi savest bila čista i mirna :)Koristila sam Uniq One i bio mi je dobar.Od Marrakesh-a koristim Dreamsicle Leave In Treatment i imam utisak da je lošiji od Revlona.Najveće razočaranje mi je Alfaparf Keratin Therapy Keratin Refill koji je obična vodica koja ne radi ništa!Ovaj proizvod mi deluje fino,verovatno ću ga isprobati ako uspem da ga nađem u jedinoj parfimerijij u mom gradu koja drži Marrakesh.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Revlon Uniq One koristim već izvesno vreme i jedan od od proizvoda koji zaista "rade" na mojoj kosi. Imala sam nekoliko Alfaparf proizvoda, između ostalih Maintenance Conditioner iz iste Lisse Design Keratin Therapy linije, sa kojima sam bila i ostala potpuno nezadovoljna. Jedino što mi se dopalo bilo je Precious Light Absolute ulje za kosu.

      Ima i sjajnih diy maski za oštećenu kosu. Jedna od onih koje planiram uskoro da isprobam je recimo ova: http://negakose.blogspot.com/2014/11/diy-power-maska-za-ostecenu-kosu.html

      Izbriši
  6. Jelka za Jelenu, maslačak za Mishu :D haha
    Al' ja doslovno budem maslačak, svaka mi se dlaka na glavi podigne kad je vani bljakasto i vlažno :D
    Friziram se kod kuće, od velike pomoći mi je Rowenta styler koji se rotira na sve strane :D Super mi je nedavno otkriveni KLM California sprej za brzo sušenje, a za ispravljanje... odustala sam. Najbolje kosu ispravim na jastuku :)
    Super tekst, ako budem u prilici isprobaću ovo čudo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, ja od tebe uvek saznam za neke nove stvarčice.
      Meni bogami ne pomaže ni jastuk ni satenske presvlake :D.

      Izbriši
  7. Kosa Vam je predivna:o Da li mi mozete reci koju farbu za kosu koristite i na koliko je farbate?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na komplimentu :).
      Frizer meša dve različite nijanse Revlon profesionalnih boja za kosu (mogu da saznam koje tačno pa da vam javim naknadno). Gledam da interval između farbanja razvučem što je moguće više, pa neretko koristim Revlon Nutri Color Creme kao balzam nakon pranja, da bih osvežila boju, jer se izgleda sve crvene - po pravilu - lako ispiraju.

      Izbriši
  8. Moja kosa je identicna kao tvoje (samo druge boje), talasasta, izuzetno osetljiva na vlagu, feniram se stalno u salonu jer nemam zivaca da se bakcem kuci ceo dan sa tim i da dobijem mnogo losiji efekat nego kao kad se isfeniram u salonu.. Ako je ovo zaista dobar proizvod za ispravljanje, nemas pojam koliko si me usrecila sa ovom informacijom :) samo ne mogu da pronadjem cene nigde, na sajtu traze registraciju salona da bi se dobio cenovnik, kako osim toga moze da se vidi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Željka, možeš kontaktirati direktno uvoznika putem emaila (damb@sezampro.rs) ili putem njihove fb stranice. Redovna cena tretmana je 2.150 rsd, a ukoliko se do kraja decembra pozoveš na blog možeš ga nabaviti sa popustom za 1.935 rsd.

      Na sajt se možeš registrovati i bez salona (ja ga nemam :). Obavezna su samo polja označena zvezdicom.

      Zaista se nadam da će ti odgovarati, ja sam ovim preparatom veoma zadovoljna.

      Izbriši
    2. Pozdrav,
      ja sam danas lqjkovala njihovu fb stranicu i pokusala da posaljem poruku medjutim nije bilo moguce poslati je. Da li znate o cemu se radi?

      Izbriši
    3. Zdravo Sandrina,

      Ne bih znala u čemu je problem. Možda da probate da ih kontaktirate mailom damb@sezampro.rs ili da probate da postujete poruku na zidu stranice.

      Izbriši
  9. Kosa ti je predivna, meni je cak i ljepsa kovrcava malo, boja mi nekak bolje dođe do izrazaja, a boja je odlicna! :) stvarno posebna nijansa. Ali stvarno lijepe rezultate daje ovaj tretman :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nekada sam i ja iz istih razloga se fenirala u salonu (kod nas postoji pranje i feniranje za 35-40kn, što je jako povoljno). Sada se sama feniram (peglem). Moja kosa je duga, jako gusta. Nije valovita, ali nije niti ravna. Ako je dobro ne ispeglam, svaka dlaka svoju politiku vodi. Voljela bih probati ovaj proizvod....ime mi zvuči poznato, ali nikako se sjetiti odakle. Može li se ovaj proizvod naručiti preko interneta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marijana, budući da je u pitanju američka kompanije vrlo verovatno da može. Mi imamo zvaničnog uvoznika, pa iskreno nisam ni razmatrala tu opciju :).

      Izbriši
    2. Marrakesh distributeri za pojedine države su:

      Hrvatska http://www.skegro.hr/marrakesh/
      Bosna i Hercegovina http://www.marrakesh.ba
      Srbija http://www.marrakesh.rs

      Izbriši
  11. Ti me češće od bilo koje blogerke "nateraš" da pomislim da mi ovo baš treba. :)
    Meni se baš dopada efekat, samo treba biti realan sa očekivanjima.

    Ja se najčešće friziram kod kuće :) Od marakesh kozmetike bih probala sve :) Neko ulje mi je zapalo za oko kada sam gledala ponudu na sajtu.

    OdgovoriIzbriši