Nouba Nombra Wet & Dry Cooked Eye Shadow 328

Nouba je italijanska profesionalna dekorativna kozmetika, odličnog kvaliteta. Kod nas iz nekog razloga nije posebno popularna, a svojevremeno je u Beogradu mogla da se nabavi po Mauricius radnjama (ne znam da li je još uvek imaju u ponudi). Iz njihovog asortimana, najviše sam koristila senke i rumenila i neki opšti utisak je da imaju lep izbor nijansi, bogato pigmentovane formule i proizvode koji se sporo troše. Danas ću pisati o divnoj wet & dry senci iz Nombra linije, u nijansi #328. 


Volim senčenje i efekte koji se senkama mogu postići. Prilikom kupovine, između prosečne palete sa dosta boja i kvalitetne mono senke koja će već sama za sebe sjajno naglasiti oči, radije biram ovo drugo.  

Nouba Nombra je kolekcija pečenih senki sa "mikro-reflektujućim česticama", bogate pigmentacije i biserne završnice. U okviru iste linije, postoji i paralelna mat kolekcija, međutim mene su "zavele" baš ove svetlucave boje.


#328 je raskošna zlatno smeđa nijansa, najpribližnija boji starog zlata. Bogata je sitnim, crvenkastim šimerom i čini mi se da joj to daje nagoveštaj bakarnog tona, zbog čega je posebna i neodoljivo asocira na opalo lišće i jesen.

Mada je formula wet & dry, pa bi trebalo da može podjednako uspešno da se nanosi i suvim i vlažnim aplikatorom, rekla bih da kao obična senka ne funkcioniše. Nanošenje suvom četkicom je praktično nemoguće bez dobrog prajmera. Senka ne ostaje na kapku, a svetlucave čestice se razlete svuda po licu i sve zajedno izgleda tužno siromašno i neuredno.

Prajmerom se postiže bolja kontrola nad šimerom i nešto intenzivnija pigmentacija, koja je dovoljno izražajna za dnevni makeup. Tek nanošenjem vlažnom četkicom, vidi se puna boja i sjaj, senka se bolje fiksira i traje skoro ceo dan.

Na fotografijama ispod, nanela sam je direktno na kapak (bez baze): mokrom četkicom kao ajlajner (na levoj slici), a zatim prstima kao običnu senku i mokrom četkicom po sredini kapka (na slikama desno).




Ambalaža je jednostavna i čvrsta. Mat crna, od nečega što više podseća na gumu nego na plastiku i (provereno) dobro "amortizuje" pad iz ruke ili sa stola. Uz 2g senke, dobija se i mali sunđerasti aplikator, skriven u donjoj fioci i prilično neupotrebljiv. Više se ne sećam koliko je tačno koštala, ali mislim da je cena bila nešto između 1000 - 1500 rsd, što mi se u odnosu na odličan kvalitet kao i činjenicu da se veoma sporo troši i da mi se jako sviđa, čini ok :).


Kako se vama čini? Da li koristite Nouba šminku? Šta preporučujete?


10.12.2014. god, update: Nouba i dalje može da se kupi u M-drogerijama, recimo u onoj u Terazijskom prolazu. Cena senke je 1290 rsd. 

18 komentara

  1. Prvi put čujem za ovaj brend i oduševljena sam sjenilom ! Prekrasna nijansa, želim ju i ja sada :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mell, a tek kada budeš videla ostale boje :D
      Mislim da sam je viđala po online shopovima, pa sam skoro sigurna da je možeš naručiti i online.

      Izbriši
  2. Sada si me podsetila na moju Nouba Double Bubble crveno-crnu senku :D
    Ova tvoja je prelepa. Prekrasna je boja, a odlično ti i stoji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, nisam primetila da imaju i duo senke :D.
      Baš ću se raspitati u Mauriciusu, drže li još ovu šminku!
      Hvala :).

      Izbriši
    2. Znam da su ih prošle godine izbacili iz Mauricijusa na Terazijama, ne znam za ostale radnje. Sem na sajmu ih već dugo ne viđam, a i to se pitam da li samo rasprodaju zalihe ili redovno uvoze.

