Šta nosim na putovanje - zimska nega

Odabir kozmetike koju nosim na putovanje, u mom slučaju se najčešće svodi na panično ubacivanje svega što se nađe na policama u kupatilu. Ipak, predviđena ruta ovog puta bila je mnogo dinamičnija. Dobar deo vremena trebalo je provesti u kolima, seleći se iz jednog mesta u drugo, pa sam shvatila da ću pred ogledalom imati vremena tek za onu osnovnu, obaveznu negu. Zato se proizvodi za lice koje sam spakovala i ponela sa sobom, manje više svode na preparativu na koju se oslanjam poslednjih meseci. Nisam zaboravila ništa osim tonika :D.


Neke od ovih preparata nameravam opširnije da predstavim u zasebnim recenzijama, a neke kupujem iznova, pa je ovo sjajna prilika da ih (ako već nisam) nahvalim i preporučim. 


Ovog puta sam skoro u potpunosti izbegla šminku, armiju četkica, tupfere i velike boce micelarne, tako da mi je za čišćenje lica bilo sasvim dovoljno Weleda mleko od badema. O ovom mleku sam već pisala, a spakovala sam ga prvenstveno zbog metalne tube, koja u poređenju sa raznim bocama i flašama staje u neseser i zgodnija je za pakovanje. Samo mleko fino čisti, a ulje badema i šljive u sastavu dodatno neguje i hidrira, što mi je u zimskom periodu jako važno.

Moja koža zimi ume da dehidrira i da se peruta, pa je redovan piling obavezan. Erborian Double 2-in-1 piling maska je nešto čime sam oduševljena već par meseci. Upravo trošim drugo pakovanje i pokušavam da mu nađem jeftiniju alternativu. Predstaviću ga detaljnije u nekoj skorijoj recenziji, a ovde ću reći da je u pitanju kombinacija enzimskog i mehaničkog dejstva. Vrlo je nežan i može se koristi i do dva puta nedeljno, bez bojazni od iritacija. 


Generalno nemam kožu sklonu crvenilu i iritacijama, pa je do skora nisam smatrala osetljivom. Ipak, podložna je proširenim kapilarima, što polako počinje da se naslućuje u vidu blagog crvenila i povremenih sitnih bubuljica u središnjoj regiji lica (na čelu, nosu i bradi). Bioderma Sensibio Anti Redness krema je namenjena upravo takvoj koži, sklonoj pojavi crvenila i vidljivih kapilara. Krema štiti od širenja i slabljenja krvnih žila, pojave vidljivih kapilara i razvoja trajnog crvenila kože i koliko sam uspela da se raspitam, spada u jedan od vodećih preparata za potrebe preosetljive kože sklone rozacei. Ja sam počela da je koristim na preporuku kozmetičara, upotrebljavam je već dva meseca i za sada sam veoma zadovoljna.

Avon Anew Clinical E-Defence Multi Shield losion se i ovog puta našao u putnom neseseru. Spominjala sam ga u više postova, a ovo je već druga bočica po redu koju trošim. Sjajan je kao dnevna zaštitna krema, a odličan je i kao podloga za šminku jer ne masti, fino hidrira suvlje delove i savršeno zagladi lice, a rekla bih i da su pore manje vidljive. Kad razmislim, dugo me neki Avon proizvod nije toliko oduševio.

O Erborian Yuza Sorbet noćnoj kremi sam već detaljno pisala. Mažem je redovno ali štedljivo, jer joj cena nije mala. Uvrstila bih je u jedan od najboljih proizvoda korišćenih u prethodnoj godini. Više možete pročitati ovde.


Očne kreme su postale moj fetiš. Volim da ih isprobavam, uvek imam nekoliko koje paralelno koristim i kombinujem i zaista mi je bilo teško da se odlučim i ponesem samo jednu. Dr. Hauschka ima dve verzije očne kreme: Daily Revitalizing Eye Cream (na slici) i Eye Contour Day Balm u teglici. Isprobala sam obe i mada je balzam nekako pre za zimu, meni više odgovara regenerativna varijanta u tubi. Sadrži pčelinji vosak, ulje avokada i mango maslac. Pruža odličnu negu, a pri tom je lagana, ne ostavlja mastan trag i brzo se upija. 

