Kozmetika Aura: Nova linija tečnih pudera

U mnoštvu noviteta Kozmetike Aura, o kojima se već mesecima piše i pripoveda po blogovima, moje interesovanje su privukli Absolute Matte kremasti ruževi, krajem prošle godine, a ove, tek lansirana linija tečnih pudera, Take Care of Me!.


Pored "Cover me", tečnih pudera jače prekrivne moći, i laganijih "Refresh me", prema kojima sam ostala potpuno ravnodušna, čini mi se da sa "Take Care of Me!" konačno imamo zlatnu sredinu. Nažalost, u ponudi je svega pet žućkastih i iznenađujuće tamnih nijansi.

Formula se bazira na vodi, i pored svega što proizvod ovog tipa obično sadrži, ima i UVA/UVB filtere, a u izvesnoj meri, obogaćena je derivatom vitamina C (Ascorbyl Tetraisopalmitate), kao i određenim biljnim ekstraktima, poznatim po antioksidantnim svojstvima.


Puder ima zaista dopadljivu teksturu. Na dodir gušći, lako se razmazuje, ujednačeno suši i lepo stopi s kožom, bez osećaja težine na licu. Bilo da se nanosi prstima ili četkom, pruža solidno srednje prekrivanje. Miris je čudan, sladunjav i pomalo promašen, ali ne i intenzivan.

Take Care of Me! daje prirodan, svež finiš. Na masnijem licu će naglasiti pore i izgledati previše "blistavo", pa mislim da bi najviše odgovarao osobama sa normalnom i suvom kožom (ne i dehidriranom), eventualno kombinovanom uz matiranje masnijih zona kamenim puderom ili blot papirićima (koje ja lično više volim, jer odlično odrade posao, a nema bojazni od naglašenih linija i borica).

Na fotografijama ispod, uslikano je svih pet nijansi, od svetlije ka tamnijoj, na svetlu i u senci.  Na poslednjoj se vidi i kako puder izgleda na mom licu, u jednom sloju, nanet prstima, bez prajmera, korektora i matiranja, nakon nekoliko jutarnjih sati provedenih napolju. Imam kombinovan tip kože, sa sporadičnim crvenilom i porama izraženijim u T zoni. Od ponuđenih nijansi, najbliža mi je #801 Light Beige, ali je i ona bar za pola tona žuća.


Ambalaža će se dopasti svima koji vole lepe, staklene bočice. Prilikom prvog korišćenja, pumpici treba vremena da istisne proizvod, ali se nakon toga puder može lepo dozirati. Količina od 30ml, može se kupiti po ceni od ~800 rsd, što je isplativo.


Zaključak

Sve u svemu, ovo je puder lagane teksture, fine prekrivne moći i zadovoljavajućeg kvaliteta. Izbor nijansi nije najsrećniji, ali bi u letnjem periodu mogao da odgovara osobama toplijeg podtona.

Kakva su vaša iskustva sa Aura puderima?

33 komentara

  1. Divne fotografije. Nijanse su pravljene za Azijsko područje, bar mi se tako čini. Mislim da bi svima nama odgovarala 801 nijansa i onda bismo je nijansirali sa puderom u kamenu. Svakako ću ga kupiti i isprobati jer sam u potrazi za pristupačnim puderima. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam se setila Azijskog tržišta :D, ali i ja sam pomislila da bi eventualno #801 mogla da prođe na svetlijim licima. Možda "dorade" liniju pa prošire paletu.

      Izbriši
  2. Ja se nadam da će mi leti biti okej nijansa ali znajući sebe i moju opsesiju bledim tenom, sumnjam da će do toga doći. Generalno mi se dopao puder ali mi je žao što neću moći da ga koristim na sebi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja zaista tebe ne mogu da zamislim sa nekim "suncem opaljenim" žutim licem :D

      Izbriši
  3. Uh, pasionirane posetiteljke solarijuma biće jako srećne :D
    Šalu na stranu, izbor nijansi je u najmanju ruku čudan.
    Ne znam kud su ciljali s njima, ali dobro, na kraju dana svaka roba ima svog kupca.
    Na tvom licu deluje prirodno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah, baš :D
      Na mom licu može da prođe, jer sam topli podton, ali se opet vidi razlika u odnosu na vrat (ne toliko na gornjoj fotki jer je svetlo jako, ali uživo definitivno).

      Izbriši
  4. Jako lepo napisana recenzija, prvo moram to da pohvalim. Objektivno i profesionalno, svaka čast.

