Aloxxi Makeover: Koji je tvoj kolor personaliti?

Kao neko ko se redovno farba i voli da eksperimentiše sa izgledom kose, uvek sam u potrazi za kvalitetnim preparatima koji će pružiti sjajne rezultate, a pri tom minimalno oštetiti dlaku. Aloxxi boje su me privukle i pre nego što sam saznala da iza njih stoji, ni manje ni više, osnivač kompanije "OPI" američkog maga u svetu profesionalnih boja i preparata za negu noktiju. Pored impresivne palete, zainteresovala me je i ideja o farbama na biljnoj osnovi, oslobođenih sulfata, parabena, glutena i sodijum hlorida u cilju maksimalne nege i zaštite kose.


Prošle nedelje, u društvu Igora i Teodore, autorke bloga "Lolin svet" i dobitnice Aloxxi makeover/a, posetila sam Aloxxi Centar za lepotu i edukaciju na Banovom brdu, u Beogradu. Imali smo zadovoljstvo da se upoznamo sa Aloxxi Srbija timom na čelu sa Gordanom Gocom Vujčić, internacionalnim trenerom, koja se potrudila da svoje dugogodišnje iskustvo podeli sa nama, odgovori na brojna pitanja i na najzanimljiviji mogući način predstavi brend.

Goca se takođe pozabavila Teodorinom kosom i željom da je osveži i promeni boju iz svetlosmeđe u onu crvenu, koja bi najbolje pristajala njenom tenu i karakteru. U tu svrhu, korišćeno je nekoliko nijansi, kako bi se postigla dimenzionalnost i zanimljiviji finalni izgled. 



Osim širokom paletom boja i visokom koncentracijom sastojaka za negu kose, Aloxxi farbe su specifične već i po samom načinu aplikacije. Dugotrajnost boje se obezbeđuje Colour prime i Colour lock proizvodima.

Colour prime je blagi biljni čistač dlake, štiti kožu glave, otvara kutikulu i produžava trajanje boje. Koristi se pre farbanja i garancija je za dugotrajnu i blistavu boju.

Colour lock
predstavlja završni tretman nakon farbanja i obezbeđuje fiksiranje boje, čišćenje dlake i neutralizaciju hidrogena u jednom koraku. Rezultat je dugotrajna boja i visok sjaj kose.


Profesionalni deo ponude uključuje i interesantne proizvode poput Extreme Reconstructore intenzivnog tretmana želatinom za hemijski oštećenu kosu i Barrier Creme za zaštitu kože od boje tokom farbanja - kremaste je formulacije, u dodiru sa vazduhom se pretvara u želatin i nakon farbanja vrlo jednostavno uklanja sa kože.




Mene su posebno oduševili preparati za negu obogaćeni mešavinom antioksidanata, biljnih ekstrakata i ulja, kao i stajling kolekcija, formulisana da isprati potrebe hemijski tretirane kose.


Izdvojila bih Thickening serum za volumen i elastičnost koji služi i kao prevencija protiv opadanja kose, Thermal Styling sprej za zaštitu od toplote sa naprednim agensima koji štite do 450°C zagrevanja i Lightweight Sculping Wax kremasti vosak za definiciju i sjaj, neobične penaste teksture. Kada se naprska na kosu podseća na sneg :). Sadrži UV filtere koji štite boju od izbleđivanja.




Zajedničko ovim proizvodima je da ne ostavljaju tragove na kosi, ne čine je krutom ili lepljivom, a kao dodatne efekte pružaju mekoću i sjaj, u šta smo imali prilike da se uverimo na licu mesta.


U Aloxxi/ju kažu da svaka nijansa ima svoj personaliti. Zato bojama daju ime, koje frizer treba da vam, nakon farbanja, otkrije. Teodora je iznela prelepu Como Crimson, koja se meni čini kao idealna uz njen ten, bademaste oči i sportski temperament :).



Šta vi mislite? Da li ste čuli za Aloxxi proizvode? 

Ovom prilikom se zahvaljujem Aloxxi timu na fenomenalnom popodnevu i odličnoj atmosferi. Naučili smo puno, a osećali se kao kod svoje kuće :). Sve fotografije u ovom postu "potpisuje" Igor Prusac.

