Zašto je nastao ovaj blog?

Prvo pozdravčić svakome ko bude čitao i pratio Moj Avon neseser!

Ovo nije moj prvi blog, ali je prvi koji bi trebalo da posluži drugima :D

Avon kozmetika i šminka nije jedina koju koristim. Međutim, u moru raznih kozmetičkih brendova, koji se mogu naći u Srbiji, Avon sa sigurnošću spada u finansijski pristupačnije a opet zadovoljavajućeg kvaliteta. Priča o kvalitetu Avon proizvoda je jedan od razloga koji me je naterao da otpočnem ovaj blog. 

Prvi put sam čula za Avon pre dobrih 10 godina, kada se moja drugarica pojavila kao njihov representative sa šarenim simpatičnim katalogom. Od tada sam isprobala gomilu krema, šminke, gelova, šampona...što iz potrebe, jer su mi, kao studentu, mnoge kvalitetne i vrhunske marke bile jednostavno nepristupačne, a što iz čiste radoznalosti. Za većinu tih proizvoda mogu da kažem da su bili zadovoljavajućeg kvaliteta, za neke da su vremenom izgubili na kvalitetu, neke i dan danas kupujem i ne bih ih menjala ni za jednu drugu marku - jer jednostavno savršeno swinguju sa mojom kožom. Opet, ima Avon šminke koju sam nakon prvog korišćenja mogla lepo da bacim u đubre i nekih proizvoda za koje smatram da su čist promašaj! S druge strane, upotrebljavala sam i neke vrhunske kozmetičke marke, i dešavalo mi se da ostanem zaprepašćena činjenicom da sam upravo bacila četvrtinu plate na nešto što mi izaziva alergijsku reakciju! Avon nikada nije pretendovao da bude vaš najskuplji komad šminke, ali neki njihovi proizvodi vas mogu vrlo prijatno iznenaditi.

Ono što je, po meni, jedna od velikih mana kuće Avon, to je što većina proizvoda NEMA uputstvo za upotrebu!!!Dobijete recimo Tretman za ispucale krajeve i oštećenu kosu, u lepoj plavoj bočici, i apsolutno nemate poima kako da ga koristite?!? Da li da ga nanesete na suvu kosu, da li na vlažnu, da li tokom pranja, da li posle pranja, koliko puta dnevno i t d. Iz istog razloga, mnogi kupci koriste proizvode na potpuno pogrešan način i naravno oni ne deluju kako treba ili imaju suprotan efekat!

Ja sam bila prinuđena da googlam po netu, ne bi li došla do dragocenih informacija o proizvodima, eventualnim uputstvima, tuđim iskustvima i sl. Ovo me je dovelo do jednog prilično šokantnog zaključka: u srpskoj blogosferi jednostavno nema ili skoro da nema ovakvih informacija! Što je, priznaćete, blago rečeno čudno, budući da gomila ljudi kupuje, koristi i naravno prodaje, a da ne govorim negativno kritikuje Avon :D Što se bilo kakvih uslužnih informacija ovog tipa tiče, Avonov zvanični sajt za Srbiju je potpuno bezkoristan! Tamo možete naći samo opise proizvoda koje ćete naći i u brošuri. Dakle ostaje vam da kopate po britanski recenzijama (koje su btw odlične!) ili ako ne znate engleski, da se oslonite na nekolicinu oskudnih hrvatskih blogića.

Sve ovo me je motivisalo da otpočnem Moj Avon neseser. U njemu ćete moći da pročitate sve što moje iskustvo, kao i iskustvo mojih prijatelja, može da vam ponudi o aktuelnim Avon proizvodima. Od toga šta valja a šta ne valja iz aktuelne brošure, pa do uputstava za upotrebu i gomile saveta. 

Ostaje još da mi poželite sreću :)

                                                                                                                              Jelena



6 komentara

  1. Draga Jelena, Avon uvek stavlja uputstvo za upotrebu. Pogledaj nalepnicu na proizvodu i na donjem desnom uglu imaš znam da možeš skinuti tu nalepnicu i otkriti novu ispod, a ponekad su tu i dve :-D

    OdgovoriIzbriši
  2. Dargi Anonymous :)

    pre svega, Avon nije uvek stavljao uputstva za upotrebu (koristim Avon dugo dugo), a potom nije stavljao uputstva na sve proizvode :) Takođe, i dan danas, na nekim proizvodima, "uputstva za upotrebu" su i dalje, krajnje beskorisna :) Naravno, to je moje mišljenje :D Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se mnogo svidja ovaj tvoj blog, i odsad ga redovno posjecujem, obecajem ;) :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Sretno draga! :) Uvijek te rado čitam! Tijekom srednje i faksa sam bila AL i isprobala sam jako puno njihovih proizvoda, i jako su mi dragi. Sad ne znam zašto, dugo nisam naručivala.. :) U biti jesam, nedavno, dva laka za nokte i neke kopčice :) U svakom slučaju nadam se da ću uskoro recenzirati nešto od Avon kozmetike :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :)
      Ja sam, mislim, prosto zaljubljenik u katalošku kozmetiku! Cela ta procedura - prelistavanje kataloga - naručivanje - iščekivanje paketića - mi je pravo zadovoljstvo :D
      Čitamo se!
      xoxo

      Izbriši