Drugi "Svet lepote" i utisci

Na drugi međunarodni sajam nege kose, kozmetike i estetike "Svet lepote EXPO", održan tokom proteklog vikenda u Beogradu, upala sam završnog dana. Ovaj i slične događaje volim da posetim najviše iz radoznalosti. Obično bude dosta predavanja, po koji kozmetički novitet, veći izbor salonskih brendova i na kraju, uvek primamljiv, sajamski popust.


Prošle godine, entuzijazam izlagača je bio impresivan i mogle su se čuti, a i videti, zaista zanimljive stvari. Takođe, čini mi se da je bilo više brendova za negu lica i tela. Ove godine izbor noviteta je bio mali, poseta slabija, a s tim u vezi (verovatno) i većinska nezainteresovanost promotera i distributera da komuniciraju i predstave proizvode. Sve zajedno pripomoglo je da na sajmu provedem nepunih sat vremena.

Na samom ulazu, pažnju mi je privukao veoma lepo uređen štand Q Wellness Renergique's kozmetike. U pitanju je profesionalna domaća kozmetika, popularna po wellness centrima i salonima kod nas i u regionu. Program za kućnu negu lica, Mezzolift, obuhvata moćne anti-age preparate, a meni su se posebno dopale maske za lice, pilinzi i body puteri, "posluženi" u porcelanskim tanjirićima i martini čašama za isprobavanje na licu mesta. Puterastih tekstura, mirišu fenomenalno i nisam mogla da odem, a da sebe ne častim jednim pilingom, po 50% nižoj ceni od redovne (~800 rsd za 250ml).




Nešto dalje zavirila sam u kongresnu salu, ovog puta potpuno odvojenu od izložbenog prostora, gde se u tom trenutku održavalo predavanje o programu trostruke i prirodne zaštite od Sunca francuske kuće Biologique Recherche. Preparati su bez hemijskih filtera i nanočestica, bazirani na kombinaciji krupnih mineralnih molekula (titanijum dioksid, cink oksid) i biljnih filtera (poput fitosterola, ekstrakta morskih algi, estera na bazi pirinča) koji osim što štite kožu od kompletnog spektra solarnog zračenja, deluju i protiv slobodnih radikala.

Glavna bina je bila rezervisana za hair style performanse, a odmah preko puta, na štandu R.V. Bella, predstavljena je nova Diego dalla palma professional make-up kolekcija. Prezentaciju je držao intalijanski šminker Gianluca Oddi, stalni član tima milanskog Fashion Week-a, poznat i kao šminker Monike Beluči i Laure Pausini. Diego dalla palma spada u kategoriju profesionalnog makeup/a, pa su cene u skladu s tim u gornjem rangu. Osim visoke pigmentacije i savršenih tekstura, novu kolekciju krasi i prisustvo impresivnog broja aktivnih sastojaka, koje bih normalno očekivala u proizvodima za negu lica pre nego u komadima šminke.


A kad smo kod šminke, sajam je obeležilo i tradicionalno takmičenje u više kategorija, "Martinia Face & Body art", a ja sam iskoristila priliku da se najzad upoznam i sa asortimanom dekorative Kozmetike Martinović. Senke su sjajnog kvaliteta, izbor nijansi jako zanimljiv, a cene više nego pristojne (~300 rsd po komadu). Sa sobom sam odnela dve i već se radujem isprobavanju.   


I na kraju, zalutala među kozmetičkim aparatima i opremom za salone, naletim na štand domaće MeiLab kozmetike. MeiLab proizvodi bebi kozmetiku i fitokozmetiku sa biološki aktivnim supstancama, a ja sam ih otkrila zahvaljujući novembarskom izdanju Glambox kutije, u kojoj sam dobila tester kreme za lice iz Badem ulje 30% linije za negu suve i osetljive kože. Od novembra do januara, mama i ja smo se doslovno otimale o taj tester, te sam ovom prilikom odlučila da kupim celo pakovanje od 100ml. Ne znam da li je krema bila na popustu, ja sam je platila ~400 rsd.


A da li vas privlače sajmovi kozmetike i slični događaji :) ?

11 komentara

  1. Imam 2 Diego dalla Palma senke drečavih boja i krajnje su interesantne, a od Meilab dva etarska ulja divnog mirisa, u veoma zanimljivoj ambalaži sa sve preporukama recepata u kojima se mogu naći. Baš sam bila prijatno iznenađena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Primetila sam MeiLab masažna ulja po drogerijama, ali nisam stigla da ih ubacim u korpu (sa uljima sam ove godine onako baš preterala).

      Izbriši
  2. Ja, zbog obaveza, nisam mogla da posetim ovogodisnji sajam. Proslim, nisam bila odusevljena (mislim da mi je prostor bio malo depresivan za tako nesto),ali generalno volim takva desavanja. Volim da slusam prezentacije i pogledam nove proizvode. Sada mi je veoma zao sto nisam bila bas zbog Q Wellnes-a. To je bilo odlicno snizenje. Dobila sam tester puter za telo (papaja miris) kojim sam odusevljena. Imam u planu da kupim full size i njega i pilinga ( njih nisam probala,ali verujem da su odlicni).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prostor je ovog puta bio adekvatniji, ali mislim da bi ceo program mogao biti malo inovativniji. Ima previše ponavljanja.

      Izbriši
  3. Ove godine me je sajam razočarao,bezveze sam bacila novac na ulaznicu,tako da mi nije padalo na pamet da idem na neki drugi.Koliko vidim sve je isto kao i na Dodiru Pariza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Dodir Pariza" me nekako i ne privlači, najviše zbog gužve. Nisam posetila ovogodišnji, pa ne bih mogla da uporedim :).

      Izbriši
    2. Dodir Pariza je ozbiljno edukativni sajam, bar moja mama kaze koji je ozbiljan dermatolog, a meni se vise svidja zbog Nyx-a :)

      Izbriši
  4. Nisam znala za ovaj sajam, ali mi je drago sto ste napisali ovaj clanak, sada znam sta sam propustila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa Milice, veseli me da vam je na neki na;in koristio :).

      Izbriši
  5. Bas sam htela da kazem kako nikada nisam bila na sajmu kozmetike ali bih volela da odem. Stvarno ima svasta lepo i sigurna sam da bih tesko otisla odande sa jednom kesom :D Odlican post J.
    http://marinamarry.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši