Guam na testu

Ima već gotovo dva meseca kako nije bilo ni traga pisanoj reči na blogu. Puno je razloga zašto, ali o tome ću neki drugi put, jer priča nije kratka i valja je ispričati od početka. Danas vam prenosim utiske o jednom anticelulit tretmanu, nastale tokom mesec dana redovnog korišćenja, a u okviru grupnog testiranja u koje sam imala zadovoljstvo da budem uključena. 


Anticelulit problematika

Kada se spomenu anticelulit kreme, većina žena (bar onih koje ja znam) sumnjičavo mrda glavom. Celulit je sam po sebi beskonačno dosadan, a kad dođe do toga da treba da se "skida", rezultati se najčešće računaju u danima i santimetrima. Cela priča o ishrani i rekreaciji pada u vodu i mislim da je to jedan od razloga što su mnoge korisnice raznih anticelulit preparata uglavnom nezadovoljne.

Sama krema ne može da odradi posao ako se ne udubite u problematiku, a ona uključuje ishranu i konkretne fizičke aktivnosti. Ukratko (i to je ono što u stvari svi mi znamo) treba prvo promeniti navike, a zatim krenuti u potragu za dodatnim tretmanima koji će podpomoći poboljšanje teksture i izgleda kože.

Guam na testu

Poziv da se priključim zvaničnom testiranju Guam preparata, u paru sa beauty urednicom "Bazara" Vladankom Zečević, učinio mi se interesantnim iz više razloga. Prvi je u domenu čiste radoznalosti: Guam anticelulit tretmani spadaju među najefikasnije. Odlične rezultate potvrđuju ozbiljna klinička ispitivanja, a sastav baziran na kombinaciji visokokoncentrovane alge marine i sicilijanske gline, svakako ih čini jedinstvenim na globalnom tržištu.

Motivacija


Drugi je taj što me u poslednje vreme, obaveze vezuju za stolicu više nego inače. Mada sa svojih trideset i kusur leta, nemam konkretan problem sa celulitom i često od prijateljica dobijam komplimente apropo figure i dobrog tonusa kože, prekomerno sedenje je uzelo svoj danak. Na određenim mestima, pojavile su se neravnine i koža je izgubila čvrstinu. Tako sam odlučila da testiranje kreme uklopim u dnevnu rutinu vežbanja i vožnje bicikla, ne bih li videla rezultate. Sve se dešavalo neposredno pred odlazak u Grčku, što mi je bila dodatna motivacija.


Fango crema "Cool formula"

Hladna Fango krema u svom sastavu ima spomenute alge, zelenu glinu, ekstrakte bršljana, divljeg kestena i breze, centella/e asiatica/e, kao i kofein. Dakle sve ono i malo više, što jedna dobra krema za celulit sa višestrukim delovanjem treba da ima ne bi li uz finu masažu, ubrzala metabolizam i pokrenula detoksikaciju.

Tekstura je gelasta, kakvu lično više preferiram kada su u pitanju preparati za negu tela leti - lako se nanosi i brže upija od kremaste. Miriše sveže i čisto. Miris nije intenzivan, a u misli priziva mentol bombone. Nisam imala neželjene reakcije na preparat, što ne iznenađuje budući da je "hladna" linija proizvoda namenjena osetljivoj koži, sklonoj iritacijama, slabim kapilarima i izraženijim venama.

Koristila sam je dva puta dnevno, ujutru i uveče, u nešto debljem sloju. Lagana brzoupijajuća formula čini ovaj tretman vrlo jednostavnim i prijatnim za korišćenje. Ne ostavlja mastan trag, te nema potrebe za dugotrajnim utrljavanjem ili brisanjem viška, što je sjajno ukoliko ste u žurbi (a ja uvek jesam).

Neposredno pošto se umasira, koža je osetno glađa i hidrirana. Tome doprinosti i propratni efekat hlađenja, usled prisustva mentola i esencijalnih ulja, a koji traje i čini da se osećate sveže kao posle hladnog tuša.

Nakon četiri nedelje svakodnevnog korišćenja 

primetila sam promene na bolje kada je u pitanju tonus. Koža je postala nežna i poprimila je negovan izgled, a zone ugrožene neravninama, postale su čvršće i vidno zategnutije.

Kremu sam nastavila da koristim i nakon zvaničnog testa, uz propratne jutarnje vežbice fokusirane na noge i zadnjicu. Popodnevno bicikliranje po Zvezdarskoj šumi zamenila sam plivanjem u Egejskom moru i naravno sve je to imalo efekta. Dva meseca kasnije brazde su jedva primetne, što me veseli.


Savet

Na osnovu ove kreme i nekih ranijih proizvoda koje sam koristila što ja, što mama, rekla bih da Guam kvalitetom opravdava svoju reputaciju. Ipak, bez obzira za koju anticelulit mazalicu da se odlučite, pre nego što se zatrčite na kasu, prvo razmislite o navikama i ishrani, napravite plan i bacite se na rekreaciju :).

I malo obaveštenje

U narednim danima, Guam Srbija će na svojoj facebook stranici Guam Kozmetika, organizovati nagrađivanje u kojem će poklanjati preparate koji su bili na testu. Ukoliko ste zainteresovani, predlažem da zapratite njihovu stranicu, možda osvojite baš ovu kremu.

9 komentara

  1. Imam osećaj da mi samo Guam i pomaže, sve osttalo daje slabije rezultate...

    OdgovoriIzbriši
  2. Čini mi se da sam ovu kremu ranije koristila, no nikad me celulit(da kucnem u drvo) nije opterećivao(iako gs imam naravno) i nisam ni sama obraćala pažnju tako da nisam ni bila redovna u korišćenju... :D
    Meni je neizmerno drago da si se vratila pisanju <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čestitam na tako opuštenom i pozitivnom razmišljanju. I to je jedna vrsta rešenja, možda i najbolja :D. A opet, meni je ovo testiranje bilo lep izazov da vidim mogu li da budem disciplinovana i da li sve to na kraju ima efekta i kolikog.

      I Leno, od srca hvala na podršci <3.

      Izbriši
  3. Nisam isprobala ovaj proizvod, ali mi se fotografije jako dopadaju :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvuči kao nešto što bih dafinitivno trebala da isprobam. Ana

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam isprobala proizvod, ali mi je prva fotografija savrsena! :)

    OdgovoriIzbriši