Iskustvo: M·A·C

Verovatno ne postoji brend koji je među profesionalnim šminkerima, kao i ljubiteljima šminke uopšte, više cenjen od MAC/a. Ako samo zavirite u svet beauty blogova i makeup gurua, otkrićete mnoštvo recenzija koje dele podjednako oduševljenje kvalitetom ove kozmetike. MAC se prodaje u preko sedamdeset zemalja širom sveta, okuplja armiju poznatih makeup umetnika i gotovo je sigurno da nijedan ozbiljniji editorijal ni modna revija ne prođu bez nekog komada ove šminke.


Krajem januara dobila sam priliku da se bliže upoznam sa MAC ponudom u radnji u TC Ušće, u Beogradu.

Iako su kreirani od strane profesionalnih šminkera, MAC proizvodi su namenjeni svakodnevnoj upotrebi. Mnogi od njih sada već imaju kultni status, poput crvenog mat ruža u nijansi "Russian Red" formulisanog početkom devedesetih godina na Madonin zahtev, a za potrebe njenih dugotrajnih nastupa tokom Blonde Ambition turneje.

Mada o njihovim proizvodima slušam već godinama, ne mogu da se pohvalim velikim iskustvom u korišćenju istih. Prvenstveno jer ih do skora nije bilo jednostavno nabaviti, a onda i zato što sam MAC uvek doživljavala više kao šminku za profesionalce i one koji znaju zašto i u šta ulažu. Jer malo je reći da je ponuda raznovrsna. U impresivnoj paleti proizvoda i boja - ako ste amater poput mene - teško ćete se snaći. Potreban je iskusan šminker da na pravi način istraži vaše potrebe, prepozna pravi kolorit i ukaže na adekvatan proizvod.

U priči sa Jelenom, MAC šminkerom i autorkom bloga Ruž-Rouge, saznala sam da u svakoj radnji na svakom kontinentu klijent dobija identičan servis, osmišljen i oproban tokom tridesetak godina postojanja brenda. MAC šminkeri su sertifikovani od strane MAC/a na svakih par meseci, obučeni da klijentu prenesu najnovije trendove i pruže odgovarajući, uvek i svuda isti nivo usluge. 


Na mom licu, šminku i svoje izvanredno umeće, demonstrirala je Zlata Blagojević. Za mene je ovo bila sjajna prilika da saznam ponešto o proizvodima koji su me zanimali (mnogi od njih su multifunkcionalni i mogu se uspešno koristiti na više načina), kao i da dobijem uvek dobrodošle savete o šminkanju. Moram reći da sam uživala, a kako je sve izgledalo najbolje će vam preneti Igorove fotografije.












Od proizvoda koji su korišćeni u look/u, na mojoj listi želja posebno mesto je zauzela Mineralize Multi-Effect Lash maskara.

Koji je vaš MAC favorit svih vremena?

23 komentara

  1. Ruby Woo! Omiljeni ruz!! Svaka cast, makeup je prekrasan!
    Odlican post! :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično te našminkala! Ali mene uvijek iznova oduševi prelijepa boja tvoje kose!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marijana, hvala puno :). Kosi posvećujem nekako najviše pažnje, pa mi ovakvi komplimenti uvek ulepđaju dan :D.

      Izbriši
  3. Nemam omiljeni proizvod a i kako bih kada nisam ništa probala. :D
    Iskreno,ne verujem da ću u skorije vreme i probam/kupim,jer su im cene veće nego što volim da dam na šminku.

    OdgovoriIzbriši
  4. Četvrta slika odozdo je naj. Lep, minimalistički look :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ijao kosa ti je fenomenalna!!!

    Ostatak mogu samo da se divim, Zlatu obožavam, predivno te je našminkala! uh malo je reći da obožavam MAC :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Do sad su me najviše privukli mac ruževi, dok sam na ponudu pudera i rumenila ostala skoro ravnodušna. Predivne fotografije, svaka čast Igoru :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Obozavam MAC ruzeve a posebno bih izdvojila Ruby Woo i Snob :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Slike su prelepe kao i šminka ali molim te reci mi koja je farba za kosu u pitanju? Boja je fenomenalna 👍

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ana, ne znam koliko će biti od koristi ali evo: boja je miks nekoliko Revlon boja, koje frizer svaki put malčice izmeni (doda malo više jedne, a malo manje druge i treće). Uglavnom, težili smo toj nekoj narandžastijoj nijansi i mislim da smo prilično uspeli :). Uskoro ću isprobati vrlo sličnu Aloxxi boju, pa mogu da ti javim rezultate - ako će ti značiti :).

      Izbriši
  9. Divno te je našminkala, predivna si. Nemam još ništa od mac-a, ali mi je prvi na redu Ruby Woo i face & body :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bila oduševljena šminkom :). I hvala na komplimentu!

      Izbriši
  10. Nemam favorita jer ne posjedujem ni jedan MAC proizvod ali imam wishlistu na kojoj prvo mjesto zauzima Heroine ruž za usne. Super mi je post, fotografije su divne kao i ti, a boja tvoje kose ...fenomenalna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heroine je i meni posebno lepa nijansa :).
      Hvala, kompliment a propo boje kose uvek puno znači :D.

      Izbriši
  11. Takodje MAC dozivljavam kao sminku za profesionalce i da nije sminka za svaki dan. Ne znam zasto ali imam utisak da je previse teska sama po sebi za svaki dan. Ipak mozda i gresim.
    Fenomenalno te je nasminkala :)

    http://womenscornerlove.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da težina šminke dosta varira i od načina aplikacije.
      Hvala :).

      Izbriši
  12. Odličan je look, baš ide uz svetle oči :)

    OdgovoriIzbriši