    Nisam ga probala i verovatno neću, ali hoću da probam Refresh me. Cover me imam i ok mi je, samo je malo teži.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa hvala :).
      Meni je "Cover me" teži od onoga što volim da imam na licu, a "Refresh me" opet previše prozračan. Ovi puderčići su zapravo baš ta neka gustina i prekrivna moć koju volim.

      Izbriši
  5. Nemam iskustva općenito sa Aura proizvodima! Mogu samo reći da me jako privlače ovakva pakiranja pudera :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Staklena ambalaža uvek izgleda ekskluzivnije i lepše, naravno :).

      Izbriši
  6. Nisam probala ni jedan do sada...probala bih najsvetliji mada verovatno ni meni bledolikoj nece odgovarati :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa šta da kažem, nemaš puno izbora :D
      Probaj.

      Izbriši
  7. Mislim da bi mi 801 najviše odgovarala. Ali baš imaju čudne nijanse. Inače, ambalaža mi lijepo izgleda, onako profinjeno. Na tebi mi baš izgleda prirodno, sviđa mi se. Do sada nisam koristila Aura proizvode pa ne mogu ništa u tom smislu reći kakvi su :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Vjerujem da bi i meni odgovarala nijansa 801, ali ni meni bas ne odgovaraju puderi zutog podtona, pa se nadam da bi mi se valjda ipak nekako uklopio. Po opisu karakteristika je upravo ono sto se meni najvise svidja kod pudera, pa ga u svakom slucaju zeljno iscekujem probati. Svidja mi se sto sada imaju i puder u staklenoj bocici, makar su oni u tubicama prakticniji. Nadam se da ce kasnije ubaciti i neke svijetlije i neutralnije nijanse jer generalno kod Aura pudera i tecnih i kamenih primjecujem da imaju vise tamnih nijansi.

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristim Cover Me puder koji mi za sada odgovara, ima odlicnu prekrivnu moc i ne planiram da ga menjam. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam ih koristila,mada mi je sminkerka preporucila Cover me,moracu da probam.svi ga hvale kao kvalitetnu drogerijsku zamenu za neke skupe varijante :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ljiljana Gligorević Nisam koristila AURA proizvode, ovaj puder izgleda privlačno

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlican i veoma koristan post prilikom kupovine i odabira nijansi.:)

    OdgovoriIzbriši
  13. Mila Peric
    Kada sam kupila Aurin puder,nisam imala velika ocekivanja ali me je na kraju odusevio.Kupila sam prvo 801 ali mi je previse svetao pa sam uzela i 802 koji mi savrseno odgovara.Posebno mi se svidja sto je lagan i ne ostavlja onaj tezak osecaj maske a pakovanje je samo plus.

    OdgovoriIzbriši
  14. Deluju vrlo interesantno i rado cu ih probati! Aura kozmetika me u poslednje vreme sve vise i vise pozitivno iznenadjuje unapredjenom formulacijom svojih proizvoda i novim kvalitetom koji je za sve pohvale. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Sviđa mi se :) Mislim da ću uskoro probati jedan.

    OdgovoriIzbriši
  16. Odusevljena sam ovim puderom...prija mom licu i prilagodjava se mom tenu.

    OdgovoriIzbriši
  17. Biljana Petrovic4. travnja 2015. u 18:37

    I ja sam imala problem sa izborom nijansi,mislim da mi ni jedna ne odgovara.Uzela sam 802 i promasila.Takodje,koza mi je zimi posebno dehidrirana,tako da je meni ovaj puder promasaj,ali mozda ce nekima odgovarati.

    OdgovoriIzbriši
  18. Savršen je za svaki make up probla sam ga vec sve pohvale imam svima ga preporucujem od srca (Y)

    OdgovoriIzbriši
  19. Svidja mi se post, zao mi je sto nema veci izbor nijansi.

    OdgovoriIzbriši
  20. Nisam koristila Aura pudere ali svakako bi voljela probati
    Suzana Šainović Kišiček

    OdgovoriIzbriši
  21. Ovo moram da probam!

    Jasmina Stevanovć (FB)

    OdgovoriIzbriši
  22. Zao mi je sto Aura kozmetika nije dostupna u Hrvatskoj jer citam dosta po blogovima kako su vrlo dobri..nadam se da ce uskoro doci :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Mislim da bi mi nijansa 801 odlicno odgovarala, voljela bih da probam ovaj puder!

    Fb: Sanja Mitric

    OdgovoriIzbriši
  24. Ovaj nisam probala. Koristom Cover me i jako sam zadovoljna. Ima odlicnu prekrivnu moc.

    OdgovoriIzbriši