Serum za lice je tokom cele godine sastavni deo moje nege lica, i uvek sam u panici da neću spakovati onaj koji će mi u odgovarajućem trenutku zatrebati. Kako sam nedeljama pre putovanja koristila Clinique Repairwera Laser Focus, odlučila sam da ga ponesem u travel size verziji. U pitanju je anti-age serum, pogodan za sve tipove kože. Dobro hidrira, ublažava crvenilo i postepeno daje koži blistav i zdrav izgled. Koristim ga svaki treći dan, isključivo pre spavanja.

Nuxe Reve de Miel trenutno favorišem među kremama za ruke i nokte. Malo putno pakovanje se ispostavilo kao nedovoljno. Potrošila sam celu tubicu i planiram da je kupim u regularnoj veličini od 75ml.



Usne sam mackala NYX puterastim gloss/om u rozikasto-kajsijastoj nijansi Apple Strudel, Douglas lip balzamom koji sam kupila prvenstveno zbog kul božićne ambalaže, ali se ispostavilo da je odličnog kvaliteta i Sabi ši puterom sa kakao puterom i čokoladom, koji je zapravo puter za telo, ali se pokazao izvrsnim za negu ispucalih usana. Posebno mi se sviđa granulasta tekstura, koja se čak i kada je puter čvršći, lako nanosi i topi na koži.

Šta od preparative najviše koristite zimi?

20 komentara

  1. Koliko interesantnih proizvoda na jednom mestu. Nekad prosto imam utisak kao da nisam žensko jer nemam nešto mnogo kremica i kozmetike generalno. Bukvalno, koristim samo osnovno. Za sada je to krema za lice Badem ulje koje sam dobila u pretposlednjem GlamBox-u i baš sam zadovoljna. Nikako da se odvažim i kupim nešto drugo sem standardnog Labela ali dobro, šta je tu je. Nadam se da ću uz tvoje preporuke otići korak dalje kada je u pitanju ova vrsta proizvoda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marina, imati mnogo kremica i nije posebno pohvalno. Ako to "osnovno" zadovoljava potrebe tvoje kože, nema potrebe da se opterećuješ :). Drago mi je da ti ta krema odgovara, moja mama je koristi i takođe je zadovoljna. I na kraju, ponuda balzama za usne je zaista raznolika i bogata, pa ti preporučujem da se pošto istrošiš svoje Labelo, častiš nekom interesantnijom verzijom :D.

      Izbriši
    2. I ja se, kad god svratim na neki kozmetički blog, osetim kao asketa :-D Moj muž se, naravno, ne bi složio, on misli da se ja ''davim u kremicama''. Na putovanja nosim manje kozmetike nego što ovde vidim, uglavnom kremu za lice i nešto za čišćenje, i ponesem losion za telo koji tada koristim i za ruke. Sviđa mi se što u DM imaju da se kupe malecka pakovanja gelova, šampona i kremica, pa onda može više da se natrpa.

      Izbriši
  2. jako lijep odabir proizvoda :)
    ja sam sad na putovanje nosila isto od preparative najosnovnije i srećom, dosta toga sam imala u putnim pakiranjima pa mi nije zauzelo ni puno prostora. Ove zime sam se totalno zaljubila u ulja za lice, pa mi je sad to trenutna opsesija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulja za lice jesu bajna. Ja ih nekako više povezujem sa masažom, pa ih koristim samo kada imam dovoljno vremena za ceo "ritual" :).

