Alverde piling za usne

Ako ste u skorije vreme posećivali dm drogerije, mogli ste da primetite posebno izdvojen stalak sa Alverde Naturkosmetik dekorativom. U pitanju je zimska limitirana kolekcija, Frozen Nature, inspirisana hladnijim pastelnim tonovima i svetlucavim efektima. Meni su pažnju privukli ruževi i proizvodi za negu usana, među kojima najviše piling za usne, Iced Berry


Piling za usne koristim tokom cele godine, a posebno zimi. Imam lošu naviku da nesvesno grickam usne pa su one često ispucale, a u kombinaciji sa vetrom i nižim temperaturama postanu izrazito suve i grube. Oporavljam ih medom, uljem badema i raznoranim stikovima, a bar jednom nedeljno tretiram pilingom i to obično instant kućnom varijantom (nanesem deblji sloj masnijeg balzama za usne i preko toga umasiram malo smeđeg ili običnog kristal šećera).

Od kupovnih proizvoda ove vrste, poslednji sam koristila Catrice LE Candy Shock. Bio je gust i pomalo lepljiv, vrlo efikasan, u ambalaži u obliku stika sa sunđerastim aplikatorom, lak i jednostavan za korišćenje. Mirisao je sintetički, ali je divno polirao usne.

  
Alverde Lippen Peeling je nešto drugačiji. Na bazi ši butera, dosta je mekan i teksturom podseća na nežne hidratantne balzame, koji se lako razmazuju i još lakše upijaju u kožu. Čestice su prilično sićušne, a opet ne baš gusto koncentrisane, pa je što se abrazivnog efekta tiče ovo vrlo blag piling i mislim da bi bez problema mogao da se koristi svaki dan. Prija i da se nakon masaže, kratko ostavi na usnama pa tek onda ukloni vlažnim tupferom. Miriše slatko i voćkasto, pomalo kao grožđana mast.

Ipak, za one koji imaju potrebu ili vole konkretniji scrub efekat, ovaj piling će se pokazati kao isuviše blag. Takođe, ne mogu da se otmem utisku da je cena od 490 rsd, za plastičnu teglicu od 5,5g ovog proizvoda, pomalo neočekivana.  

Šta vi mislite?

I za kraj, ako vam fale provereni diy recepti i dobre ideje za negu usana tokom zime, evo tekstova iz domaće blogosfere, koje preporučujem:

Nega usana tokom zime, HealthAlt
Crveni karmin koji prkosi zimi, Ruž - Rouge
Domaći piling za usne, Tasha Blanc


22 komentara

  1. Ja već dugo koristim home made verziju Lush Bubblegum pilinga i preko toga homemade balzam. Imam jako suve usne pa mi uglavnom ne odgovaraju ovakve stvarčice :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljam tvoj izbor :). Ako išta može da se napravi kod kuće, onda je to lip piling i balzam.

      Izbriši
  2. Ma ja nikad ne bih rekla da je ovo piling, baš izgleda kao obojeni balzam za usne. :D Iskreno, nisam ga još uvijek snimila u drogeriji, no Alverde me nekako previše i ne privlači pa možda je to razlog.
    Preferiram malčice grublje home made pilinge jer smatram kako je suvišno izdvajati novce za to kad si baš svi možemo doma smiksati žličicu šećera i ulja, tako da ovaj primjerak definitivno nije za mene.
    Iako, ti si ga tako dobro pofotkala da je teško ne uputiti se istog trena u DM. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim grublje pilinge, a nedeljni ritual sa šećerom mi se pokazao zadovoljavajuće efikasnim (a i ukusnim) :D. Hvala i ne daj da te sličice zavedu xD.

      Izbriši
  3. Sestra i ja smo juče prošle pored Alverde dela u DM-u i vidimo tester, pomislimo da je balzam za usne i probamo, bilo nam je baš bljak. :D A onda smo videle i zašto. :P A šta znam, ja se držim onog recepta sa medom i šećerom i kako to kaže Čola: ništa ja tu ne bih dir'o. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se isto to desilo, samo sam ja shvatila da nije balzam tek na kasi :D.
      Nekako imam utisak kao da su želeli da naprave balzam, pa se predomislili u poslednjem trenutku.

