Sigma rukavica za čišćenje četkica

Svojevremeno sam naletela na video o Sigma Spa Express rukavici za čišćenje četkica i oduševila se već na prvo gledanje. U potrazi za cenom na zvaničnom sajtu, shvatila sam da je to samo jedna u nizu "pametnih alatki" iz Sigma arsenala, koje nude efikasnije čišćenje, brže sušenje, higijensko skladištenje i sve u svemu besprekorno održavanje četkica. Pre dve nedelje, ova pink spravica je stigla na moju adresu, a u okviru Sigma Beauty Affiliate paketa, te vam ovom prilikom prenosim svoje utiske. 


Rukavica je silikonska, veličine šake, savitljiva i dvostrana. Obe strane su išarane različitim reljefastim teksturama, predviđenim da isprate nekoliko koraka pranja, od finijeg do ekstra temeljnog. Face strana je namenjena pranju većih, kompaktnijih četkica, dok je Eyes strana pogodnija za manje četkice, što je obeleženo natpisima na samoj rukavici.

Pošto se odgovarajuća strana navuče na ruku, na rukavicu se nanese malo sredstva za pranje (npr. nežniji šampon za kosu ili standardni penasti gel za umivanje lica). Četkica se potom pokvasi i čisti na jednoj od sedam hrapavih regija, kružnim pokretima ili levo-desno.


Ja ne obraćam posebnu pažnju na preporučene korake pranja i ispiranja i oznake koje sve to prate na teksturama, jer mi se čine kao veća filozofija nego što proces pranja zaista jeste. Uglavnom se rukovodim veličinom, oblikom, gustinom četkice i time koliko je zaprljana, pa je čistim na jednoj ili više površina ako mi se učine odgovarajućim.

Igram se već dve nedelje i moram priznati da je sa ovom rukavicom pranje četkica bar duplo brže, efikasnije i zabavnije. Naročito je zgodna za veće, gušće četke, koje se teže čiste pa ih je obično potrebno prati više puta.


Zaključak

Ne mogu da kažem da je Sigma Beauty Express nešto što je neophodno ako želite da vam četkice uvek budu besprekorno čiste, ali jeste jedno sjajno pomagalo, posebno ako redovno baratate većim brojem četkica. Pri tom je vrlo intuitivna za korišćenje, jednostavno se održava i ne zauzima puno mesta u torbi, za slučaj da odlučite da je nosite sa sobom. Postoji u tri boje (pink, svetlo plavoj i crnoj) i može se poručiti po ceni od $25 (naravno na to treba dodati i troškove isporuke, osim ako vaša narudžbina ne premašuje sumu od $150, kao i carine).

Šta vi mislite o ovom i sličnim pomagalima? Imate li iskustva sa Sigma četkicama i koja?

8 komentara

  1. Lepo su se dosetili. Ja koristim svega nekoliko cetkica pa pranje ne oduzima puno vremena, a perem ih tako sto ih potopim u casu sa vodom i gelom za tusiranje. Posle ih ponovo isperem i susim na peskiru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je negde i moj ritual pranja. Ali ih imam mnogo više, pa ume da se oduži. Čekam da dizaniraju mašinu za pranje četkica sa sušilicom :D

      Izbriši
  2. Ovo mi se jako dopada i vidim da bas dosta blogerki pise o ovome :) Videla sam takodje da imaju da se kupe kod kineza pa ukoliko mozes uzmi je i napravi poredjenje :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E to je fina informacija i hvala što si je podelila :). Ne bih se setila Kineza, ali ću baš pogledati. Verujem da je podjednako efikasna.

      Izbriši
  3. Deluje bas super i moracu da vidim da je narucim. Imam probleme sa pranjem cetkica i ovako jedno pomagalo mi bas treba :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Koliko ja želim ovo...sve se nadam da će kod nas neko to napraviti :)
    Obožavam da perem četkice i verujem da je mnogo zabavnije uz ovu stvarčicu. Ah, blago tebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa možda i hoće. Nije baš da zahteva neku užasno sofisticiranu tehnologiju :D Zabavnije je i brže.

      Izbriši