Alverde Gojiberry Anti-Ageing Vitamin Lifting-Liquid



U potrazi za efikasnim anti-ageing dodatkom dnevnoj nezi lica, isprobala sam nekoliko seruma i kada uporedim odnos cene i rezultata, Alverde vitaminski tečni lifting ubedljivo vodi. Kupila sam ga nakon nekoliko recenzija koje sam uspela da izguglam i odlučila da ga isprobam, pridržavajući se  uputstva proizvođača i otkrijem koliko je zaista delotvoran.


Ambalaža podseća na one apotekarske bočice sa pipetom koja prilično olakšava doziranje. Ko nije navikao na pipete, u početku će morati malo da vežba :). Prema priloženom uputstvu, treba naneti 2 - 3 kapi seruma, ujutru i uveče na očišćeno lice, vrat i dekolte i nežno umasirati. Nakon tri nedelje ovakvog korišćenja, koža bi trebalo da je vidno zategnutija i elastičnija. Može da se koristi kao podloga za hidrantnu kremu ili kao makeup baza.


Formula je beličaste boje i srednje gustine. Ne potpuno homogena i nekako gelasto - vodenkaste teksture. Kada se osuši blago je lepljiva i već pri prvom nanošenju zateže lice. U početku nisam baš bila ubeđena da će 25ml potrajati čitave tri nedelje. Međutim, serum je veoma razmaziv i dve - tri kapi su sasvim dovoljne da pokriju lice i vrat. Nemojte nanositi više od predviđene doze. Ja sam prvi put preterala i na licu se formirao lepljiv sloj koji je jako zatezao kožu. Bilo mi je prosto nemoguće da se nakon par minuta ne umijem. Mada to nigde ne piše, preporučila bih da bočicu pre upotrebe blago promućkate.


Pošto inače ne trpim osećaj bilo čega na licu, otkrila sam da mi najviše prija kada serum umasiram na vlažnu kožu. Dakle, posle čišćenja i umivanja, ne sušim lice peškirom, već direktno nanosim serum. Lepo se absorbuje, manje zateže i gotovo da ga ne osećam. Ukoliko ste izrazito osetljivi po ovom pitanju, predpostavljam da ovaj serum možete koristiti i kao masku (umasirate, ostavite da deluje par minuta pa se umijete).

 

Miriše nekako cvetno - voćkasto, ali miris nije postojan i brzo nestaje. 

Kada pogledate listu sastojaka ova bočica je prava antioksidantna bomba. Prvi po zastupljenosti su biljni glicerin i faktori vlažnosti na bazi pšenice (Sodium Lactate, Lecithin) koji dubinski hidriraju kožu, zatim čitava armija biljnih i voćnih ekstrakta (gojiberry, nar, grejpfrut, vučji trn) i hijaluronska kiselina koji redukuju bore, zatežu kožu i formiraju nežni zaštitni sloj. Odlična kombinacija prirodnih sastojaka čini ovaj proizvod idealnim za posebne potrebe kože od 30-te pa nadalje.


Šta mogu da kažem nakon mesec dana korišćenja? 

Mada nisam imala puno bora (tek sam u ranim tridesetim :D), okoloočne linijice su definitivno manje vidljive, kesice ispod očiju su manje izražene (zapravo sam zaista oduševljena stanjem podočnjaka sada, ali nisam sigurna da li je još nešto uticalo na to poboljšanje ili je to isključivo zasluga ovog seruma), i koža generalno odlično izgleda: glatko i jedro.


Zaklučak

Mislim da je ovo sjajan i vrlo pristupačan anti-ageing proizvod (cena je, pre par meseci, bila između 500 - 600 din). Pošto je bez sintetičkih boja, mirisa i konzervansa, verujem da bi odgovarao i onima sa osetljivom kožom. Baš bih volela da čujem utiske nekoga sa zrelijom kožom :).

Ocena

5/5

Da li koristite anti-ageing serume i koji su po vama efikasni?

9 komentara

  1. U pa deluje bas lepo. Osim tog zatezanaj i filma na kozi. ALi verovatno bih ga nanosila ko i ti da smanjim taj efekat. A sa koliko godina si krenula da korisit anti-age proizvode. Ja imama 26 godina i ne koristim nista od toga jos, a posto imam mesovitu i masnu kozu nemam nikakve bore. Mislim stalno da li da krenem kad vidim da se nesto menja ali malo pre da odlozim taj momenat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moja koža je mešovito/masna, suvlja na kapcima i obrazima i za sada (imam 32 godine) sam primetila sitne linijice oko očiju. Ovaj serum sam počela da koristim u julu ove godine, najviše da bih dubinski hidrirala lice (zapravo gubitak vlažnosti je glavni faktor starenja kože). Osim toga i zbog tih sitnih linijica - budući da još uvek ne koristim anti-age kreme i proizvode.

      Mislim da je 30 godina neka "opšta" granica kada bi trebalo početi sa extra negom, budući da svi bio procesi počinju polako da usporavaju tada. Za osobe sa izrazito suvom kožom definitivno ranije. Za nas sa mešovitom, jedino treba obratiti pažnju na predeo oko očiju. Taj deo kože je obično suvlji i najnežniji pa se tu prvo javljaju bore, podočnjaci itd. Zato ga treba extra hidrirati i negovati. Znači ako imaš suvu kožu oko očiju - samo taj deo tretiraš nekim antiridom :)

      Izbriši
  2. A bas sam ga juce gledala, i mada mi ne treba serum jer sam nedavno kupila Balea Aqua serum (koji me za sada nije odusevio), ovaj me je bas privukao. Mislim da ce mi on biti na wl za sledeci put. Kakva sam lujka, isla sam po okoloocnu a zalepila se za serume :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi smo mi slične "lujke" u manjoj ili većoj meri :D

      Izbriši
  3. Imala sam ranije nocnu kremu iz te linije, i na nju sam imala alergijsku reakciju, ne znam zasto, gomile sitnih bjelicastih vodenkastih bubuljica po licu. Nikad tako nisam reagovala ni na sta od krema. Rok joj je bio ok. Inace volim neke Alverde proizvode, cak sam i koristila njihovo ulje od ruze, i sad imam ono od amaranta, i nikakve probleme nisam imala sem sa tom jednom kremom.
    Sad me mamis sa tim serumom, moram mu uporediti sastav sa nocnom kremom, ako vidim da je ok , uzimam :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala na recenziji, s vremena na vreme kupim nešto od Alverde stvarčica, pa mi znače ovakvi utisci.
    Nisam nikad probala serum protiv bora, mada sam opasno blizu tridesete, pa bi trebalo. Mogla bih da počnem s nečim ovakvim jer mislim da su njihovi proizvodi relativno prirodni, bez konzervanasa i sl.

    OdgovoriIzbriši