Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar

Danas vam predstavljam jedan od ovogodišnjih Too Faced noviteta i senzaciju među paletama senki, Semi Sweet Chocolate Bar. Recenziju sam najavila nekoliko puta, a odlagala sam je najviše zbog swatcheva. Fotke i dalje nisu onakve kakve sam želela da budu, pa ću se potruditi da detaljno opišem boje kako biste ih u potpunosti doživeli, što vizelno što iz teksta. 


Too Faced Cosmetics je poznat po velikom izboru odličnih paleta, od kojih je Chocolate Bar verovatno najprodavanija, a svakako najomiljenija među šminkoljupcima. Ove godine, čokoladna paleta je dobila svoju novu Semi Sweet verziju, a od pre par dana dostupna je i kod nas u prodajnim objektima Sephore.

Paletu čini šesnaest senki, tradicionalno oplemenjenih kakao prahom, što je mora se priznati beskrajno šarmantno. Od toga četrnaest teži 0,95g, dok su dve veće, od po 2,2g. U  skladu sa nazivom i mirisom, i ovog puta smeštene su u metalnu kutiju sa magnetnim zatvaračem koja spolja podseća na veliku tablu čokolade, a u unutrašnjoj strani poklopca nudi i fino ogledalce.

Uz paletu se dobija i How-To Glamour Guide, sa tri predložena look/a, a sve to u kartonskoj ambalaži, na kojoj su date opšte informacije, lista sastojaka (za svaku nijansu posebno) i prikaz boja sa nazivima.


Većina recenzija po blogovima i youtube kanalima, porede novu paletu sa originalnom. Ja nisam imala prilike da koristim prethodnu Chocolate Bar, ali ovako na prvi (drugi i treći) pogled, rekla bih da su u pitanju dve potpuno različite palete. Semi Sweet je kombinacija neutralnijih boja, dok klasična Chocolate Bar ima više taj neki safari šmek.

Obe imaju odličan izbor nijansi i par naizgled sličnih boja. Ipak, kada bih morala da se odlučim i izaberem samo jednu, moj izbor bi bila Semi Sweet. Pre svega zbog prisustva odlične crne senke, koja daje mnogo više mogućnosti za intenzivniji smokey eye i nekako se očekuje u ovakvoj paleti.


Senke su odličnog kvaliteta, bogato su pigmentovane i izuzev par nijansi, imaju meku, svilenkastu teksturu zbog čega se lako nanose čak i prstima. Svetlije mat su nešto suvlje i praškastije, brže se troše i najbolje ih kupi mekša četkica. Svega dve su teže za rad i zbog toga ih nešto ređe koristim: Mousse - slabije pigmentovana i tvrđa, i Blueberry Swirl, koja se neravnomernije nanosi i teže blenda. Takođe, sve senke izuzev Pink Sugar su izuzetno postojane i na kapcima stoje satima (na mojim čak i bez baze).

Svi swatchevi su urađeni bez baze, naneti prstima a ufotkani (uz izvijanje i dovijanje) na dnevnom svetlu. Detaljniji opisi boja i tekstura, slede ispod fotki.






Licorice - pomenuta crna senka, ne tako intenzivna i dramatična kao crna koja se viđa po Sleek paletama, ali dovoljno dobrog intenziteta. Mada se u formuli nazire vrlo sišućan šimer, na koži izgleda prilično mat.

Coconut Creme - krem bela boja, potpuno mat i ujedno najsvetlija. Prilično je suva i puderasta, pa se malo više kruni u odnosu na ostatak palete.

Nougat - zagasito pink sa mat završnicom. Dobro se stapa sa svetlijom kožom i meni radi odličan posao kao bazna senka.

Truffled - topla čokoladna braon, narandžastog podtona. Na koži izgleda mat, ali je mekša i nekako kremastija u odnosu na prethodne dve.

Hot Fudge - tamno smeđa nijansa, hladnijeg sivkastog podtona i svilenkaste završnice. Posle crne, najtamnija u paleti. Zahteva malo više blendanja.

Cocoa Chili - takođe tamnija, topla čokoladna boja, bogato prošarana sitnijim česticama zlatnog odsjaja. Ipak, na koži ne dolaze toliko do izražaja, pa senka može da deluje više mat.

Pink Sugar - svetla šimerasta pink, skoro bez pigmenta, najsvetlucavija senka u paleti. Čestice su nešto krupnije i ružičastog odsjaja. Kada se nanese na svetlije mat boje daje vrlo lep i pomalo vlažan finiš. Posebno glamurozno izgleda pri veštačkom osvetljenju. Ipak, nije postojana i ima tendenciju da se rasipa po licu, pa je treba dobro fiksirati.

Puddin' - predivna mat hladnijeg podtona, nešto između svetlo braon i sivkaste. Jako se lepo blenda i kombinuje, odlična je kao prelazna senka.

Blueberry Swirl - hladna sivkasto plava, sa srebrnkastim odsjajem. Zapravo šljokice su takođe plave, ali su vrlo sitne i daju više frosty finiš. Na koži izgleda svetlije i manje intenzivno. Tvrđe teksture, neravnomerno se nanosi i nešto teže blenda. Najbolji efekat se dobija kada se "pakuje" preko neke masnije senke kao baze.

Peanut Butter - jedna od onih svetlih zemljanih narandžastih, sa mat završnicom. Vrlo interesantna boja, odlično stoji u pregibu kapka i može lepo da se kombinuje, posebno sa hladnijim nijansama.

Frosting - svetla braon, divnog bronzanog odsjaja. Gotovo puteraste teksture, jedna od onih koje je lako naneti i prstima.

