Domaći piling za telo sa kafom

Već sam spomenula da je kozmetika za negu tela nešto u čemu posebno uživam, a danas pišem o jednom "ribajućem", ručno spravljenom pilingu. Jednostavnom i drugačijem od onih koje sam navikla da pazarim po drogerijama.


Mislim da dobar losion i piling za telo stvarno nije posebno teško pronaći. Ponuda mehaničkih scrub preparata je prilično bogata, a ima i dosta dobrih recepata za brze i jeftinije homemade varijante na bazi šećera, morske soli, palente, pirinča i sl. Bez obzira da li su kupovni ili ručno rađeni, volim kada piling ima nešto grublju teksturu pa osim što je koža savršeno ispolirana, blagom masažom se dodatno utiče na prokrvljenost i tonus.

Radionica ručno izrađene prirodne kozmetike, Sabi Handmade, ima nekoliko varijanti pilinga za telo, a ja sam izabrala onaj sa kafom i pomorandžom. Osim mlevene kafe, u sastavu su još i morska so, mleveni cimet, ulje slatkog badema, susamovo ulje kao i eterična ulja pomorandže, grejpa i nane.


Ovaj proizvod na prvi pogled osvaja ambalažom, a onda i mirisom. Staklena teglica sa gumiranim vakuum poklopcem i drvenom kašičicom pride, krije 200ml smeše, koja miriše gurmanski na nešto između kafe i jafa keksa. Prilikom nanošenja na kožu, note narandže i cimeta dolaze više do izražaja i, barem kod mene, bude slatke asocijacije :D.



Već prilikom prvog korišćenja, otkrila sam da drvena kašičica nije tu samo ukrasa radi. Sadržaj teglice je prilično gust i mnogo je lakše vaditi ga kašikom umesto prstima. Osim toga, ulje u određenoj meri "ispliva" na površinu, pa piling pre upotrebe treba prvo dobro promešati.

Kafa je i inače odlična ideja kada je u pitanju proizvod za negu kože, a sitno mlevene, guste čestice kafe u ulju rade odličan, srednje jak piling. U zavisnosti od pritiska prilikom trljanja, mogu se pokazati dovoljno oštre i zato mislim da je ova formula dobro rešenje za suvu, normalnu i deblju kožu.

Ulja u sastavu hrane, hidriraju, ali i ostavljaju masnjikav film na površini, pa nakon masaže piling radije isperem nekim gelom za tuširanje.


Zaključak

Sabi Handmade piling za telo ostavlja divan efekat glatke, nežno meke i sjajne kože. Nakon tuširanja koža se blago rumeni i deluje osveženo, što mi se takođe dopada. Ako bih ga poredila sa sličnim konvencionalnim proizvodima, rekla bih da je u grupi veoma efikasnih. Takođe, mislim da može da bude sjajna podrška anticelulit tretmanima. Zapravo, toliko mi se dopada, da ću se (pošto ispraznim teglicu) baciti u eksperimentisanje po kuhinji, jer mi se čini da bih nešto slično mogla relativno lako da smućkam. Za sve koji bi da probaju Sabi verziju, preporučujem kupovinu. Cena teglice od 200ml je 1200 rsd.

11 komentara

  1. Sviđa mi se kako zvuči, ja sam napravila homemade verziju i svidela mi se. Sigurna sam da će ti ovaj proizvod odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa eto, neki od nas su vrednice, što se uvek isplati :D
      Probala sam i kućnu verziju sa šećerom i sa morskom solju i mislim da je ovaj sa kafom, apsolutno "nenadmašan".

      Izbriši
  2. Planiram da probam njihove proizvode. Mnogo mi se dopada kako je sve upakovano :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas mi se dopada opis, zanimljivo izgleda. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam uspela da te zainteresujem :).

      Izbriši
  4. Izgleda tako jestivo :D
    Sviđa mi se opis, mada ja mislim da ga nakon završetka tretmana ne bih ispirala sa kože kupkom, već bih se samo istapkala peškirom i ostavila da upije. Imam suvu kožu pa mi ulja nakon tuširanja dosta pomažu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao neka marmelada :D
      Verovatno bi nekome sa suvljom kožom to bila idealna procedura. Meni je koža tela za sada normalna.

      Izbriši
  5. Ja bih ga najradije pojela na osnovu tvog opisa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I inače deluje kao nešto sočno i lako jestivo :).

      Izbriši
  6. Izgleda kao džemić! ;-) Probala sam već hand made piling sa kafom i maslinovim uljem i mislim da je sasvim OK.

    OdgovoriIzbriši