      Izbriši
  4. Ja koristim već neko vreme DIY verziju, pokazala mi se najbolje. Tvoje fotografije me mame da ga kupim, no prvi na listi želja (po tom pitanju) jeste Lush-ov bubblegum :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pink Lush Bubble Gum. Divan je. Kao da je neko zaledio lubenicu, samleo je i onda zašećerio, pa sve to spakovao u sexy black mini teglice. Imala sam 15minutnu aferu sa tim scrub/om, prošle godine u Lush/u u Berlinu. A onda sam shvatila da za te pare mogu da kupim ceo Artdeco makeup xmass set i u jednom deliću sekunde, Lush Bubble Gum je postao i ostao samo lip scrub :D

      Izbriši
  5. Imala sam lush-ov popularni bubblegum, ali dobro, to je bila posebna ljubav.
    Od njega mi je ostala samo sećanje na miris i ukus, i teglica koju više ni ne
    mogu da nađem :DDD Koristim i ljubitelj sam DIY pilinga,
    jer kao i u ovom slučaju sa alverde, cena je nekako često
    prevelika za tako, hajde da kažem, banalan proizvod.
    Mnogo ga je lako napraviti, pritom možeš u svakom trenutku
    dodati neko od negujućih ulja da se obogati piling. I to što reče na kraju,
    za plastičnu teglicu od jedva 5 grama, 5oo din je možda pomalo preuveličana cena.
    Fotografije su me ostavile bez daha, kao i svaki put kad uđem na Neseser <3
    Majstor si.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo! Cene su nekako neopravdano visoke.
      Hvala, tvoji komentari za fotografije mi uvek puno znače i laskaju :).

      Izbriši
  6. Odlične fotke za početak. Maca <3 Da nisam išla čitati, odmah bih ga zapisala da ga potražim i možda kupim - kao što rekoh, odlične fotke :D. Ali ipak lagano odustajem. I meni izgleda kao običan balzam, zapravo. A i cijena mu je malo napucana :/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ali fotke su tu više estetskog uživanja radi, manje da zavedu :D
      To je negde i moj zaključak: nije vredan tih para.

      Izbriši
  7. opet si me očarala s fotkama *_*
    Piling djeluje kao zgodan proizvod :D super za svakodnevno, zimsko korištenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago :).
      Da, ako imaš potrebu za blagim pilinzima i voliš da ih radiš često.

      Izbriši
  8. Mnogo se obradujem kad vidim malog pomoćnika na tvojim fotkama :) Nikad mi nije padalo na pamet da kupim neki piling za usne. Obično ga sama pravim, ali najčešće koristim tehniku četkice za zube ili peškira :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mali pomoćnik, zvani Bubi, se toliko raduje kad je vreme fotkanja da prosto ne znam kako se ne nađe češće na sličicama :).
      E vidiš meni tehnika četkicom za zube napravi više darmara nego koristi, možda ja nešto ne radim kako treba. Peškirom nisam ni pokušavala :D.

      Izbriši
  9. Pre svega, želela sam da se zahvalim na predivnom komentaru na mom blogu The book of happines. Jako mi je drago što ti se dopala ona kombinacija za P...S...
    Inače, obožavam tvoje fotografije a va poslednja ti je genijalna. Super mi je to što tako kao i ja, voliš da fotkaš u svojoj sobici i praviš razne scene za slikanje.

    Nedavno sam se zadržala na Alverde štandu i svašta mi se dopalo ali mi jedino smetaju ta jako mala pakovanja. Nikad nisam radila piling usana nekim preparatima, sem onim blagim trljanjem četkicom za zube (s vremena na vreme).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marina, nema na čemu. Ja sam uživala u tvom postu, fotografijama i generalno mi se blog jako dopada :).

      Gajim simpatije prema Alverde preparativi, dok me njihova šminka - do sada - nije posebno inspirisala na kupovinu. Ako četkica za zube radi posao, predlažem da ostaneš verna toj tehnici :).

      Izbriši
  10. Radovala sam se ovom tekstu :) Fotke su fenomenalne, kao i uvek! Proizvod mi je baš lep tako crven i mali, čini mi se zanimljivo, ali definitivno nisam očekivala tu cenu! Svratiću do dm-a da vidim ostatak kolekcije ali ne verujem da ću pazariti piling.

    I hvala puno za spominjanje mog teksta o nezi usana, baš mi znači! Zagrljaj za tebe i *češčeš* za macu pomoćnika.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teodora, tekst je sjajan, na temu koja je puno puta obrađena, ali napisan na čitljiv i lep način. Mislim da zaslužuje da bude šerovan još mnogo puta :).

      Izbriši
  11. Fotografije su predivne, pogotovo ova gde viri maca <3
    Videla sam pre neki dan ovu kolekciju, ali me ništa nije privuklo, moram da priznam :) Mazalica za usne imam dosta pa ih i ne gledam :D Zvuči interesantno ovaj piling, možda ga i probam :)
    Hvala što si me pomenula :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Super izgleda,moram probati. ;) :)

    OdgovoriIzbriši