Rum Raising - svetlo siva metalik finiša. Na prvi pogled deluje hladno, ali na koži ima topliji braonkasti podton. Vrlo elegantna i interesantna boja. Po meni, jedna od lepših u paleti.

Mousse - svetla mat senka taupe boje, siromašne pigmentacije i dosta tvrde teksture. Teže se nanosi i nije posebno vidljiva na koži. Najmanje je koristim.

Caramel
- prelepa zagasito žuta boja zlata, crvenog podtona i metalik završnice. Puterasta i intenzivna, na koži izgleda besprekorno.

Bon Bon - nešto između svetlo bakarne i pink sa trunčicom breskve. Ima metalik finiš i za mene je najlepša nijansa u ovoj paleti. Pri nanošenju se malo više troši, ali se sjajno blenda. Odlično naglašava i otvara zelenkaste oči i mislim da podjednako dobro stoji na bronzanom, kao i na svetlom tenu.

Butter Pecan - bež šampanjasta boja hladnijeg odsjaja. Svilenkaste i vrlo meke teksture, pa četkica ume da pokupi baš dosta proizvoda. Lepo hvata svetlo i vrlo je upotrebljiva kao hajlajter.

I za kraj, evo jednog dnevnog look/a.


Zaključak

Mada u poslednje vreme eksperimentišem sa raznoraznim paleticama i sve više otkrivam da volim mnogo dramatičnije i zanimljivije boje, Too Faced Semi Sweet se pokazala kao moj najčešći izbor u poslednja tri meseca (koliko je već koristim) u najraznovrsnijim prilikama. Ovo je izuzetno nosiva paleta, visokog kvaliteta, sa odlično uklopljenim i upotrebljivim bojama i veoma sam zadovoljna što se našla u mojoj kolekciji.

Da li volite palete ili radije kupujete pojedinačne senke? Igrate li se senkama i koje boje najradije nosite na očima?

17 komentara

  1. Divna je, prelijepa. Dosta Too Faced proizvoda mi se dopada, a najviše Cocoa kontur paleta. Zaljubila sam se u nju, ali bukvalno. :) Najviše nosim nude nijanse na očima i više volim palete nego pojedinačno da ih kupujem i više mi se isplati. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja baš imam problem da izaberem paletu, kada je u pitanju Too Faced ponuda. Nekako sve su presimpatične, obično sjajno pigmentovane, ima i dosta sličnih nijansi a opet na svoj način posebnih (što bojom, što teksturom)... i tako :D

      Izbriši
  2. Prelepa! Ipak, moj izbor bi verovatno pre bio ona klasična. Sjajan post, kao i uvek. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa bre, dje je neki look? :d Da ubacis naknadno sliku oka ;) P.s. Ubila bih za ovaj Puddin'!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ako vidiš neku sličnu njoj kao mono, javljaj!
      p.s. Look ubačen. Danas ispunjavam želje.

      Izbriši
  4. Znaš me. Nisam luda za ovim paletama. Radije uzimam posebno senke u panovima. Doduše, Sleek palete mi se dopadaju jer su odlične i jeftine, ali se kada biram živa preznojim. Ono, nisu mi potrebne neke boje, ali ostale su lepe i tu počinjem da ludim... I koji će mi :D Eto, tako da više volim pro palete u kojima mogu sama da kombinujem nijanse, a tu je i neazobilazna z paleta (i drugi slični proizvodi)... Imam jednu Too Faced, Naked Eye koja je divna i ima zaista sjajnu kombinaciju boja. Senke se truse, ali su pogodne za mokri postupak i vrlo pigmetovane. Majušne su i kad se bolje razmisli, palete su uglavnom skupe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dosta racionalan stav :).
      Kada bih imala negde u okruženju Makeup Geek senke, mislim da bih potpuno odustala od paleta. Do tada, imam opravdanje :D

      Izbriši
  5. Dugo sam vagala koju od ove dve da uzmem i posle 10og odlaska u Sephoru sam ipaku uzela Semi,nekako je vise bila u mom fazonu :) cena nije bezazlena,pa sam htela biti sigurna da ce izbor pasti na proizvod koji cu cesce koristiti.Jedina stvar koja me iznenadila je rok trajanja od 12 meseci,ako sam dobro videla...mislim da je ovu paletu ne moguce iskoristiti za to vreme ,cak ni pod uslovom da se svaki dan sa njom sminkam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, kod ovakvih paleta je najbitnije dobro izabrati. Nema ništa tužnije nego kad stoje sa strane i ostanu nekorišćene :). Rok trajanja zaista jeste 12 meseci (baš sam proverila), što je baš interesantna informacije :D.

      Izbriši
  6. Baš izgleda lijepo, sviđa mi se. Pa, ja volim palete sjenila. Mislim, nije da samo njih kupujem, kupim i x puta pojedinačna sjenila. Ali su mi palete posebnije, još kad su boje baš po mom, uh...divota.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Palete bi trebalo da su praktičnije, ali je nekako češće da kupim paletu od 10+ senki, a tokom vremena se ispostavi da koristim samo dve - tri. Takođe, u paletama senke umeju da budu nekako lošijeg kvaliteta. Ova obara sva pravila :).

      Izbriši
  7. Što se mene tiče, ovo je retko divna paleta, jedna od najboljih koje sam koristila! Bukvalno koju god kombinaciju senki da izaberem look ispadne lep :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Savrsena paleta, nazalost nisam u mogucnosti da je kupim ali moracu definitivno da pogledam neke pristupacnije ovog tipa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu da preporučim Sleek palete. Pristupačnije cene, odličnog su kvaliteta i imaju dosta veliki izbor nijansi :).

      Izbriši