Max Factor: Radiant Lift Foundation i još neki noviteti za korekciju tena

Danas pišem konačne utiske o Radiant Lift Foundation, Max Factor tečnom puderu koji sam prvi put testirala pre tri nedelje (link do videa) i o još nekim interesantnim novitetima istog brenda, koje sam nedavno otkrila. Max Factor proizvodi su ono što najčešće viđam po makeup neseserima drugih žena, za njih imam najviše upita i kada su puderi, korektori i prajmeri u pitanju, definitivno su među popularnijim, što me je uvek u određenoj meri fasciniralo budući da su obično u pitanju teže makeup formulacije koje na naše tržište stižu u prilično siromašnoj paleti nijansi.


Radiant Lift Foundation

Ovo je dugotrajan oil-free puder, obogaćen hijaluronskom kiselinom i bisernim mikro česticama koje možete primetiti ako se zagledate u staklenu bočicu, ali ih nećete detektovati na koži. Vizuelno, one dosta dobro bluruju fine linije, pore i druge nesavršenosti, što ovu formulu čini veoma camera-friendly - koža na fotkama i u video klipovima zaista izgleda prirodno i privlačno.

Pigmentacija je bogata, a sam puder lepo razmaziv, tako da sa malom količinom možete dobiti srednje do jako prekrivanje i dobru ujednačenost tena. Pomalo je zbunjujuće što proizvođač akcentuje blistavost, jer se Radiant Lift zapravo suši u satenski, skoro mat finiš. To nije toliko očigledno sa prvim slojem, posebno ukoliko ga nanosite beauty blenderom. Međutim, sa drugim, puderast efekat postaje izraženiji i više će naglasiti teksturu kože, posebno zrelije. S tim u vezi, čitajući, gledajući i slušajući brojne recenzije, primetila sam da su ovim puderom uglavnom oduševljene mlađe osobe (do 30 godina), sa kožom bez vidljivih znakova starenja, koja nije izrazito suva, ni izrazito masna.


Radiant Lift je kao "negujući" puder, predviđen da se nanosi direktno na čisto lice, dakle bez prajmera, bez kreme ili neke druge zaštitne podloge. U mom slučaju, ovo nije nešto što bih praktikovala, čak i uz visok SPF 30, tako da sam ga isprobala u kombinaciji sa nekoliko različitih zaštitnih UVA/UVB krema, i moram reći da se pokazao dobro. Naravno najbrže se suši na čistoj koži, dok sa dnevnom ili zaštitnom kremom kao podlogom, osećaj da je puder još pomalo vlažan i lepljiv može potrajati nešto duže.

Postojanost nije impresivna, ali je zadovoljavajuća. Promene u teksturi su uočljive već nakon 4 - 5h, a sa svakim narednim satom "raslojavanje" na masnijim delovima lica postaje očiglednije. Tokom dana puder nekako dobija na težini i ja ga više osećam na licu.

Uz sve rečeno, moram priznati da je Radiant Lift verovatno najudobniji od svih Max Factor tečnih pudera koje sam do sada testirala. Jedini (i ne mali) problem je nijansa. Od samo pet koje su uvezene kod nas, sve idu ka dubljim toplim tonovima, a neke su veoma neobične kao npr. Crystal Beige br. 33 koja je žuta (i kad kažem žuta mislim bukvalno žuta, kao sunce u podne). Najbliža mom tenu (ali i dalje toplija nego što bih želela) je Natural br. 50. 

Cena za količinu od 30ml je 1969din. 

Max Factor Miracle Second Skin Hybrid Foundation

se prodaje kao "lagani fluid za usavršavanje kože koji je obnavlja, štiti i hidrira, a rezultat je koža koja izgleda nenašminkano". Nudi laganu formulu koja pokriva nesavršenosti i izjednačava ton kože dok je istovremeno snabdeva hranljivim sastojcima i štiti, uz klinički dokazane prednosti. Sadrži SPF 20, kao i antioksidantni kompleks koji otklanja reaktivne vrste kiseonika i pomaže u zaštiti od foto starenja.


Ja ne bih rekla da je ovo fluid, već lagana i za ovakav proizvod iznenađujuće lepo pigmentovana krema na bazi vode. Definitivno pruža jače prekrivanje od standardne tonirane kreme, ali je mnogo laganije teksture u odnosu na klasičan tečni puder kao što je recimo Radiant Lift. U tom smislu, može dosta dobro ujednačiti ten u veoma tankom sloju, što ga čini prijatnim za korišćenje i svrstava u grupu pudera koje želite da koristite svaki dan, jer ne osećate težinu šminke na licu.

