Kreme za ruke: L'Occitane, Nuxe, K Plus Olea

Kreme za ruke najčešće koristim zimi. Imam normalnu kožu ruku koja ne zahteva posebno intenzivnu negu, izuzev u hladnijem periodu kada postaje suva, grublja, neprijatno hrapava i sklona pucanju i ranicama. Obično je stanje baš alarmantno, pa budem prinuđena da rukama posvetim više vremena (detaljnije u ovom postu), ali su se ove zime kreme ispostavile kao sasvim dovoljne. Evo koje sam koristila. 


L'Occitane Dry Skin Hand Cream, krema za ruke sa ši buterom, jedan je od najpoznatijih proizvoda ovog francuskog brenda. Kažu da se u svetu, svake tri sekunde proda po jedna. Mene L'Occitane ponuda nije nešto posebno impresionirala (još uvek čekam da se to desi :D), a ovu tubicu od 10ml sam dobila uz (čini mi se) decembarski broj Elle/a. U svakom slučaju bila sam raspoložena da je testiram i potrajala je skoro pa nedelju dana.

Krema je namenjena suvim rukama. Sadrži visoku koncentraciju ši butera, glicerina, silikona i masnog alkohola, a zatim i veliki broj biljnih ekstrakata poput semena lana, meda, kokosovog ulja, ulja slatkog badema i drugih. Vrlo je lagane teksture i spada u brzoupijajuće kreme, što mi se dopada. Ne ostavlja primetan zaštitni sloj na koži i već nakon mazanja ima se utisak da kreme nema, što je čini zgodnom za upotrebu bilo kada i bilo gde. Miriše diskretno, prijatno i pomalo mlečno. Lepo hidrira, ali nisam primetila da pruža potrebnu regeneraciju. 

Rekla bih da je ova krema, jedna od onih "šarmantnih" i zgodnih za poneti u tašni. Pogodna je za svakodnevnu negu normalne kože, tokom cele godine. Ipak, meni se nije pokazala dovoljnom. Cena od  900rsd za tubu od 30ml, svakako je čini manje primamljivom.


Nuxe Reve de Miel kremu sam spominjala više puta kao jednu od omiljenih. Intenzivno sam je koristila tokom decembra i januara ove godine, kao i tokom prošle i generalno sam ovim proizvodom zadovoljna.

Sastav se prvenstveno bazira na kokosovom ulju, zatim dimetikonu kao emolijentu i glicerinu, a tu su i ulje slatkog badema, pčelinji vosak, ekstrakt bagremovog meda, ulje avokada, nevena i makadamije. Nema tako vazdušastu teksturu kao L'Occitane krema, pa ipak nije teška i takođe se brzo absorbuje. Formira vrlo tanak nemasni sloj, usled koga koža na dodir bude glađa i mekša. Dobro hidrira, štiti i jednim delom regeneriše (mada ne u potpunosti). Posebno volim nežan, topao i trunčicu sladak miris, koji određeno vreme traje.

Nuxe Reve de Miel je odlično rešenje za one koji, poput mene, ne vole teške zaštitne kreme, a zimi često zaboravljaju rukavice kod kuće te neplanirano izlažu ruke vetru i ostalim nepogodama. Cena tube od 75ml je 700rsd.

K Plus Olea krema za ruke sa eteričnim uljem smilja je slučajno otkriće. Pazarila sam je za mamu, jedne subote ili nedelje, pošto su se sve radnje već pozatvarale i ostala je samo IDEA. Privukla me je dopadljiva kutijica, kao i pristojna suma (75ml za 160rsd).

Krema je ređe teksture, lagana i neobično vlažna. Po nanošenju blago hladi i pruža efekat "trenutnog osveženja" i hidratacije. Umiruje crvenilo, omekšava i efikasno oporavlja i obnavlja ispucalu kožu, pa je svrstavam u odlične SOS kreme. Potrebno je određeno vreme da se upije i iz tog razloga najviše volim da je koristim uveče. Mislim da ima sjajan sastav, posebno kada se uzme u obzir cena. Bazira se na ulju slatkog badema, ši buteru i ulju suncokreta, a prisutni su i glicerin, ekstrakt aloja vere, arnike i eterično ulje smilja.

Miriše prijatno, cvetno, sveže i pomalo starinski, onako kao stare apotekarske pomade. Čini mi se da, u okviru iste kolekcije "Mirisi Mediterana", postoje bar još dve verzije ove kreme. Verujem da su vredne isprobavanja.

Koje kreme za ruke koristite ove sezone?

