Benefit: Laughter is the best cosmetic!

Sve i da niste Bene-fan-atic i da vam niko nikada nije spomenuo ovaj američki brend, u prolazu kraj njihove police u Sephori, pogled će vam se zasigurno zaustaviti na bar jednom od proslavljenih instant beauty rešenja. Osim dobrim kvalitetom, ova šminka se izdvaja prepoznataljivim i neodoljivim ambalažama pred kojima se tope ženska srca.

Jedna od prvih Benefit stvarčica u koju sam se svojevremeno zaljubila bio je The POREfessional prajmer. Sećam se da sam ga platila i preplatila, ali je bio jedan od retkih prajmera koji je na mom licu doslovno radio ono što obećava: pore bi postale neuočljive, a koža dobijala glađu teksturu. U proteklih nekoliko meseci, testirala sam neke novije proizvode, a danas vam predstavljam tri. 

They’re Real Push Up Liner

Verovatno najinteresantniji, a sigurno i najintrigantniji ajlajner u protekloj godini. Toliko je razočarenja za njega vezano širom online beauty zajednice, a i među Bene - poklonicima, da mi je gotovo smešno što ću ovo reći, ali: meni se sviđa. I to posebno od kad sam otkrila da ga, osim u klasičnoj crnoj, ima u nekoliko vibrant boja od kojih je Beyond Blue moj apsolutni favorit.

Beyond black je intenzivno crn mat ajlajner, gelaste teksture. Smešten je u olovci sa Accu Flex aplikatorom, posebno dizajniranim da omogući lakši pristup liniji trepavica i zaista sjajno funkcioniše. Prilikom iscrtavanja linije, donji deo vrha blago zaklanja trepavice pružajući više prostora za manevrisanje. Aplikator je savitljiv, ali ne previše i nema ga potrebe preterano pritiskati budući da proizvod pristojno klizi po koži. Meni se u početku činio previše velikim i nezgrapnim za izvlačenje finih, oštrih krajeva i trebalo mi je vremena da ga izvrtim pod svim mogućim uglovima i ukapiram na koji način postižem najbolji efekat.

Prva stvar koja sasvim sigurno izvodi iz takta jeste twist dozer. Pri svakom nanošenju, ajlajner je neophodno istisnuti kroz otvor na vrhu aplikatora, okretanjem malog kotura na donjem delu olovke. Ja sam u početku istiskivala previše proizvoda, zbog čega mi se činilo nemogućim da ikada dobijem iole pedantnu i tanku liniju. Crna masa bi se pretvarala u grudvice i ubrzo bi sve izgledalo umrljano i tragično loše. Zapravo, samo jedan "klik" oslobađa taman toliko koliko je dovoljno da se počne sa radom.

Druga nezgodacija jeste činjenica da se formula prebrzo suši, što ostavlja malo (ili nimalo) prostora za eventualne greške. S druge strane, ajlajner je neverovatno postojan i kada to kažem mislim na vodu, masne kapke, trljanje oka. Odoleva svemu i jedan je od onih koje je i prilikom skidanja šminke teško ukloniti (ništa micelarna, samo uljani skidači).

Sve u svemu, pipav dozer i neobičan aplikator čine ga težim za rad, bar u početku. Pa ipak, ovo je nešto što se prevaziđe nakon malo prakse. U olovci je 1,4g proizvoda, a utešno je što se ne troši tako brzo kako bi se očekivalo. Olovka se zatvara slično maskari, na zavrtanje uz završni "klik", a ekstra zaštitu od isušivanja pruža mali narandžasti "čep" namenjen otvoru na vrhu. Doduše, lako ga je izgubiti jer je zaista minijaturan :D.

Ovo definitivno nije ajlajner za filigranski rad, ali je daleko od neupotrebljivog. Mogao bi da bude sjajan izbor za one koji su u potrazi za postojanim proizvodom, koji se suši u sekundi.

They're real Maskara

O ovoj maskari sam dosta čitala, pa sam i pre nego što je stigla u moje ruke znala da je naveliko hvaljena, nekoliko puta nagrađivana i širom sveta obožavana. Povećava volumen, uvija krajeve trepavica, lepo ih razdvaja i drastično produžava, dakle pruža sve ono što bi se od jedne odlične maskare moglo očekivati. 

Mojim trepavicama ne fali dužina, koliko definicija, volumen i taj lepo zaobljen oblik. Zato mi najviše odgovaraju vlaknaste četkice sa gušćim čekinjama, koje su po pravilu nežnije i mogu se bez preterane obazrivosti "utisnuti" u sam koren trepavica, a da se ne ubodete čak i ako ste u žurbi ili nabacujete maskaru navrat nanos u kolima, na semaforu.

They're real četkica je dovoljno duga i široka da se već jednim potezom postižete vidljiv efekat, ali je gumena i prilično gruba, pa zahteva malo više pažnje. Nazubljen vrh doseže i do onih najsitnijih trepavica u uglu oka. Odlično ih razdvaja, produži i uvije, a da pri tom ne stvara grudvice i ne izgleda teško čak ni sa dva sloja što je zaista impresivno. Zapravo mi se jako dopada taj izgled vidljivo naglašenih trepavica, a ne vidljivo naslaganih slojeva maskare. Nisam je testirala na kiši ili pod tušem, ali bih rekla da je veoma postojana. U prilog tome govori činjenica da se lepo skida samo uljanim sredstvom.

