Avon Luxe paleta + Sjaj privezak za usne


Negde krajem prošle godine, Avon je izbacio na izgled vrlo glamuroznu liniju šminke, Avon Luxe, koju karakterišu elegancija, luksuz i kvalitet. Pored tečnog i pudera u kamenu, maskare, alajnera, ruža i sjaja za usne, kolekcija nudi i šest različitih paleta za oči od po pet nijansi, koje su mi još u najavi privukle pažnju.


Avon Luxe paleta senki za oči

Izbor nijansi je zaista lep i dugo nisam mogla da se odlučim za pravu kombinaciju, da bih na kraju izabrala Cocoa Couture, pet prirodnih, nežnih boja koje su mi se činile kao odlična paleta za dnevnu šminku.


 
 



Intenzitet boja je razočaravajući. U poređenju recimo sa Avon True Colour četvorobojnim senkama, Luxe senke su slabo/srednje pigmentovane. Svetlo bež - najslabije te se praktično i ne primećuje, mat ružičasta i sedefaste svetlo smeđa i tamno smeđa - srednje, dok se za mat braon može reći da je najintenzivnija.


Što se teksture tiče, nisu tvrde ali nisu ni naročito meke. Neuporedivo bolje se nanose i blenduju aplikatorom nego četkicom. Ne mrve se, međutim pojedine boje se rasipaju (sedef tamno smeđa) pa treba voditi računa pri nanošenju da se senka ne raširi dalje nego što ste planirali.

Postojanost je diskutabilna. Bez baze vrlo brzo izblede, dok sa bazom traju sigurnih 6 pa i do 8 sati, što je potpuno ok.


Pakovanje

Zlatna plastična ambalaža, koja spolja izgleda elegantno i podseća na skupu high-end šminku. U poklopcu je prostrano ogledalo što je plus, međutim same senke su smeštene u jeftinu plastiku, što kvari ceo utisak o glamuru i luksuzu kojem se težilo. Aplikator se polomio pri prvom korišćenju. Osim toga, toliko je kratak da je, za mene, potpuno neupotrebljiv.

Zaključak

Avon Luxe paleta je prosečna paleta senki za oči, čiji kvalitet ni približno ne odgovara ceni od 1129 din, za koliko se može naručiti u trenutno aktuelnom katalogu. Ako se razmišljate da kupite ovu paletu, ja bih vam preporučila da sačekate sledeći katalog i pronađete svoju kombinaciju u izboru od 12 različitih nijansi True Colour Quad senki, po duplo nižoj ceni. 

Ocena

**/*****


Avon Luxe privezak sa sjajem za usne

Avon uvek ima brojne akcije sa sniženim cenama proizvoda, pa je tako Luxe privezak sa sjajem trenutno na akciji i možete ga dobiti za 399 din, uz kupovinu još nekog proizvoda iz Luxe kolekcije.

Privezak je prilično lep, čak lepše izgleda uživo nego u katalogu. Od metala je i ima težinu. Visi na crnoj veštačkoj koži (na slici izgleda teget ali je zapravo crna), dosta dugačkoj i fino odrađenoj, pa možete podesiti dužinu koja vama odgovara. Pomeranjem poklopca u stranu otvarate sjaj. Sjaj za usne zapravo nije sjaj već balzam. Bez mirisa i boje i ne sija već prosto hidrira usne. Nešto poput labela.

Sve u svemu simpatična ideja ali je ovo više lep i efektan modni detalj (nego komad šminke), i kao takav  mi se dopada.

Ocena

****/*****



Predpostavljam da su ostali proizvodi iz Luxe kolekcije kvalitetniji (po nekim recenzijama vidim da Luxe ruževi imaju sjajne kritike) pa bi me zanimalo da čujem utiske za recimo tečni puder ili kameno rumenilo :)


Da li ste koristili neke druge proizvode iz Avon Luxe kolekcije i kakvi su vaši utisci?


6 komentara

  1. nisam probala nista iz ove kolekcije i bas steta sto su senke tako lose... mada meni se jako svidja oba peachy nijansa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je žao. Nekako sam mislila da je sa legendarnim TC četvorobojnim senkama, Avon prevazišao slabo pigmentovane palete.

      Izbriši
  2. Maskara iz ove kolekcije je odlicna...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam probala sve osim ovog priveska sa sjajem i prezadovoljna sam. Sve je sjajno. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mama koristi tečni puder, i odličan je. Bolji je od Anew pudera koji je do sad koristila (ima 47 godina), znači pogodan je za stariju kožu, odlično prikriva, ona ima suvu kožu tako da joj odgovara ovaj masniji hidrantni puder.
    Koristi i puder u kamenu, ali je uzela svetliju nijansu i ona je baš dosta svetla, tako da se bolje opredelite za tamniju, s tim što je bolji od Ideal Shade pudera u kamenu koji ja koristim.
    Ja imam sjaj za usta i fin je, lepo miriše, normalno traje, odlične je teksture, ali svakako nije ne znam koliko bolji od glazzwea sjaj, a glazzewear je jeftiniji. :)
    Mama je uzela i maskaru paa kada krene da koristi javljam reakcije :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas steta, a tako su divne boje :)

    OdgovoriIzbriši