Essence >> Stay all day 16h << tečni puder u Soft Nude nijansi


Skoro me je neko pitao da navedem proizvod koji me je potpuno iznenadio i ostavio bez komentara, u pozitivnom ili negativnom smislu i ja sam pomislila na Stay All Day 16h. U pozitivnom smislu :).


U ponudi tečnih pudera, od onoga na šta sam ja naišla, Essence ima Soft & Natural, Stay All Day 16h i All-in-One BB kremu. O Stay All Day 16h sam tu i tamo naišla na par vrlo negativnih komentara pa nisam bila preterano zainteresovana. Kupila sam ga u "pet do 12", pred put i to greškom :D.

Čisto poređenja radi, moj omiljeni tečni puder je Maybelline Affinitone. Zimi. Leti uglavnom volim da koristim tonirane kreme, jer su nekako lakše za lice i manje "guše" (naravno slabije i pokrivaju lol).


Essence Stay All Day 16h puder pre svega odlično pokriva. Kada kažem odlično mislim srednje ka jakom. Pokriće crvenilo, podočnjake, pore i verovatno sve veće nedostatke. Sa njim ne moram da koristim korektor, a pri tom ne izgleda kao maska.

Nije previše gust, tako da se lepo razmazuje i divno ujednačava ten. Može vrlo uspešno da se nadogradi mada je meni bio dovoljan samo jedan sloj. Takođe primetila sam da sa više slojeva vuče na žućkasto. Preporučila bih da ga nanosite prstima a ne četkicom, nekako je lakše i efekat je lepši.

Relativno se brzo upija i u principu ne opterećuje kožu, ali ne mogu da kažem ni da je izrazito lagan. Ostavlja onako blago "prisustvo" na licu :D. Sad ja sam ultra osetljiva po tom pitanju, ali  mnogima ovo ne smeta, pa ne uzimam to kao veliki minus. Osim toga, predpostavljam da puder takve pokrivne moći ne može ni da bude baš kao perce.

Veoma je postojan i bez problema stoji nekih 8h (sa fiksatorom možda i duže). Ja sam ga nosila po sunčanom i prilično toplom danu i bila sam oduševljena činjenicom da mi se T zona nije zasijala ni nakon pet sati, a pri tom mi je lice izgledalo potpuno prirodno. Mislim da je ovaj puder odličan za kombinovanu kožu, i mada ne bih rekla da vidno isušuje, preporučujem da na suvlje delove nanesete kao podlogu neku dnevnu kremicu.

Ima prijatan i nedominantan miris koji posle kraćeg vremena nestaje.

Kada razmislim, jedina veća mana je jako mali izbor nijansi. U ponudi su svega četiri nijanse: soft beige, soft nude, soft sand i soft honey. Soft Nude blago vuče na žućkasti podton (ovo mi je recimo uvek malo smetalo kod Nivea tonirane kreme :D). Predpostavljam da svi sa izrazito svetlim tenom neće uspeti da se nađu u ovom puderu. Takođe nisam sigurna kako bi se ponašao na masnoj ili osetljivoj koži. 

Cena pudera je nekih 500 i kusur dinara i mislim da je, za ovakav kvalitet, jako povoljna. U tom okviru cene, ne mogu da navedem ni jedan drugi koji bi mu bio dobra konkurencija.


Pakovanje

Plastična bočica sa poklopcem i pumpicom, zahvaljujuci kojoj lako istisnete tačno onu količinu koja vam treba. Praktična za rukovanje. Zapremina od 30ml.

Zaključak

Sve u svemu još jedan Essence proizvod sa kojim sam jako zadovoljna i koji preporučujem. Mislim da ću se maksimalno osloniti na ovaj puder tokom predstojećeg leta :).

PS. Swatcheve za Soft Nude ću update/ovati sutra, svetlo me nije baš poslužilo danas.

Da li ste isprobali Stay All Day ili neki drugi Essence puder? Kakvi su utisci? Da li ste koristili neki puder jeftinijeg ranga koji vas je oduševio i iznenadio kvalitetom?


8 komentara

  1. A slika pudera na ruci? :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo okačiću jednu na FB stranici, a nameravam da update-ujem post sa lepšim sutra, pošto me svetlo nije baš najbolje poslužilo danas :)

      Izbriši
  2. Moram priznati da nisam probala ni jedan Essence puder, najdraži puder koji me je iznenadio i oduševio je Rimmel Wake me up.

    No, svakako ću ovog provjeriti u živo , imaju li nijanse za mene :)

    OdgovoriIzbriši
  3. nisam probala ovaj puder. probala sam onaj mus i nije los uopste! tad je bio na snizenju za 130 din i za te pare je i vise nego odlican :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Posto sam tinejdzerka i ne koristim puno sminke, samo puder, maskaru i sjaj za usne usla sam u Lilly da kupim BB kremu ali mi je na kraju devojka koja tu radi rekla kako je Essence odlicna kozmetika za tinejdzerka, kupila sam ovaj puder i odusevljena sam njime :) Stvarno drzi ceo dan, idem i u skolu i nema nikakve razlike

    OdgovoriIzbriši
  5. Odgovori
    1. Soft Beige, ali nijanse su generalno nešto tamnije. Ukoliko vam je koža izrazito svetla, možda nećete uopšte naći odgovarajuću nijansu od te četiri :).

      Izbriši
  6. Mene je odusevio Avonov extra lasting puder, koji, kada je na akciji kosta oko 500 din, a kada nije oko 1000. Ja ga kupim na akciji :) Nema miris, mozda sasvim blag, i FENOMENALNO prekriva! Mada ga ne bih preporucila za suvu kozu, jer malo isusuje i matira. Ali meni je savrseeeen :) :) :)

    OdgovoriIzbriši