Sve u svemu, fina maskara, kojoj osim gumene četkice - što se performansi tiče - nemam šta drugo da zamerim.

Fine - One - One

sheer brightening color for cheeks & lips

Većina Benefit proizvoda je kreirana sa idejom da odgovarajući efekat postignete lako i bez puno muke, onako u par poteza. Jedan takav time saver je Fine - One - One. Reč je o multipraktik rumenilu u formi stika (jer šta drugo osim rumenila može tako ekspresno da osveži lice?).

Kremasta tekstura u tri boje treba da pruži sjaj, svežinu i određenu dimenziju. Nijanse imaju toplu i pomalo tropsku notu. Kreću se od svetlo bež sa zlatnim odsjajem, preko koralno pink pa do breskvasto narandžaste. Nisu preterano intenzivne i pošto se izmešaju i utapkaju, daju zaista divan svetlo ružičast ton uz diskretan prirodan sjaj. Pigmentacija je takva da čak i sa dva sloja, rumenilo na licu izgleda vrlo pristojno zbog čega će ga voleti i oni koji imaju malo (ili nimalo) šminkerskog umeća. Posebno zanosno i mladalački izgleda na svetloj koži.

Finiš je semi puderast, pa nema masnjikavog osećaja kakav ume da prati kremasta rumenila. Postojanost varira. Na mom licu opstaje i do nekoliko sati, što je sasvim ok za ovu vrstu proizvoda. Interesantno je i da će duže trajati na čistoj koži ili preko laganije podloge (poput tonirane kreme i sl.), dok tečni puder ima tendenciju da ga "pojede". U toj varijanti, duže traje ako se nanosi i utapkava prstima (umesto direktno stikom), a potom nežno setuje transparentnim puderom. Mada se može stavljati i na usne, daće im samo tračak boje (u rangu obojenih labela ili slabije), te ga ja ne bih trošila u te svrhe.

Fine One One je lepa, praktična i savršeno girly stvarčica. Koliko ga je lako koristiti, toliko ga je lako i zavoleti, ali će najbolji efekat imati na suvljoj koži i svetlom, čistom tenu koji nema potrebe previše kamuflirati.

Volite li Benefit kozmetiku? Šta ste isprobali? Šta mi preporučujete? :)

12 komentara

  1. Nisam probala puno Benefit proizvoda (ako ne računamo isprobavanje testera u Sephora i plakanje u sebi :D ).
    Elem, koristim Benefitov Watt's up hajlajter, i za isti imam samo reči hvale, vredi svaku paru. Takođe, imala sam i Hello Flawless puder u kamenu, dobila sam ga dok sam bila dosta mlađa i sad mi je žao što sam ga tako "prokockala" tada, sad bih dupe prodala da ga imam ope

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opet*
      Brži prsti nego pamet :D

      Izbriši
    2. Meni se jako dopada Hello Flawless Oxygen Wow tečni puder. Od Benefit hajlajtera, obično mi prvo preporuče high beam,obratiću pažnju i na watt's up - baš se spremam za nešto veće investiranje u hajlajtere, pa mi je ova preporuka dobro došla :).

      Izbriši
    3. Jao čačkala sam i High beam i on daje malo belji, srebrni odsjaj.
      Girl meets pearl je isto sjajan, i njega uzmi u obzir obavezno!

      Izbriši
  2. Meni se ajlajner nikako nije svideo, prosto mi je bio previše nepraktičan. Maskaru sam s druge strane iskoristila i bila je okej. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam isprobala nista, ali od vas devojaka saznajem puno o ovom brendu, ali mi se mnogo dopadaju puderi i ruzevi,hajlajteri kao i cheek and lip stain

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj eyeliner je sve samo ne jednostavan za upotrebu :) što si i sama opisala. Probala sam ga i prosledila dalje. Jednostavno, život je prekratak za toliko zafrkancije, a ima jednako dobrih i postojanih ''foolproof'' :D Maskara me nije oduševila, iako primetim da su mišljenja dosta podeljena. Poslednji, multikolor, mi je jako zanimljiv. Preporučila bih ti It's potent- kremu za predeo oko očiju (skroz je okej kao priprema za korektor), Hello flawless oxygen wow (divno ujednači ten), Lemon aid (baza za senku)- ali ima Maybelline jeftiniju alternativu, pa eto... :D Ako probaš, javi kako ti se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može i tako da se gleda na stvar :D. Ja sam trenutno u opsesivnoj fazi sa ajlajnerima i rada sam eksperimentisati i isprobavati sve i svašta. Hvala za preporuke, od svega Hello Flawless O2 Wow sam testirala i već je na mojoj šoping listi. Na ostalo ću svakako obratiti pažnju :).

      Izbriši