Dr.Hauschka popodne u Metropoliten salonu



Kada ste poslednji put boravili u nekom vrtu ili bašti? A pomirisali cvet? Koliko sati u toku dana ste opušteni i smireni? Da li zaista poznajete svoju kožu i njene potrebe?

Juče sam, u društvu blogokoleginica u Metropoliten Beauty Centru, provela jedno nesvakidašnje popodne uz priču o Dr. Hauschka kozmetici, koja me je navela da sebi postavim ova i mnoga druga pitanja.


U poslednje vreme kod nas se sve više govori o prirodnoj kozmetici. Među brendovima koji nude visoko kvalitetne 100% prirodne i organske proizvode, Dr. Hauschka se izdvaja po tradiciji dugoj preko 40 godina i jedinstvenoj holističkoj filozofiji nege. Ovaj pristup se svodi na to da kožu ne treba lečiti, već joj pažljivo odabranim lekovitim sastojcima, treba pomoći da se aktivira, sama izleči i uspostavi svoju prirodnu ravnotežu i ritam. Jer, u Dr. Hauschka veruju da koža može samu sebe da regeneriše i hrani.





Proces nege se po mnogo čemu razlikuje od klasičnog kozmetičkog rituala. Osnovna razlika je u činjenici da su ovi preparati prilagođeni promenama kroz koje koža prolazi usled spoljašnjih i unutrašnjih činilaca koji utiču na njeno stanje, pa se koža tretira po stanjima a ne po tipovima. Interesantno je recimo da Dr. Hauschka nema noćne kreme. Koža se očisti, tonira i nahrani dnevnom kremom ujutru, a uveče očisti, tonira i ostavi da se preko noći regeneriše.


Testeri su nam bili na raspolaganju, pa smo neke od proizvoda isprobale i omirisale. Prvi utisak su svakako mirisi. Intenzivni i prijatni. Svaka bočica je rezultat odabira najkvalitetnijih sastojaka i posebnog postupka obrade. Sve faze uzgoja biljaka kao i kasnija obrada se rade ručno, pa smo tako saznali neke fascinantne podatke. Npr. za samo jedan litar esencijalnog ulja ruže potrebno je pet tona sveže ubranih latica, koje se odmah moraju iskoristiti u postupku prerade. 



Proizvode i filozofiju ove kozmetičke kuće nam je predstavila Mirjana Mišić, brend menadžer Dr. Hauschka kozmetike za Srbiju. Njena energija i savršen ten su definitivno odlična reklama kvaliteta koji stoji iza ovih preparata.


Pored proizvoda za negu lica i tela, u ponudi je i dekorativna kozmetika.

 

Posebno su mi interesantni tečni puder i Novum ruževi za usne, koji imaju sjajnu pigmentaciju i evo kako izgledaju na ruci, par sati nakon nanošenja. 


Svi kozmetički tretmani se baziraju na limfnoj stimulaciji koja se izvodi finim četkicama i nežnim pokretima ruku. Na ovaj način se pokreće protok tečnosti u tkivima, što podstiče regeneraciju i pročišćavanje. Pored toga, ovakvim tretmanom se postiže duboko opuštanje u šta smo se i lično uverile. Ja sam uživala u fenomenalnoj masaži ruku u sobi osvetljenoj svećama, ispunjenoj tihom muzikom i diskretnim mirisom aromatičnog ulja.



Tretmani su individualni, a u zakazanom terminu prostor je samo vaš i osoblje je potpuno posvećeno vama. Vrlo sam zainteresovana za holističku masažu u trajanju od dva sata, koju salon ima u ponudi, i planiram da se častim i zakažem svoj termin. 




Osim što je prelepo uređen, ambijent salona je poseban i udoban, oplemenjen prirodnim materijalima, cvećem i prijatnom opuštajućom muzikom. I mada nije predviđen za veći broj posetilaca, uspele smo da se udobno smestimo i raspričamo uz kolačiće od brusnice i čaj od anisa i sladića.


