Essence ajlajneri: I Love Punk jumbo eyeliner pen + STAYS no matter what 24h waterproof eyeliner pen + Long lasting eye pencil

 

U nizu Essence recenzija koje sam isplanirala, na redu su "olovčice". Odlučila sam da smestim sve tri:  I Love Punk jumbo eyeliner pen, STAYS no matter what 24h waterproof eyeliner pen i Long lasting eye pencil, u jedan post.


I Love Punk jumbo eyeliner pen - crni tuš ajlajner. Po veličini i obliku neodoljivo podseća na flomaster sa kojim možete pisati, crtati i ostalo :). Vrh je dosta oštar pa se relativno lako postižu tanke i deblje linije i u tom smislu je zgodan za korišćenje. Međutim, malo više "zapinje" tj. ne klizi po koži, što mi je u početku prilično smetalo, ali postepeno sam se navikla i naučila kako da ga koristim. 


Nije loše pigmentovan (neki bi čak rekli i odlično), ipak po meni bi mogao da bude za trunčicu crnji. Ali u pitanju je zaista nijansa, pa ovo ne uzimam kao neki minus. Međutim, boja nije baš ravnomerna i na pojedinim mestima mora da se nanosi iz nekoliko puta. Postojanost nije sjajna. Može da se razmrlja prstima a vodom se skida bez problema, pošto nije ni malo vodootporan. Ja sam ga nosila više puta, i nije se razmazao ili razlio, ali ne znam da li bi se isto ponašao na masnijoj koži kao i u ekstremnijim uslovima (vlaga, vrućina..). U svakom slučaju postojanost mu nije jača strana.


Ambalaža je crne boje sa ljubičastim slovima i baš je slatka. Olovka zgodno leži u ruci. Imam jedino primedbu na unutrašnji poklopac. Skidanje poklopca je ponekad neverovatno teško (po principu "povuci potegni") a ponekad lako. Zapravo, ajlajner ima dva poklopca: spoljašnji - crni i unutrašnji - providni koji ume da pravi problem. Dešava se da nekad ostane u spoljašnjem, a nekad ostane na olovci pa onda morate da skidate i njega što je, kako se pokazalo, pravi poduhvat :D.

Naletela sam na par recenzija koje ovaj ajlajner ocenjuju kao odličan proizvod. Pretpostavljam da sam ja malo više zahtevna kada su ajlajneri u pitanju :). I Love Punk jumbo pen sigurno neću ponovo kupiti jer ne ispunjava, po meni, osnovni uslov koji jedan dobar tuš ajlajner treba da ispunjava a to je savršena postojanost.

Ocena

***/*****


STAYS no matter what 24h waterproof eyeliner pen
- prema zvaničnom opisu ovo je izuzetno postojan i otporan tuš ajlajner, sa formulom koja traje i do 24h, čak i ako skočite u bazen ("extremely resistant! this eyeliner pen’s formula lasts up to 24 hours – even after jumping into the pool!"- Essence).


Kada sam prvi put nanela ovaj ajlajner i umila lice, bila sam šokirana. U jednom jedinom trenu se pretvorio u tužnu crnu "rečicu" koja se slila niz jagodice. Mislim da nikada nisam imala tako nepostojan tuš. Možete ga ukloniti kako god želite, prstima, maramicom a mislim najlakše vodom jer ga voda nekako rastvara i bukvalno "briše". 

Radi poređenja evo swatch/eva STAYS no matter what 24h i I Love Punk jumbo ajlajnera:

- prvo nanošenje:

- Pod mlazom vode:

- pokušaj uklanjanja prstima:


Dakle o vodootpornosti ni reči. U bazen, ni slučajno! Sama olovka je tanka i dobro dizajnirana. Formula je lepo pigmentovana u nijansi 01 Midnight Black. Vrlo se lepo i lako nanosi. Međutim sve je to uzalud, jer verujem da bi se sa prvim kapljicama znoja razlio na sve strane.


Mislim da se ne bih usudila da šetam, sa ovim ajlajnerom na očima, duže od 15 min. 

Ukratko, promašaj.

Ocena

*/*****


Long lasting eye pencil - odličan krejon! Boja je intenzivna i veoma postojana. Ja ga imam u C'est la vie! super srebrnoj nijansi. Ne skida se ni mehanički (prstima) ni pod mlazom vode i traje dobar deo dana. Nisam primetila nikakve promene nakon osam sati nošenja i mogu da kažem da mi u tom smislu, uliva poverenje. 


Tekstura je kremasta, ali ne previše meka. Lepo se nanosi, praktično klizi po koži a pri tom je reč o automatskoj olovci (uvek iste i prilično fine debljine) pa nema potrebe da se oštri. 


Dostupan u šest lepih boja i ja planiram da obogatim svoju kolekciju najmanje sa još dve. Biće interesantno isprobati neke mat nijanse. Mada koliko sam proguglala swatcheve po netu, rekla bih da su sve odlično pigmentovane i vrlo postojane. 

Evo kako izgleda  C'est la vie! :



Cena ove olovke je bila nekih stotinak i kusur dinara i zaista je smešna za ovako kvalitetnu olovku.

Jako dobar proizvod kome nisam našla manu i mogu mirne savesti da ga svima preporučim.

Ocena

*****/*****


Kakva su vaša iskustva sa Essence ajlajnerima i krejonima?


3 komentara

  1. nisam probala nijedan njihov eyeliner :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam dugo jednu olovku i jedan liner. Mogu ti reći da sam prilično zadovoljna. Ne peku me oči, postojani su, no ne znam da li su u momentalnoj postavi.

    OdgovoriIzbriši