20 komentara

  1. Meni se uopšte ne dopada L'Occitane, miris pogotovo, jedino ambalaža. Inače koristim plavu Eos kremu, tople preporuke, brzo je koža upije i predivno miriše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A gde ima da se kupi Eos krema za ruke? :)

      Izbriši
    2. Komsinica Sikret, Eos balzami-profili na fb :)

      Izbriši
  2. Nuxe bas ima intenzivan miris, ruke satima mirisu, a i vec znas kako prezirem taj ,,zastitni film'' koji meni u prevodu znaci ,,nista u rukama neces drzati''. Posebno je gadno uhvatiti se za rukohvat u gradskom. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Olea kremu za ruke nemam ali imam mleko za telo sa smiljem i odlično je.Mleko je bilo moj slučajan ulov na nekoj akciji za nekih 130 din.Za taj novac je super a sastav mu je bolji nego kod nekih mnogo skupljih brendova.Kada su u pitanju kreme za ruke ,savršena mi je krema sa nevenom nemačkog proizvodjača čiji je zaštitni znak tzv. konjski balzam.Kupljena u Lilly-u za nekih dvestotinak dinara,obnovila je moje ruke ispucale do krvi za bukvalno dve noći.Nije bas savršenog sastava,petrolatum je na 2. mestu na listi sastojaka,ali ona je za moje ruke učinila ono što nijedna druga nije .Topla preporuka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila ništa od Olea proizvode, osim ove kreme, ali ću baš obratiti pažnju kada se sledeći put nađem u Idea/i :). Ne koristim kreme i losione na bazi petrolatuma ili mineralnog ulja, prvenstveno ne volim film koji prave na površini, a primetila sam da na duže staze ne sarađuju sa mojom kožom. Ali stoji da petrolatum kao emolijens ima zastitnu funkciju i drago mi je da je krema vama pomogla :)

      Izbriši
  4. Imam cijelu kolekciju Olea K plus sa smiljem,i to su mi zadnja 3 mjeseca omiljeni proizvodi. Sve pohvale I preporuke,jer tako jeftino,a kvalitetno je zaista za nepovjerovati da moze kod nas da se kupi.Krema za ruke mi je najbolja od svih koje sam do sada koristila,veoma brzo mi se upija sto je kod mene veliki plus jer ne volim da mi mastan sloj cuci na kozi,pogotovu ne preko dana. Postoje jos I linija sa maslinom,i lavandom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moguće da je suvlja koža brže upija. U svakom slučaju, krema je kvalitetna i zaista "radi" :).

      Izbriši
  5. nuxe sam ja preklani imala i spasio me koliko mi je koža ruku bila suha i naborana. prošli mjesec sam posezala za cien i avon jer je hladnoća učinila svoje . pratim te :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon kreme za ruke nisam koristila, odavno :D. Nadam se da su malo unapredili formulaciju.

      Izbriši
  6. Ja sam valjda magistrirala na kremama za ruke :D Ni meni ta Loccitane nije dovoljna mada je fina, Nuxe za mene totalna voda ali napominjem da imam užasno suhe i grube ruke. Jedino ovu Oleu tek planiram probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mojoj prijateljici (takođe sa izrazito suvim rukama, koje još često kvasi u toku dana zbog rada u laboratoriji), pomažu samo kremice sa visokim procentom glicerina. Mislim da Mixa ima nešto u tom fazonu :).

      Izbriši
  7. Ja koristim plavu L'Occitane kremu i obožavam je, to mi je krema za tašnu baš zbog toga što se jako brzo upije pa mogu da je koristim van kuće. ''Kućna krema'' mi je trenutno Oriflame 2 in 1 Hand & Nail cream i toplo je preporučujem, pakovanje ima 150 ml za razliku od standardnih 75 ml koliko obično imaju kreme za ruke pa se stvarno isplati.

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni je Nuxe Reve de Miel krema definitivno najdraža! Navečer se natrackam afroditinim maslacem i zimi je to meni dobitna kombinacija! :D
    Loccitane karite nikako da kupim, uvijek ju zaboravim ili mi nešto drugo uleti u budžet. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Mila Peric
    L'Occtane trenutno koristim i obozavam je,bas mi odgovara.Nuxe je sledeca za testiranje,mada sumnjam da mi se nece dopasti :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Sad trenutno koristim hand cream fitogal sa glicerinom i ekstraktom kamilice, a pre toga kremu za ruke i nokte sa arganom green cosmetics. MissD

    OdgovoriIzbriši
  11. Moj favorit ove zime je Nuxe definitivno, divno neguje i lepo mi mirise. :) Ja sam svoju kupila preko sajta Srbotrade apoteke i platila oko 580 dinara. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. L'occitane imam neku sa tresnjinim cvetom, pakovanje je prelepo, ali miris mi je uzasan, a na miris najvise padam. Ni nega nije nesto srazmerna sa cenom. Nuxe i oleu nisam probala, ali sam probala neku iz univera Oilen sa kamilicom i odlicna mi je onako da je mackam s vremena na vreme s obzirom da kosta 80 dinara, a radi posao. Inace oilen skidac laka sa mirisom jasmina obozavam. Decko me pitao kad sam ga koristila prvi put koji sam to dobar novi parfem kupila. :)

    OdgovoriIzbriši