SOFI Maska za čišćenje lica

Prošle nedelje svratih do "SOFI" online prodavnice, da naručim sapune. Volim njihove sapune i šumeće kupke i obično ih kupujem u lilly/ju, ali se često dešava da je na sajtu ponuda kompletnija. I tako pazareći sapune, otkrijem nekoliko noviteta, među kojima i masku za lice sa aktivnim ugljem. SOFI do sada nije imao proizvode namenjene nezi lica, pa mi je ova maska dvostruko pobudila interesovanje :).


Aktivni ugalj je uvek dobra ideja, naročito ako imate masniju kožu. Posebno se preporučuje kod čišćenja aknoznog lica, jer deluje antibakterijski, upija sebum i efikasno izvlači sve nečistoće iz pora, a na duže staze može značajno poboljšati tonus i teksturu kože. Nije ga teško nabaviti, pa se maska sa aktivnim ugljem lako pravi i kod kuće, ako ste tome vični (pazite samo da ne isprljate sebe i sve oko sebe, jer priprema ove maske u kućnoj radinosti ume da bude baš zabavna rabota).

Osim medicinskog uglja, SOFI je u svoju masku ubacio još neke super sastojke poput zelene gline, ši butera, ulja noćurka, ulja pšeničnih klica, ulja jojobe, kakao butera, D-pantenola i alantoina. Ovakva kombinacija na kožu deluje umirujuće, sprečava upalne procese, crvenilo i fleke i odstranjuje akne i mitisere. 


Sive je boje, mirisa koji podseća na miris gline i  vazdušasto penaste teksture. Na licu postaje gušća i razmaziva, a opet ne curi, ne kaplje, ne razliva se, što je čini jednostavnom za korišćenje, a po potrebi može da se nanosi i ciljano (recimo samo na nos ili T zonu). Najjednostavnije, a i najekonomičnije je aplicirati je tankom, pljosnatom četkom. 


Pošto se razmaže u tankom sloju, brzo se suši i mada proizvođač preporučuje da se drži najviše dvadesetak minuta, ništa se neće desiti ni ako je ostavite nešto duže. Ovo je zapravo jedina maska na bazi gline sa kojom ne osećam neprijatno zatezanje. Da li zbog dodatnih ulja i putera koje ima u sastavu, tek zaista prija koži i to je ono po čemu se izdvaja u odnosu na većinu sličnih maski za tretiranje masne i mešovite kože - nije gruba i ne iritira, zbog čega će je voleti i oni sa osetljivom kožom.

Potpuno upija masnoću, a primetićete i da steže pore i ublažava crvenilo. Prošarana vrlo sitnim česticama, radi nežan mehanički piling, povlači ostatke prljavštine i lepo polira površinu kože. Zbog svega toga, nakon ispiranja, ten izgleda svetliji i  ujednačeniji, pa lice zaista sine i dobije na svežini.

Kada je reč o mitiserima, retko šta mi pomaže i od svega što sam do sada isprobala na tu temu - a da "briše" mitisere u par koraka (uključujući i čuvene flastere) - nisam videla neke značajnije rezultate. Aktivni ugalj bi trebalo da ima pozitivnog efekta i na uklanjanje mitisera, odnosno da ih izvlači na površinu, nakon čega ih je pilingom i daljim čišćenjem mnogo lakše odstraniti. Ova maska definitivno nešto radi, e sad da li je to do aktivnog uglja ili ne, ne bih mogla da tvrdim, ali u praksi to izgleda kao da ih maska na neki način posvetli, što se primećuje već nakon prvog korišćenja, a sa svakim sledećim, crne tačkice su sve manje i manje vidljive.


Zaključak

Na našem tržištu, u sličnom rangu cena, može da se nađe bar još jedna maska sa aktivnim ugljem, crnim šećerom i blatom - popularna Freeman maska. Koristila sam je određeno vreme i mogu da kažem da dobro radi posao. Pa ipak, previše je gruba za osetljivu kožu i nakon nekog vremena, bila sam prinuđena da prestanem da je koristim. U poređenju sa njom, SOFI maska je neuporedivo nežnija, ugodnija i na mojoj koži pokazuje bolje rezultate. Cena teglice od 50ml je 672rsd.

Da li koristite maske za čišćenje lica i koje?

10 komentara

  1. Po izgledu na slikama podseca me na Glamglow belu koja mi je #1. A posto je puuuno povoljnija bas planiram da je probam ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E nemam iskustva sa Glaglow Supermud, tako da ako isprobaš SOFI, volela bih da čujem koliko su zaista slične :).

      Izbriši
  2. Je l' se osuši potpuno kao klasične glinene maske? To je nešto što mi inače smeta kod takvih proizvoda ali mi ovo zvuči jako primamljivo imajući u obzir moje trenutno stanje kože.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije kao klasične glinene maske. Suši se u smislu da ćeš postepeno videti promenu boje, ali nećeš to i osetiti na koži. Nije jedna od onih koje se stvrdnu na licu i moći ćeš da se smeješ :D.

      Izbriši
  3. Uopste nisam primetila ovu masku. Moram da je probam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, SOFI nekako ne pravi previše buke oko promocije noviteta. I ja sam se iznenadila kada sam otišla na sajt :).

      Izbriši
  4. Hmm deluje mi odlicno, pogotovu sto je obecavajuca za uklanjanje mitisera. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ooo super, baš volim Sofi ulja i sapune, nisam znala da imaju i stvarčice za lice. Meni je Freeman crna maska bila pregruba (pritom nemam osetljivu kožu), tako da se radujem da probam nešto slično, ali blaže.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Freeman je bila gruba i na mom licu. Šećer je nekako previše krupan.

      Izbriši