Scholl Velvet Smooth elektronska turpija

Volite li svoja stopala? Ja svoja volim, pazim i negujem. Ne mučim ih neudobnom obućom, osvežavam ih mirišljavim kupkama, tretiram pilingom, mažem kremama i sve u svemu brinem o njima i leti i zimi. To je jedan od onih beauty rituala u kojem uživam, mada - kao i svaki drugi - iziskuje kozmetiku i nešto više vremena. Zato me je Scholl Express Pedi, iz Velvet Smooth linije, prilično zainteresovao kao aparat koji štedi vreme i olakšava postupak nege.


Velvet Smooth Express Pedi je električna turpija, dizajnirana da značajno pojednostavi i vremenski skrati proces pilinga odnosno uklanjanja površinskog sloja suve, ogrubele kože. U odnosu na prošlogodišnju verziju, površina rotirajućeg rolera je sada obložena veštačkim dijamantskim kristalima, što bi trebalo da postupak učini efikasnijim i da bolje rezultate. 

Uz ovu turpiju, preskačete potapanje stopala u mlaku kupku i delikatno struganje mehaničkom turpijom ili kamenom za pete. Pedi se koristi na suvoj koži, a nakon dva minuta, ispolirana stopala treba isprati vodom i hidrirati kremom. Evo kako to otprilike izgleda > video i video.


Valjkasti oblik turpije čini aparat lakim i jednostavnim za korišćenje duž celog stopala. Mada na prvi pogled izgleda dosta grubo, turpija je dovoljno nežna da može da se prisloni i na tanju kožu bez neprijatnog osećaja bola ili iritacije. Baš zato, ne treba očekivati da će upornije slojeve zadebljanja ukloniti već prilikom prvog korišćenja. Ova spravica je zamišljena kao sastavni deo redovne nedeljne pedikir rutine i u tom smislu ne čini čuda, već zahteva izvesnu posvećenost.

Tokom turpijanja, površinski sloj epidermisa ravnomerno nestaje u vidu sitnog ali vidljivog praha, a koža ostaje impresivno glatka i nežna. Aparat nije vodootporan, pa ga prilikom održavanja ne bi trebalo kvasiti. Turpija se čisti odvojeno, a oslobađa jednostavno, pritiskom na dugme sa strane. Kada se istroši, nakon određenog broja korišćenja, zameni se novom.




Za pravilno funkcionisanje, potrebne su četiri standardne (AA 1,5V) baterije, što me nije baš oduševilo. Iako se ne troše tako brzo kako bi se očekivalo, lično bih više volela da mogu da ga uključim u struju i ne razmišljam o baterijama. S druge strane, Express Pedi je lako spakovati i idealan je za poneti na putovanje.

Zaključak

Nemam posebnih problema sa kožom stopala, ali imam blagih zadebljanja u prednjem, jastučastom delu tabana, koja ponekad umeju da peckaju i budu bolna. Nakon tri nedelje redovnog korišćenja, ova spravica se pokazala veoma efikasnom, a pri tom je uštedela mnogo truda. U odnosu na klasične turpije, definitivno je jednostavnija i zabavnija za korišćenje. Ukoliko ne uživate u standardnom sređivanju peta kamenom ili mehaničkom turpijom, ovo bi mogao da postane vaš omiljeni beauty gadget.

Za negu nakon pilinga Velvet Smooth Express Pedi turpijom, iz Scholl/a preporučuju tretman intenzivnim serumom iz iste linije, a ja ga poklanjam jednoj čitateljki. 


U nagrađivanju učestvujete komentarom na ovaj tekst (ne zaboravite da ostavite ime).

Prijavljivanje traje do subote, 27. juna.

U nedelju, 28. juna, ime dobitnika ću objaviti na fb stranici i u dopuni ovog posta (za one koji nemaju fb profil i ne mare za isti :).


Da li koristite slične električne spravice za negu lica i tela? Kakva su vaša iskustva? Koje preporučujete?
__________________________________________________________________________________

28. jun 2015. god.

Dobitnica Velvet Smooth Intensive seruma je Iva Pavlović, koju molim da mi svoje podatke (adresu i kontakt telefon) dostavi pute maila mojneseser@gmail.com.

29 komentara

  1. Uh, ovu spravicu merkam vec neko vreme ali nikako da je se domognem :D
    Imam problema sa zadebljalim petama, a elektricna turpija izgleda kao usteda novca umesto mesecnih odlazaka na pedikir.
    Odlicna recenzija, pozdrav! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. čini se baš zanimljivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ova recenzija mi je došla u pravi vrijeme! Već dugo gledam ovu spravicu i mislim se kakve rezultate daje.
    Hvala ti na recenziji :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jos od prosle godine ( kada su se pojavila ova turpija) se razmisljam oko kupovine. Naime, kako u kuci imam gomilu igracaka kojima su potrebne baterije, nikako mi nije potreban jos jedan uredjaj. I to je ono sto najvise zameram ovoj spravici :( Do tada ja svoja stopala sređujem obicnom turpijom. Inace imala sam neki masazer za telo (takodje koristio baterije :/ )koji je nije bio los, ali ipak nije kao rucna masaza. Drugo nisam probala...
    Jasmina Stankovic

    OdgovoriIzbriši
  5. Odnedavno mi se sviđa ova spravilca i prilično me obradovala tvoja recenzija jer me interesiralo kako spravica zapravo radi, kakvi su dojmovi i kakvi su rezultati...zato hvala na iscrpnom opisu !!
    Čini se super praktična stvar i jako bi je volila uskoro i isprobati...Puno pozzz, :-*

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlican text.
    Iskreno samo dobre recenzije citam, samo mu je cena previsoka na zalost.

