Yves Rocher Ground Rouge #72



Pripremam duži post o jesenjim favoritima među ruževima, ali sam o Yves Rocher Ground Rouge/u ipak rešila da pišem odvojeno. Ovo je pre svega jedan luksuzan komad šminke. U svakom pogledu. Počevši od pakovanja.


Praznična limitirana edicija Ground Rouge/a dolazi u sofisticiranoj, zlatno-metalik ambalaži. Čvrsta plastika, elegantan i moderan dizajn. Jedan od onih ruževa koje rado nosite sa sobom. Sadrži 3,7g proizvoda, a rok trajanja je svega šest meseci (što je zanimljivo, budući da je većini ruževa koje imam, rok trajanja od dvanaest meseci pa do trideset i više).


Tekstura je savršena. Nežan, lagan i neverovatno udoban za nošenje. U poređenju sa većinom hidratantnih karmina, nećete ga osetiti na usnama. Lepo se nanosi i ne razliva se po ivici, pa olovka za usne sa ovim ružem, neće biti neophodna.


Ima dobru pigmentaciju i kremast finiš. Nijansa #72 Rose Hale je na sajtu predstavljena kao bež ružičasta, a ja bih je opisala kao tamniju nude sa pink podtonom. U katalogu je prikazan nekoliko nijansi tamnije! Na mojim usnama malčice više vuče na pink, ali izgleda savršeno prirodno i uredno što mi se posebno sviđa. Verujem da bi ova boja lepo pristajala svakom tenu.



Fotografija na dnevnom svetlu (levo) i u senci (desno)

Fotografija na dnevnom svetlu

Ne bih ga svrstala u tipično balzamaste ruževe, ali je i te kako hidratantan i definitivno ne isušuje. Formula je obogaćena raznim biljnim komponentama, između ostalog, uljem kamelije - poznatom po svojim negujućim i regenerativnim svojstvima, uljem organskog susama, ekstraktom soje i vitaminom E. Ne sadrži karmin, lanolin i mineralna ulja.


Mada u opisu stoji "dugotrajan ruž za usne", postojan je oko četiri sata (ukoliko za to vreme ništa ne jedete i ne pijete), što je neki standard za hidratantnu formulu.

Miriše sladunjavo i biljno. Dosta diskretno i prijatno, pa ne verujem da bi smetao ni osobama osetljivim na parfeme.


Zaključak

Yves Rocher Ground Rouge je izuzetno kvalitetan ruž i odličan izbor za svaki dan. Koristim ga redovno i trošim brzinom svetlosti, pa bi u pogledu cene eventualno mogao da bude nešto dostupniji. S druge strane ovaj ruž pruža i intenzivnu negu usana, te u tom smislu ne žalim ni dinara. Trenutna kataloška cena je 1175 din, a svakako ću proveriti cenu u Yves Rocher prodavnici u "Ušću". Da li ga preporučujem? Da! :).

Ocena   4.5/5

Da li koristite nešto od Yves Rocher dekorativne kozmetike?

12 komentara

  1. Nisam probala jos uvek nista njihovo, a posebno me interesuju kupke i mleka za telo. Karmin divno izgleda, bas lepa nude nijansa, obozavam hidrantne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogla bih da te obradujem jednom pričom o njihovim kupkama :D Kozmetika za negu tela im je, ukratko, sjajna.

      Izbriši
  2. Predivno! Ja bih, verujem, ambalažu čuvala dugo nakon što bih ruž potrošila :) Toliko je lepo.
    I tebi jako lepo stoji.
    Koristila sam gelove za tuširanje i onaj sa mirisom badema mi je najdraži.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Skoro sam čitala neki DIY na temu balzama za usne, pa se baš razmišljam da isprobam recept i iskoristim tu ambalažu kada potrošim karmin ^_^

      Izbriši
  3. Nisam probala ništa od njihove dekorative osim par testera pudera. Ruž izgleda takoo luksuzno, baš je lijep.

    I nijansa koju si odabrala je potpuno po mom ukusu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa :). Meni je baš upotrebljiva.

      Izbriši
  4. Ambalaža je baš luksuzna jako mi se svida :D nijansa nije po mom ukusu ali vjerujem da ima i za mene koja :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ambalaza je pre pre predivna, i ruz je zaista divan za svaki dan, i prelepo ti stoji ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. jako lepo izgleda na usnama, a ambalaza je bas luksuzna! moracu da pogledam nijanse, definitivno :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ambalaza je divna, boja ti super stoji, ja bih neki crveni u tom pakovanju ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Čitam--rado-postove-lijlepo-je-i-poučno--,svaka.-čast-samo-naprijed!!!!!!!!!!Do-sada-nisam-koristila--Yves--Rocher-kozmetiku!!

    OdgovoriIzbriši