      Izbriši
  3. Zanimljiv izbor...dala si mi ideju za neke naredne kupovine :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. sviđa mi se kako si šminku svela na minimu, jer realno na takvim putovanjima se treba osjećati komotno, a ne osjećati težinu svega na licu :D
    baš me zanima ovo mlijeko od Weleda ,,, i ovaj puter za ispucana usta
    Nyx butter gloss već duže vrijeme želim isprobati <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako nekako. Nisam imala puno vremena, a nisam ni želela da se previše opterećujem dekorativom. Sabi puter je zapravo ši puter, pomešan sa kakao puterom i čokoladom. Miriše na čokoladu i stvarno je "za pojesti" :).

      Izbriši
  5. Ja sam ove zime pocela koristiti dnevnu i nocnu kremu Ziaja. To su preparati na bazi kozjeg mlijeka i ove koje ja imam su za suvu kozu. Ne sadrzi paraben ni oxybenzon,a miris je blag i brzo iscezne. Obe su dobre, a nocna pogotovo. Tako dobro hidrira kozu da nema onog ruznog osjecaja zatezanja koze ujutro poslije umivanja. Vec dugo koristim Eucerin losion za tijelo sa 10% uree i jos uvijek ne mislim da ga mijenjam. Ruke njegujem kremom za ruke Milk&Honey Oriflame i odusevljena sam mirisom i izgledom mojih ruku, a narocito kozice oko nokta koje, pored vremenskih uslova, dodatno isusuje lak za nokte Eveline Diamond. Ove zime sam, sto se tice kose, uvela neke promjene, kad su samponi u pitanju. Pocela sam koristiti Fitoval za suvu i ostecenu kosu i mogu da napisem da je odlican. Nema onog osjecaja neisprane kose poslije, njegu kose upotpunim regeneratorom Garnier sa avokadom i sea maslacem. Dobri stari Rosal sa sumskim jagodama, Flormar BB krema ili ako zatreba puder, onda je to Rimmel Wake me up. Mozda sam nesto izostavila, ali to je to... Otprilike :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jedan od ciljeva u ovoj godini mi je da se manje pretrpavam šminkom na putovanjima i da više pažnje obratim na negu kože i baš sam evo sad pregledala par tvojih postova na tu temu. Ja imam povremeno crvenilo na obrazima (ne ono zdravo rumeno :D) i oko nosa pa sam bacila oko na ovu kremu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam genetske predispozicije za rozaceu, pa se nisam previše iznenadila kada su mi skrenuli pažnju na proširene kapilare. Ova krema je sjajna, a postoji i jača Forte verzija iste. Meni je preporučeno da je nanosim ciljano, na problematične delove lica, mada može da se nanosi i preko celog lica. U svakom slučaju, najbolje je raspitati se dalje :).

      Izbriši
  7. Moracu vec da probam tu piling masku, mozda opet bude na nekoj rasprodaji. :) Sada najvise koristim sve sto je masno kako ne bih imala osecaj da mi koza puca.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mozes li mi reci u cemu je razlika izmedju ove Hauschka kreme i balma za oko ociju, osim sto je balm vise za zimu. Koliko je razlika u teksturi i sta sadrzi balm od sastojaka? I jos neka tvoja zapazanja i razlike. Ja volim kad krema nema gelastu ili tanku teksturu, ne volim kad odmah upije.
    Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oba preparata se baziraju na kombinaciji pčelinjeg voska i odgovarajućih biljnih putera, ulja i ekstrakata. Razlika je u teksturi: krema je prilično lagana i kao što sam spomenula lepo i brzo se upija, dok je balm bogatije teksture, ne upija se odmah i više se preporučuje za negu zrelije i suvlje kože, sklone isušivanju, preranom starenju i formiranju brojnijih i očiglednijih linijica. Moji kapci nisu suvi, zapravo su masniji, pa mi je balm bio previše težak :). Inače je lep, onako puterast, na koži se topi i lepo miriše.

      Izbriši
    2. Balzam konkretno sadrži pčelinji vosak, ulje koštice kajsije i ulje jojobe, kao i ekstrakte nevena, šargarepe i zečje deteline.

      Izbriši
  9. Gde si kupila Douglas lip balzam?

    OdgovoriIzbriši