      Izbriši
  3. ni ja ne znam da li ih sada ima, ali se sećam da sam ih viđala u mauricijusu i nemam pojma zašto ih nikad nisam probala, stvarno su imali prilično veliki izbor boja. ova izgleda savršeno, i nijansa i ti svetlucavi efekti, sve kako ja volim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad kad kažeš boje, imali su jednu prelepo smaragdno zelenu, za koju sam se prvo zalepila. I posle sam se nećkala zelena ili ova, i na kraju uzela ovu kao nosiviju. A ta zelena je bila boli glava! Baš treba videti, ima li Nouba dekorative još kod nas :D.

      Izbriši
  4. Pre više od 5 godina kupila sam Nouba paletu senki, rumenila, karmina i sl. u Mauricijusu i to je bilo moje najveće bacanje para u životu. Sve je toliko katastrofalno da prosto ne mogu da verujem da se svrstavaju u profesionalni brend. Još uvek ih ima ali ne u Mauricijusu. Sećam se i jednog sedefastog zelenog ajlajnera - uh, užas, nanela sam ga samo jednom i to jedva zbog četkice. Sledeći put kada sam otvorila pakovanje četkica je bila rascvetana kao raspala metla. Nikad neću prežaliti pare koje sam dala na to. Još uvek imam tu paletu i svaki put je s gađenjem preletim pogledom i zaobiđem - pigmentacija nula, normalno kad ništa ne ostaje na četkici, sam oblak praha, miris prejak, karmini su kao labela, šljokičavi sjaj šmirgla usne, rumenila ili nevidljiva ili neblendabilna... Razočarenje grande!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema te pohvale koja će biti duža od komentara potpuno razočaranog kupca :D.
      Ja se retko, zaista retko, odlučujem na kupovinu paleta tog tipa - kada je bilo koji brend u pitanju - zato što su najčešće "sve, a ništa ili skoro ništa ili osrednje nešto". U svakom slučaju, niži kvalitet od onoga koji isti brend nudi u pojedinačnim pakovanjima :). Baš mi je žao što si se tako opekla.

      Izbriši
    2. Baš tako. Roman promašene kupovine. Paleta mi je bila hitnost. U to vreme nije bilo izbora. Ne volim ni ja takve palete, al šta da se radi :)

      Izbriši
  5. Ovo je moj omiljeni efekat kada su senke u pitanju. :D To prelamanje boja i šljokice koje daju metalik efekat. Lovely. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. obožavamboju starog zlata na kapcima :)
    a tvojim svjetlim očima stoji predivno <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Ooobožavam ovakve nijanse, i uvek se hvatam za njih :) Imala sam tri Nouba senke i bile su odličnog kvaliteta! Nouba je mogla da se kupi i na Sajmu kozmetike svojevremeno, kao i nekim parfimerijama, mada mi je rok trajanja tu uvek bio pod znakom pitanja, šta znam...
    Prelepo ti stoji nijansa svakako :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Stvarno fenomenalna nijansa, i divno ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  9. *Jelena,čula sam za NUOBU,ali je nisam koristila jer je ređe dostupna.
    Gotovo uvek koristim Avonove kremaste senke u olovci,da izbegnem kvašenje aplikatora,loše osvetljenje i potencijalne greške na kapcima,jer često žurim.
    Trenutno imam Lux Glitter od Aure LX 296 u ljubičastoj nijansi i Flormar Diamonds Terracotta tirkizno-plavu.
    To su neke "šljašteće"nijanse,koje imaju srebrni odsjaj.
    Vidim da taj trend "prosijavanja"na srebrno i zlatno ne prolazi.
    Volela bih da probam i neku NUOBINU nijansu, bilo da je u pitanju senka ili rumenilo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas je lepa. :) Sad me podseti na moju najdrazu senku 333 koju sam skoro potrosila. Mogla bih je potraziti ponovo. Koristila sam je bar dve godine svakodnevno za konturisanje kapka i odlicna mi je bila.

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivna nijansa. Nisam koristila nista od NOUBE. Ova senka deluje prelepo.

    OdgovoriIzbriši