    OdgovoriIzbriši
  7. Uh potpuno se slažem, ja bih ga želela baš baš ali te baterije to ne mogu da svarim!!
    Super stvar!
    Natasa Glisic

    OdgovoriIzbriši
  8. Turpiju vec izvesno vreme merkam, deluje dosta dobro.
    Radujem se i potencijalnom osvajanju seruma, moja stopala vape za dodatnom negom.
    Pozdrav od Ane

    OdgovoriIzbriši
  9. Divno! FIngers crossed!! :)) hvala za detaljnu recenziju

    OdgovoriIzbriši
  10. Odavno je vec gledam, ali nikako da odem i da je nabavim :) A leto se blizi :)

    Nevena Jovanovic

    OdgovoriIzbriši
  11. Već danima mi privlači pažnju ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Stopala ne zapostavljam ni leti ni zimi,to je za mene misija koja traje tokom cele godine :).Dok sam bila u mogućnosti išla sam redovno u salon na pedikir zato što mi se čini da u kućnim uslovima ne može da se postigne isti rezultat kao sa električnim turpijama u salonu.Ova spravica mi deluje fino ali mi je cena previsoka :(.Kada su u pitanju Scholl-ove kreme za negu stopala,sve sam isprobala i verujem da sam ih do sada potrošila bar par kilograma za sve ove godine ;).Ovu novu Velvet liniju nisam isprobala,verujem da je i ona odlična !

    OdgovoriIzbriši
  13. Ova turpija mi deluje baš privlačno.
    Desanka Savic

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravih da dodam da nemam nikakve spravice, već koristim kamen za pete iz Multiaktiv poklon seta.

      Izbriši
  14. Ne koristim ali bih volela da probam, posebno ovu turpiju koju svi hvale.
    Iva Pavlovic

    OdgovoriIzbriši
  15. Ne koristim elektricne turpije, vise volim da odradim pedikir kod kozmeticara tako da sama posebno ne posvecujem paznju nezi stopala ( sto je greska). Uglavnom namazem povremeno laganom kremicom.
    Ivana Kojic Ilic

    OdgovoriIzbriši
  16. Nisam probala nikad a zaista bih volela pa sigurno i hoću jednom :) Tijana Ilić

    OdgovoriIzbriši
  17. Isprobala sam ovu spravicu i fenomenalna je. Pa pretpostavljam da je i serum 😊
    Marija Nikolić

    OdgovoriIzbriši
  18. Bas sam razmisljala da kupim ovu spravicu i serum, tako da mi je tvoj tekst dosta dobro dosao :D vrlo informativan, jasan i pregledan :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Uh, sa zudnjom merkam aparatic vec poodavno, ali posto mi je preskup sve se tesim da mora da nista ne valja :) Daleko je grozdje, dakle, zeleno je... Moracu da pokleknem na nekom iducem popustu :)
    Da, ime mi je Ana Imsirovic Djordjevic.
    Inace, Scholl mazalice su vrhunske (uglavnom koristim onu groznog naziva a sjajnih rezultata - Cracked Heels treatment ili tako nekako)

    OdgovoriIzbriši
  20. Zapela mi je za oko,samo me malo cijena odbija. Trenutno imam vaznijih stvari iako mi se jako dopada.
    Imam elektricni visenamjenski masazer sa nekoliko nastavaka,izmedju ostalog jedan i za stopala. Dobro je radio svoj posao ali je nazalost dotrajao :( trenutno,svoja stopala,njegujem samo kremama.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ne koristim nikakve spravice za negu lica ili tela, iz jednog prostog razloga - nemam dovoljno novca za sve što bi mi trebalo. Tako da što se tiče nege stopala, peta tačnije, koristim kamen i lickam ih kremama.
    Pozdrav, Danijela Sabo

    OdgovoriIzbriši
  22. Ne,ne koristim ali bih volela da probam!
    FB Mikica Vladimir Pavlovic

    OdgovoriIzbriši
  23. Bas interesantan proizvod! Moja mama ima problema sa stopalima i bas bi joj dobro dosla ovakva spravica, moracu da "bacim pogled" na ovo cudo :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Verujem da su stopala deo tela kojima veliki broj zena posvecuje najmanje paznje - na zalost, a ona govore tako mnogo o nasim navikama, stilu zivota isl. Vec sam citala o ovoj turpiji i jako je zelim, ali cena od oko 4000 nije bas pristupacna svima. Drago mi je sto je ti imas i sto uzivas u njoj. Ne prijavljujem se za nagradnu, samo komentatisem :).

    OdgovoriIzbriši
  25. Nisam iskreno imala prilike da probam ni ovu turpiju a ni neku drugu spravicu za negu lica ili tela. Cula sam odusevljene utiske mnogih devojka za Scholl turpiju i prvom prilikom kad budem mogla probacu je!
    Ana Pavlovic

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala što poklanjaš ovako divne stvari. Odavno sam primetila ovaj aparatić, a nikako da se odlučim za kupovinu, možda će me ovaj tekst konačno podstaći.
    Srdačan pozdrav,
    Ivana

    OdgovoriIzbriši
  27. Ne koristim, ali već neko vrijeme razmišljam o nabavci nečeg takvog :-)) Baš mi je sad bio koristan ovaj post.
    Đurđica Maslak

    OdgovoriIzbriši
  28. Imam ovaj gadget otkako se pojavio i nedavno mi je jedna prijateljica rekla da ga je naručila s interneta za 7 eura a kod nas dođe 35!! Inače, volim ju ali prvo moram dobro namočiti noge u lavoru.

    OdgovoriIzbriši