26 komentara

  1. Stiti do 450stepeni? Wow, to bih bas volela da probam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno je ispalo dopada mi se kako Teodori stoji ova boja kose i frizura :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Diiiivno izgleda krajnji rezultat. Mada, cini mi se i da je pomoglo sto ova devojka ima bas lepu kosu. Ja vrlo ozbiljno razmisljam da promenim boju potpuno, samo sto ja razmatram tvoju boju, hehe. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teodora zaista ima odličan kvalitet kose :). Ja opet mislim da uz adekvatnu negu i iskusnog frizera, svaka kosa može i treba da izgleda lepo.
      Podržavam promenu boje, uvek :D

      Izbriši
    2. Hvala, trudim se jako da brinem o svojoj kosi, mada smatram da je daleko od lepe kose, uvek to može bolje :)

      Izbriši
  4. Svaka čast, fotografije su predivne, Igor je ovo savršeno zabeležio i hvala na upoznavanju sa Aloxxi brendom!

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izgleda krajnji rezultat! Cula sam za njih tako sto su me zapratili na Instagramu :) ali nisam nista probala. Obozavam crvene nijanse. Ja sam izmenjala sve boje, od svetlo smedje do tamno smedje preko nekoliko nijansi crvne, pa do crne. I tu sam stala :) Najbolje se osecam sa crnom, i mislim da mi najbolje stoji. Doduse, jako sam volela i kada sam bila crvena, ali mi je bilo toliko tesko da odrzavam boju zbog ispiranja pa sam odustala od toga iako sam pokusavala nekoliko puta da se zadrzim malo vise u taboru crvenokosih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crvena jeste zahtevna, možda i najzahtevnija boja i tačno je da se manje ili više ispira u zavisnosti od brenda do brenda. Opet, ja lično bih volela da zauvek ostanem crvenokosa :D. Crna boja mi se uvek dopadala i mislim da može da izgleda izuzetno elegantno i otmeno, te ako vam stoji baš ste srećnica :).

      Izbriši
  6. Boja, a i finalna frizura, su prosto predivne. Nisam se nikada farabala (izvlacenje pramenova ne racunam), ali mi je oduvek zelja da bar na kratko predjem u neku ovakvu crvenu nijanse. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mislim da to ne bi trebalo da ostane samo želja :) Promena izgleda kose je, po meni, uvek pozitivna stvar, makar samo eksperimenta radi.

      Izbriši
  7. Pa stvarno je prelepa crvena boja :) i Lola nam je slatka :D
    Super post, taman da znam čime da se farbam, jednog dana kad odlučim da je vreme za to ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Boje su perfektno izmesane, vidi se da je frizer majstor svog zanata. A fotografije su me ostavile bez teksta. Nisam do sada cula za ovu firmu ali si me zainteresovala. potrazicu ih po apotekama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da vam se post dopada i da sam mogla da vam preporučim jedan kvalitetan brend i tim koji stoji iza njega :).

      Izbriši
  9. Ne znam jesam li više uživala u čitanju ili u fotkama... ok, u fotkama, pa u čitanju :D
    Predivno.
    Boja je fenomenalna, toliko joj lepo stoji <3
    Drugo, do tvoje objave nisam čula za ovaj brend i apsolutno mi se dopada celokupna filozofija proizvoda.
    Sad želim njenu boju kose haha :D
    Teodora, prelepa si.
    Jelena i Igore- odličan posao!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Igorove fotke najčešće i same pričaju priču, tako da te potpuno razumem. Ja često sebe uhvatim kako zurim u neku po x minta :D.

      Aloxxi mi se sviđa kao brend, rekla bih da imaju dobru filozofiju i kvalitet i planiram i sama da isprobam određene proizvode u skorije vreme.

      A što se kose tiče, mislim da bi tebi neka crvena sasvim pristajala :).

      Izbriši
    2. Hvala Misha puno, upravo sam se postidela zbog tvog kometara <3

      Izbriši
  10. Još jednom da se zahvalim divnoj Jeleni, Aloxxi timu i Igoru na prelepim fotografijama. Oduševljena sam svojoj bojom kose, naučila sam dosta o svojoj kosi kao i o potrebnoj nezi. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovo je stvarno odlično, mnogo joj je lepa nova boja, a ja sad imam želju da probam gomilu proizvoda. Gle slučajnosti, salon je u mom komšiluku :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Postovani htjela bih narucit boje?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je da kontaktirate Aloxxi salon u Resavskoj. Pozdrav!

      Izbriši