Formula obogaćena kokosovim mlekom i probioticima zvuči kao da bi mogao da bude idealan za suvu kožu. I zaista, uz Miracle Second Skin, koža ne izgleda mat, zapravo dobija vrlo lepu prirodnu blistavost. Međutim, ovaj puder ima tendenciju da u većoj meri naglasi neprailnosti. Zadržavanje pigmenta je posebno vidljivo u suvljim delovima lica, pa osim ako koža nije glatka i odlično hidrirana, ova stvarčica će učiniti da određeni delovi izgledaju kao da se perutaju. Treba naznačiti i da ovo nije odmah primetno, jer se puder dosta sporo suši.

Od petnaest nijansi, kod nas u pradaji dostupno je samo pet, od kojih je 03 Light najsvetlija, toplog podtona i meni se pokazala kao dosta dobar match, ali zamišljam da će na devojkama izrazito svetle puti biti previše žuta.

Cena za količinu od 30ml je 1659 din. 

I sada dolazimo do proizvoda koji su me baš oduševili, a budući da cenim drogerijske concealere i često pronalazim odlične u ovom rangu cena, drago mi je da ih nisam previdela.


Facefinity All Day Flawless Concealer

sa flexi-hold tehnologijom koja omogućava dugotrajnost i jače prekrivanje nepravilnosti u laganom sloju, odličan je korektor, nešto gušće formule i više mat. Izgleda dosta dobro u zoni podočnjaka, ali se zbog bržeg efekta sušenja, može koristiti i za ostale sitnije korekcije tena. Postoji u tri nijanse od kojih je 10 najsvetlija.

Cena za količinu od 7,8ml je 899din.


Radiant Lift Concealer

dizajniran sa jastučastim aplikatorom, ima jednu od najlepših ultra light svilenkastih tekstura koja ga čini idealnim za suvu kožu. Iako je u pitanju hidratantna formula, obogaćena vitaminima, ovaj concealer nije previše vodenkast tako da pruža dosta dobro prekrivanje, ali je dovoljno lagan da može da se nadograđuje po potrebi čak i na zreloj koži sa izraženijim znacima starenja. Vidljivo zaglađuje nepravilnosti i suvlje delove. Jedino što bih promenila je aplikator koji "pojede" previše proizvoda i otežava istiskivanje iz tubice.  

Cena za količinu od 7ml je 899din.

Oba su dosta dobro pigmentovana, zapravo jaču pigmentaciju ne bih ni želela u ovakvom tipu proizvoda, ali je Facefinity nešto suvlji, bolje će izgledati na normalnoj/masnijoj koži i zahteva više pažnje prilikom setovanja, dok je Radiant Lift idealan za sve nas sa tankom i posnom kožom, koja je obično začinjena linijicama i izraženijim kesicama. Ni jedan ni drugi neće prekriti tamnije vene i kolutove, za to vam trebaju korektori.

Na fotografiji ispod su swatchevi svih pomenutih proizvoda, uslikani na dnevnom svetlu sa desna na levo redom:

Miracle Second Skin Hybrid Foundation, 03 Light

Radiant Lift Foundation, 33 Crystal Beige

Radiant Lift Foundation, 50 Natural

Radiant Lift Concealer, 02 Light

Facefnity All Day Flawless Concealer, 10


Vaš puder za svaki dan, sa kojim se osećate "kao u svojoj koži"? :)

3 komentara

  1. Mogu li samo da kažem da sam oduševljena tetovažom? :)
    Ja sam inače zadrta po pitanju šminke, prvi tečni puder sam kupila pre dve-tri godine, Max Factor Lasting Performance, pokazao se dobro i sad se ne usuđujem da menjam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se zove vernost :D Ako je to onaj u tubici, ja sam taj puder nosila na velikoj maturi, tada i više nikad haha. U to vreme sam bila u gimnaziji i nije bilo šminkanja (zapravo ne sećam se da su se u to vreme devojke nešto stvarno šminkale u srednjoj..i ako jesu, to nije bilo onako da se vidi lol) i tako sam za maturu stavila mamin, a ona je naravno nosila Max Factor. Kad god vidim tu tubicu, setim se mature.

      Nemoj menjati ako si zadovoljna. I hvala ^_^

      Izbriši
    2. Malo vernost, malo lenjost :) jeste tubica ali nekako četvrtasta, nije klasična.

      Izbriši