Za Bazar: Kako birate kozmetiku?

Prošle godine, negde u oktobru, postavila sam upitnik na temu kupovine i odabira kozmetike. Zanimalo me je koliko se zaista obraća pažnja na sastav proizvoda prilikom kupovine? Koji sastojci se izbegavaju i zašto? I čime se to generalno kao kupci rukovodimo prilikom izbora kozmetike: brendom, cenom, sertifikatom, preporukom ili nečim petim? 


Bilo je dosta odgovora, koji su me inspirisali da napišem neku vrstu ličnog vodiča kada je u pitanju odabir kozmetike. Ipak, tekst mi se, na kraju, učinio previše sveobuhvatnim i prilično opširnim za jedan blog post, i tako sam odustala od daljeg dorađivanja i ideje da ga objavim.

Vladanki Zečević, urednici lepote u Bazaru, tema se dopala, pa smo se krajem februara dogovorile da na istu pokušam da odgovorim, ali ovog puta u ograničenom broju karaktera. Članak je objavljen u najnovijem 1300. broju Bazara, a ja ga ovde prilažem u pdf formatu jer mislim da mu je mesto i na blogu :).




7 komentara

  1. Četitam Jelena, zaista divan i informativan članak! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iva :D,
      Hvala, baš mi znači nečije mišljenje.

      Izbriši
  2. Ranije nisam imala pojma o sastavu proizvoda i vodila sam se brendom i cenom, nedavno sam naucila ponesto o sastavu i sada obavezno prvo to proverim. Cestitam za clanak. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U koje brendove si imala (ili još uvek imaš) poverenja? :)

      Izbriši
  3. Lep tekst, nekako mi se cini da je pri izboru kozmetike vazno na sve obratiti paznju posebno na sastojke a onda uzeti u obzir i cenu i brend. Ponekad ni sve to nije dovoljno pa proizvod koliko god delovao dobar i po sastojcima i svemu ostalom prosto ne odgovara mojoj kozi ili kosi. Pokusala sam potpuno da predjem na prirodnu kozmetiku ali neki proizvodi mi se nisu najbolje pokazali pa sad kombinujem delom prirodnu a delom konvencionalnu kozmetiku :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Isprobala sam vise proizvoda Od oriflem do Avon .Na kraju sam isljucila da je Avon najbolji za mene. Uvek kupim veliko plavo limeno pakovanje kremu za lice i najzad sam zadovoljna i dobro samodlucila kad sam birala sapun od kozijeg mleka

    OdgovoriIzbriši
  5. Mila Peric
    Ja kada kupujem kozmetiku prvo obratim paznju na sastojke(tek sam nedavno ovo naucila :) ) onda procitam utiske na netu,imam nekoliko bloga koje pratim ali na kraju ipak preovlada nesto trece.Miris,pakovanje ali ako se desi da mi proizvod zaista ne odgovara,poklonim ga nekome jer ne volim da bacam kozmetiku ili da je cuvam a na kraju shvatim da je rok prosao i da je neupotrebljiva.

    OdgovoriIzbriši