Prvi utisci: trend IT UP!

Negde prošle godine, dm drogeri markt je predstavio novi in-house brend "Trend it up". Baš u to vreme bila sam u Berlinu i sećam se gužvice ispred novih polica i jurnjave za testerima. Tada su mi pažnju najviše privukli karmini (neke nijanse su bile zaista trendi i ne tako tipične za drogerijsku ponudu), ali i kit za konturisanje, senke, korektori i odlična paleta lakova za nokte. 


U međuvremenu, Trend it up je stigao i u naše drogerije, a tim povodom dobila sam paketić sa nekoliko stvarčica za isprobavanje i budući da je u pitanju kvalitetom i cenom zaista korektna šminka, rešila sam da vam napišem prve utiske :). 

Ultra Wear Nude Pen Shine

Od skora sam potpuno zaljubljena u olovke za usne, karmine u olovci i sve što je za usne a ima formu olovke, tako da mi se i ovaj Nude Pen Shine svideo. U pitanju je udoban ruž, kremaste teksture i sasvim fine pigmentacije. Obogaćen je uljem jojobe i nema baš nikakve veze sa sjajem za usne. 

Postoji u šest nijansi, a ja sam dobila br. 20. Boja je nešto između light cappucino i prljavo roze, zaista je posebna i ako ste svetle puti i kose, mogla bi da vam stoji kraljevski elegantno.

Cena: 469RSD


No. 1 Mascara 

U opisu piše "Intenzivno crna maskara, pruža extra volumen i dramatičniji izgled trepavica". I zaista maskara povećava gustinu trepavica u korenu i čini ih dramatično crnim celom dužinom, bez slepljivanja i bez grudvica na krajevima. 

Od mene veliki plus za četkicu koja nije silikonska, a mislim da bi njen oblik i veličina trebalo da odgovara većini žena i devojaka, bez obzira da li imate kratke ili duge trepuške.

Od podneva pa do predvečerja, nije se raspala, ni osula po donjem kapku. Sve u svemu, fina maskara koja zaista radi ono što proizvođač obećava. 

Cena: 599RSD

Ultra Black Liquid Eyeliner

Od svega, ovaj ajlajner me je baš oduševio. Inače preferiram gel ajlajnere, jednim delom jer sam od početka nekako više naučila na gel teksturu, a i zato što su uglavnom mnogo postojaniji i manje messy.

Međutim ovaj ajlajner je san snova. Lako se postiže preciznost linije, jer četkica nije previše tanka, ali je opet dovoljno fleksibilna. Formulacija proizvoda je takođe wow. Ajlajner se suši u mat finiš, intenzivno je crn i prilično postojan.

Zapravo, mislim da je ovo najpostojaniji tečni ajlajner od svih koje posedujem (uključujući i neke mnogo skuplje varijante). Naravno, ovo je prilično bold izjava za svega jedan dan testiranja, tako da ću nastaviti da ga koristim i javiti šta se dešava (možda okačim i neki klipić na instagramu, pa ukoliko vas zanima propratite :). 

Cena: 499RSD 


No. 1 Eye Shadow

Mono senka u nijansi br. 80 se razbila tokom dostave i nažalost nisam imala vremena da je vratim u život:D. 

Ipak, ono što sam mogla da zaključim na osnovu preostalog praha jeste da je pigmentacija "paučinasta", što je šteta jer senka ima zanimljivu boju, divan svilenkast finiš i jako se lepo nanosi i blenda, čak i prstima. 

Ukoliko volite soft smokey eye ili prozračne boje preko celog kapka, ovako nešto bi moglo da vam odgovara. 

Cena:299RSD


U odnosu na gomilu proizvoda ovog brenda koje sam svojevremeno isprobala, evo još nekih utisaka koji vam mogu poslužiti kao neka smernica i mala pomoć:

- imaju sjajne ruževe i kad su u pitanju nijanse i kad su u pitanju teksture,
- tečne pudere koji izgledaju iznenađujuće dobro na koži, korektore i prajmere takođe! Proizvodi za korekciju tena su uglavnom vlažni, što ih čini udobnim i nosivim i na zrelijoj koži, 
- kameni puderi su vredni pažnje,
- rumenila u fenomenalnim nijansama (i poprilične gramaže), imaju vrlo prirodan efekat na koži, jedina mana je što nisu baš previše postojana,
- trio-paleta za konturisanje je isto nešto što vredi. Tekstura je možda malo više praškasta, ali su nijanse odlične. Retko se nalaze tako prirodne nijanse kontur pudera u drogeriji,
- određene mono senke su odlične, ali neke su skromnijeg kvaliteta. Koliko se sećam, kremaste senke me nisu baš oborile s nogu, 
- imam i neke njihove sjajeve, koji su mi se dopali zbog prelepih nijansi, inače su kao i svaki sjaj, lepljivi i sjajni :).

Kako vam se čini ovaj brend? Jeste li nešto isprobali? Kad vidite gomilu nove šminke, za šta se prvo uhvatite? :D

5 komentara

  1. Mene maskara interesuje... Da li bi se mogla uporediti sa Maybelline ili Lorealovom Hippy? Ajlajner sam vec kupila cim odem do DMa. 😄

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Hippy (zakopana sam raznim maskarama i to mnogo većeg cenovnog kalibra :D). Evo ovako, meni ova maskara radi gotovo identičnu stvar kao Too Faced Better Than Sex, samo što Too Faced za nijansu bolje raščešlja trepavice, a ova ih nekako više voluminizira (ali razlika je u nijansi). Od Maybelline maskara, najviše me podseća na Volum' Express The Rocket u plavoj tubi. Nadam se da nisam još više zakomplikovala :D

      Izbriši
  2. Nude olovka izgleda savršeno :) Probala sam podlogu za trepavice i nisam oduševljena. Maaalo daje na volumenu ali osim toga ništa posebno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam još isprobala, ali definitivno želim :)

    OdgovoriIzbriši