Moj putni neseser

Razmišljala sam da li je za ovaj post već prekasno da ugleda svetlost dana, ali sam ipak odlučila da ga objavim. Posle svega ovo jeste Moj neseser, pa je red da vam pokažem šta to zaista nosim u neseserima. Onim putnim :).


Obično pakujem dva: kozmetički i jedan sa šminkom. U kozmetičkoj torbici su proizvodi neophodne za svakodnevnu negu lica i tela. Ne volim da vučem kilograme kozmetike. Obožavam mini pakovanja i presrećna sam kada uspem da ih nađem u prodaji. Ovog puta sam ponela:


L'Oreal Sublime Fresh Deep Pure Foaming Water, 150ml. Klasična penasta umivalica o kojoj sam već pisala (ovde).

Darphin Azahar Cleansing Micellar Water, u mini bočici od 50ml - pogodna za lice, oči i usne. Savršeno čisti i divno miriše.

Anew Clinical E-Defence SPF 30 zaštitna dnevna krema, 30ml - losion sa kojim sam izuzetno zadovoljna (više o tome u skorijoj recenziji),

Darphin Anti - Fatigue Smoothing Eye Gel, 5ml - imam naviku da pred spavanje tretiram kožu oko očiju nekim hidratantnim gelom, a ovaj je sjajan.

Nuxellence Jeunesse Youth and Radiance Revealing Fluid, 15ml - savršen anti-aging biljni serum. Koristim ga kao noćni tretman ispod kreme, mada se može koristiti i ujutru. Uskoro planiram da naručim standardno pakovanje i uvrstim ga u svakodnevnu rutinu.

Bioten Skin Defence Cherry Night Cream, 50ml. Od svih noćnih krema koje sam do sada isprobala, ova je jedna od retkih koje mogu da koristim. Nije preteška za moje lice i ne masti dodatno T-zonu.


Planirala sam da disciplinovano nosim samo jedan balzam za usne. Očekujući pravu Nemačku zimu rešila sam da to bude Blistex (recenzija). Međutim, nisam uspela da se odvojim od Crabtree&Evelyn vanila lip putera, tako da je i on završio u torbici. Oba su me sjajno poslužila.


Budući da volim da kupujem dosta toga usput, kozmetiku za telo sam svela na minimum minimuma pa su se tu našli samo Nuxe Body Long-Lasting dezodorans, 50ml i Nuxe Body Fondant Shower Gel, 30ml. I o jednom i o drugom imam pozitivne utiske, stim što me je gel za tuširanje baš oduševio. Penast, luksuzan i osvežavajući. Osim što čisti, 100% hidrira kožu pa losion za telo i nije bio neophodan.

Kada je šminka u pitanju, obično mi je problem da se odlučim šta konkretno da spakujem. Prvo zato što volim da eksperimentišem pa mi je problem da se ograničim na svega par boja. Onda i zato što mi je kod kuće sve "na izvolte", fino i uredno poređano po policama i fiokama. 


Na putovanjima obično nemam puno vremena za neke zahtevnije look/ove. Iz dosadašnjeg iskustva znam da su kremaste senke, ruževi u olovci, stikovi i sve što može da se brzo i efikasno razmaže prstima mnogo korisniji nego npr. ceo set četkica. Bar u mom slučaju :). Zato sam pre svega spakovala Rimmel Scandaleyes Bad Girl Bronze i Paranoid Purple senke u olovci, kao i Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe #40 i Endless Purple #15 kremaste senke.


Da sam uspela da napravim listu makeup favorita u 2013. godini (kao što nisam), Scandaleyes olovke i Color Tattoo senke bi se našle među prvih pet favorita. Koristila sam ih u svim mogućim i nemogućim prilikama. Olovke su me potpuno oduševile, pa sam na akciji u Liliju kupila nekoliko komada kao rezervu. Što se tiče Tattoo senki, sa crnom koju sam nabavila krajem decembra, mislim da sam konačno upotpunila celu kolekciju.



Nakon dužeg nećkanja, palete sam svela na jednu jedinu i to Collistar Birtday Make Up Set sa wet&dry eye liner/eye shadow višenamenskim trobojnim senkama i odličnim prajmerom. Pokazala se kao sjajan izbor.



Uvek sa sobom nosim bar dve podloge/pudera za lice. Ovaj put sam se odlučila za Bourjois Healthy Mix #52 Vanilla klasiku i Astor Skin Match BB kremu #200 Nude (recenzija) koja ima finu blistavu završnicu i stvarno lepo izgleda zimi, kao podloga za svaki dan.


Ne odvajam se od Nyx Wonder multifunkcionalnih olovki, Max Factor Eye Brightening Black Ruby maskare i sjajnog Decoderm korektora za podočnjake. Naravno, sve se to našlo u makeup torbici.



