Tonirana zaštita: Eucerin CC krema SPF 50+

Budući da se sezona godišnjih odmora zahuktava, rešila sam da vam preporučim kremu koja vrlo lako može da postane vaš omiljeni SPF proizvod namenjen zaštiti lica. Ja je aktivno koristim već dva meseca i svrstala bih je među najbolje Eucerin preparate za visoku zaštitu od sunca, rame uz rame sa Sun Oil Control Dry Touch gelom.


Koncept tonirane zaštitne kreme se na prvu pomisao može učiniti previše ambicioznim. Pigmenti u kombinaciji sa fotostabilnim filterima koji će pružiti pouzdanu zaštitu, a da se lice ne masti tokom dana, da ten bude lep i ujednačen i da sve to na kraju prija koži, i onoj osetljivoj.  Eucerin je već imao pokušaje na ovu temu (fluid za zaštitu od sunca - sjajne performanse, ali ne i boje). Ove sezone, novitet je CC krema SPF 50+ u svetloj i tamnoj nijansi (fair i medium).

Krema je namenjena svim tipovima kože, sa akcentom na osetljivu. Sadrži fotostabilan i visokoefikasan sistem hemijskih i mineralnih UVA/UVB filtera, usklađen sa smernicama EU i Cosmetics Europe udruženja, kao i snažan antioksidans i gliceritinsku kiselinu za reparaciju na ćelijskom nivou. U sastavu, ovog puta nema octocrylena (hemijski filter koji kod superosetljivih osoba može izazvati alergijske reakcije), a detaljan INCI možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Tekstura i udobnost

Tekstura je kremasta, vrlo lagana ali konzistentna. Dok je razmazujete osetićete kako se brzo suši, pa treba obratiti pažnju da se svuda lepo ujednači. Pošto se kroz minut dva potpuno osuši, koža na dodir postaje nežnija i to je sve. Činiće vam se da na licu nemate ništa - toliko je prijatna i udobna.

Boja i prekrivna moć


Fair nijansa je namenjena svetlom i veoma svetlom tenu i zaista, pigmenti su odlično izbalansirani tako da ovog puta nema žutog i narandžastog. Boja se dobro adaptira, pa kremu možete da koristite i ako imate veoma svetlu kožu, ali i ako ste uhvatili malo boje.

Prekrivna moć nije jaka. Računajte da će se plavetnilo podočnjaka i dalje nazirati, donekle i crvenilo kapilara, kao i pegice. To je i dalje vaša koža, ona ista sa kojom se budite svakog jutra, samo malo bolja. Nešto ujednačenijeg tena i savršeno blistava! 

Ponašanje

Krema ima zaista lep, prirodan dewy finiš i to posebno dolazi do izražaja kada se nosi samostalno, a jako lepo izgleda i ispod pudera. S druge strane, T zona je pod ozbiljnom kontrolom, nećete imati osećaj da se lice masti tokom dana, a rekla bih i da se manje znoji. Na visokim temperaturama moja koža obično brzo prosija i moram da je utapkam maramicom ili blot papirom, sa ovom kremom se to ne dešava tako lako.

Mada proizvođač nigde nije posebno naglasio, formulacija je vrlo otporna na vodu i ne morate da brinete da će se u nekom trenutku razliti, skinuti ili otopiti sa lica.

Efikasnost 

Kada je u pitanju zaštita i ranije sam bila zadovoljna Eucerin preparatima. Sa njima mi se nikada nije desilo da izgorim i prolazim kroz crvene faze, da osećam zatezanje ili bilo koju drugu vrstu neprijatnosti. Ni ova krema nije izuzetak. Moja koža voli promenu boje i vrlo lako i brzo prelazi u tamnije nijanse, a podložna je i hiperpigmentacijama.

Ove godine, fleke su izostale, a za skoro dva meseca koliko već boravim u Grčkoj, lice nije drastično promenilo boju, već je vrlo blago preplanulo, što sam i želela. U tom smislu, kada je zaštita u pitanju, mogu da kažem da sam veoma zadovoljna.

Trajnost i cena

Uz sve rečeno, dodatan razlog da je uvrstim u top notch preporuke bila je trajnost odnosno cena. Količina koja se dobija jednim stiskom pumpice odgovara količini koju treba naneti na lice. Pri tom, moja tuba još uvek traje, a koristim je neštedice, svaki dan. Dakle svi su izgledi da će vam 50ml ovog proizvod potrajati, ako ne cele sezone onda bar dobar deo leta.


Cenu od 1308rsd (po kojoj se može nabaviti u Srbotrade apoteci), smatram solidnom za ovaj tip proizvoda i u poređenju sa sličnim preparatima drugih dermokozmetičkih brendova. Osim toga, kupovinom Eucerin preparata za zaštitu od sunca, donirate akciju za rano otkrivanje raka kože "Pregled za sve", u okviru koje se često organizuju besplatni dermoskopski pregledi. S tim u vezi, kada ste vi poslednji put proverili svoje mladeže?

Koji SPF koristite ovog leta?

2 komentara

  1. Koristim eucerin proizvode za zastitu vec 2-3 god. Odlicni su zaista, meni su se pokazali kao najbolji. Ovu toniranu kremu nisam jos uvek probala, ali svakako planiram :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E Teodora, i ja sam Eucerinu verna neke 2 - 3 godine. Svakog leta završim sa nekom od njihovih spf kremica. Predviđam da će ti i ova prijati, samo ako nemaš previše izražene pore :).

      Izbriši