Pored Dr. Hauschka kozmetike, na spratu salona se mogu naći i druge kvalitetne kolekcije, više ili manje poznate.








Jako sam se obradovala uljanoj kupki od ruže (jer ja obožavam kupke :D) i još nekim uzorcima koje smo dobile, a koje jedva čekam da isprobam.


Lični zaključak koji sam ponela sa ovog prelepog mesta i divnog druženja, je da brend Dr. Hauschka ne podrazumeva samo visokokvalitetnu kozmetiku, već i poseban stil života fokusiran ka prirodi i zdravlju u najširem smislu, što zahteva vreme i posvećenost. Zato među njihovim proizvodima nećete pronaći kreme koje daju efekte "preko noći", već preparate i tretmane koji, ukoliko se primenjuju na pravi način, pružaju kvalitetnu negu i dugoročne rezultate. 

Kakva su vaša iskustva sa prirodnom kozmetikom? Da li ste već koristili neke Dr. Hauschka preparate? 

Zahvaljujem se Liljani Maričić Grujić, autorki bloga Budi Lepa, na još jednom pozivu i sjajnoj organizaciji :). 

26 komentara

  1. Prostor bas lepo izgleda, a fotografije su ti divne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopadaju :). Prostor je uživo još lepši.

      Izbriši
  2. Sjajan brend, sve bih rado probala :) Prostor je prepo uredjen, mogu misliti koja je uzivancija holisticka masaza u takvoj atmosferi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Holistička masaža zvuči dobro, a dva sata i više nego dovoljno za pravo uživanje i opuštanje. Slika sa kolačićima i cvijećem kao da je iz dnevnog boravka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svuda su mali buketići poljskog cveća i sve je nekako u tim minijaturnim slatkim detaljima.

      Izbriši
  4. Fenomenalne fotografijei prostor, bas je opustajuce :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prostor deluje lepo i opustajuce,svetski :) Kozmetika je na zavidnom nivou,mogu samo da zamislim kako izgleda masaza u trajanju od dva sata. Dobar post i lepe fotografije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam uspela verodostojno da prenesem utiske :).

      Izbriši
  6. Dr. Hauschka jeste nešto posebno. Koristim nekoliko proizvoda za lice i ne planiram da ih menjam. Divan tekst i slike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mirjana. Drago mi je da imate pozitivna iskustva :).

      Izbriši
  7. divne su fotografije, a salon je stvarno oaza :)
    ona masaža lica i ceo tretman su me preporodili :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lenče :)
      Inače nisam skroz skapirala kako je konkretno izgledala masaža lica - jer sam se ja opredelila samo za ruke. Tako da čekam tvoj post i više detalja o tome!

      Izbriši
  8. Ako se ne varam, ovo je ex Darphin salon?
    Uživala sam čitajući. Drago mi je da u poslednje vreme češće pišeš.
    Marija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, nisam do sada čula za Darphin salon ali budući da imaju Darphin tretmane, vrlo moguće. Salon se nalazi u ul. Knjeginje Ljubice u Beogradu.

      Hvala Marija :). Meni je drago da tako redovno pratite blog.

      Izbriši
  9. Jao zavidim prvo na kupki od ruže a potom i na ovako divnom događaju.

    ja bih ostala tamo 3 dana :D

    Jedva čekam dojmove o proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Martina, ja zavidim na Shawn Towne Jane/u :D
      I jedva čekam sutrašnji post!

      Izbriši
  10. predivan izvestaj sa dogadjaja :) mnogo mi je drago da smo se upoznale i lepo provele :) fotke su odlicne!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ana, zadovoljstvo je obostrano :)
      PS. Ako si ikada razmišljala da postuješ svoje day/night makeup look-ove, imaš moju iskrenu podršku!

      Izbriši
  11. Jao, ovo je i više nego raj.Itekako bi koristila Hauschku da je cijena malo povoljnija.Što se tiče prirodnih preparata svima bi izbor trebao pasti na njih,prirodno je prirodno.I baš se iznenadi što Hauschka nema noćne kreme:-)

    OdgovoriIzbriši