Elemis: Balzam vs. Butter

Elemis pravi zaista dobre proizvode za čišćenje kože i ako bih iz celog asortimana brenda birala samo jednog predstavnika, onda bi to sigurno bio neki cleanser. Svi koje sam do sada isprobala (Dynamic Resurfacing Wash, Pro-Collagen Cleansing Balm, Superfood Facial Wash, Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil) dobro su osmišljeni i svi do jednog efikasni, iako nisu baš svi bili idealan match za moju kožu.

Poslednji u nizu noviteta lansiran je nedavno, kao nastavak prilično uspele Superfood linije. U pitanju je AHA Glow Cleansing Butter i morala sam da ga testiram, a budući da obožavam kultni Pro-Collagen balzam - principski sličan čistač - veoma me je zanimalo i da ih uporedim.

AHA Glow Cleansing Butter

Ambalaža je staklena, a puter šik narandžaste boje. Prosto isijava sa police i garantujem da je ova teglica, prvo što ćete ugledati svaki put kada otvorite vrata kupatila :D


Suština ovog putera je u nežnoj mazivoj teksturi, natopljenoj biljnim uljima i alfa hidroksi kiselinama, zbog čega ulazi u ligu ozbiljnih multi - taskera. Deluje na tri načina:

1. kao čistač za trenutno uklanjanje šminke,
2. kao sredstvo za dubinsko čišćenje, ako ga dobro umasirate ili
3. kao maska za piling, ukoliko ga ostavite na koži 10-15 minuta.

Šta je u sastavu ?

Baza je kremasti mango maslac, obogaćen hranljivim uljima čia semenki, masline i suncokreta. Kada se nanese na kožu, nije ni mastan ni previše gladak, već podseća na finu gustu kremu. AHA kiseline u ovoj teglici potiču od ekstrakta fermentisane bundeve i acerola trešnje. Bundeva je poznata po bogatom sadržaju enzima i AHA, dok je acerola blago kisela i obiluje vitaminom C, beta-karotenom i polifenolima koji posvetljuju kožu. Takođe, tu je i filtrat pirinčanih fermenata koji sadrži feruličnu kiselinu i vitamin E, oba sastojka poznata po vrhunskoj antioksidativnoj zaštiti. 

Kako bi bio bezbedan i za skidanje šminke sa očiju, AHA Cleansing Butter nema miris. To je još jedna velika razlika u odnosu na Pro-Collagen Balzam, koji obiluje luksuznim esencijalnim uljima za fantastičan spa - momenat kod kuće. Ovo je pomalo neobično za Elemis, budući da je miris jedna od ključnih komponenti njihove filozofije, ali ima logike i značiće svima koji miris Pro-Collagen linije nalaze previše intenzivnim.


Kako se koristi ?

Slično uljima i balzamima, puter se nanosi direktno na suvu kožu. Lepo ga umasirajte, a zatim isperite vodom ili obrišite vrućim flanel peškirom. Ja ga koristim redovno za uklanjanje šminke i kao masku za dubinsko čišćenje. Posebno dobro topi ostatke SPF kreme.

Za razliku od Pro-Collagen balzama, koji je masniji i zbog većeg prisustva ulja, nećete ga lako isprati vodom već ga je najbolje ukloniti peškirićem (koji svakako dobijate u pakovanju), Cleansing Butter se u kontaktu sa vodom transformiše u laganu mlečnu teksturu, jednostavno se topi i veoma lako uklanja umivanjem. Osećaj je pri tom savršeno zadovoljavajući i ne zahteva dodatan korak čišćenja, već odmah možete preći na serum ili kremu.

Balzam vs. Butter

Na kraju, meni se dopadaju oba i što se tiče efekta čišćenja, rekla bih da su podjednako dobri i da u tom smislu nema značajne razlike. Ipak, ako imate suvu kožu i volite da je natopite bogatom teksturom, a pri tom uživate u malim kućnim ritualima nege, vaš idealan izbor je Balzam. Trebaće vam koji minut više, ali ćete dobiti efekat čiste, meke i negovane kože. Ukoliko nemate suvu kožu i radije izbegavate mirise u kozmetici, a uz to volite višenamenske proizvode i nemastan osećaj na licu nakon čišćenja, više će vam se dopasti Butter.

Kakve teksture i koji proizvodi za čišćenje prijaju vašoj koži?

Objavi komentar

Nema komentara