Pošto sam bila sigurna da ću već prvog dana u Berlinu pazariti neko rumenilo (i bila sam u pravu), odlučila sam da rizikujem i iz Beograda ne ponesem ni jedno. Ali sam zato ponela Aura Glorious Cheeks Nude Shimmer hajlajter.


Izbor ruževa i šminke za usne mi uvek najteže pada. Na kraju sam se opredelila za neutralni nude Smashbox Creamy Lip Color, nešto pinkastiju Nyx Jumbo Lip Pencil Hera, uvek i gotovo uz svaku kombinaciju savršen Revlone Super Lustrous Lipstick Creme #359 Naturally Nude koji malčice vuče na otmenu bronzu i Aura Absolute Shine Lip Gloss #510 Light Caramel.


Ispostavilo se da je ovo bila sasvim zadovoljavajuća količina kozmetike i šminke za skoro dve nedelje šetkanja po Evropi. 

Koliko kozmetike vi nosite sa sobom na putovanje? Za mnoge od ovih proizvoda planiram skorije recenzije, pa ako vas nešto posebno interesuje, javite :).

21 komentara

  1. Fino si se spakovala. Nista preterano, ali ipak imas neke opcije. :) Svidja mi se nyx olovka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš na Nyx Wonder, te olovke su za mene otkriće. Neverovatno su upotrebljive.

      Izbriši
    2. NYX Jumbo sam mislila, ali i Wonder planiram da probam. :)

      Izbriši
  2. Moj neseser sa preparativom je ogroman, posebno kad idem na more. Nemam mala pakovanja, tako da tu dolazi komplet sve što koristim svaki dan, kompromis napravim tako što ponesem jednu masku za kosu i jedan losion za lice :D I tu sve zavisi od kompanije, negde je ograničenje 20kg, negde 33kg - ja biram drugu varijantu :D Merim se sve sa koferom i preparativa mi teži oko 5 kg :D Ne zezam se kad kažem da mi neseser sa preparativom zauzme 1/6 kofera. Što se šminke tiče, tu nosim minimum i gledam da ima mesta uvek - dopunim ga obavezno na putu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam na more nosila ne neseser, već neseserE i to u dodatnom koferu :D. Posebno kada su preparati za kosu u pitanju! Međutim, kada idem na ovako neku varijantu gde treba da menjam mesto boravka na svaka tri dana, znači treba da budem super mobilna, nekako se laka srca odlučim da pola toga jednostavno ne ponesem xD

      Izbriši
  3. I ja se trudim da ne nosim previse. Mada posto uglavnom nemam mini pakovanja i ne jurim ih nda mi je kozmeticki neseser znatno kabastiji, ali u sustini ne nosim vise stvari od tebe. Mada ja u taj neseser stavljam i sampon kupku i te stvari pa je dodatno otezan. A i sminku nosim otprilike koliko i ti, mozda malo vise ruzeva i po koju mini paleticu senki cisto da imam neki izbor :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šampone, kupke pa čak i shower gelove i najveći deo sl. proizvoda obično kupujem na licu mesta, inačeee...nisam sigurna da bih pošla sa neseserima već sa dodatnim koferom :D

      Izbriši
  4. Ti si se bas spakovala kako treba, taman, Ja se trudim da ne nosim previse, ali sam ipak malo O.C. pa se ne mogu odluciti, jer se UVEK sminkam u zavisnosti od osecanja, vremena, i tih stvari da uvek ponesem neku paletu sa oko 20-30 senki, jedno 5 karmina, isto toliko sjajeva, par eyelinera,...................... spisak ide u nedogled. Takodje sam pocela fotkati stvari za svoj post ovog tipa, i What's in my bag tag ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i meni je šminka stvar inspiracije pa mi je baš teško da se ograničim :)

      Izbriši
  5. Ja nosim sve, i što treba i što ne treba. Onda kao krenem da izbacujem po par stvari, a onda se uplašim i pomislim "A šta ako mi baš to zatreba", i ne vredi, opet se pretrpam :) Super post :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ćaos, možeš li da mi kažeš gde si kupila Revlonov karmin, tj ima li ih u Srbiji (Beogradu)? Obožavam ih, ali sve koje imam sam kupovala u inostranstvu. Pozdrav od Jelene!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ćao Jelena :), konkretno ovaj Revlon karmin sam kupila u jednoj parfimeriji na Bulevaru u Beogradu. Malo ispod Liona (gledano od Cvetkove pijace), izgleda pomalo neugledno spolja i mislim da je natpis na radnji bukvalno "Parfimerija".

      Izbriši
  7. Super izbor, mogla bi nasminkati manju modnu reviju sa svim tim nijansama :) Ja se uvek takmicim sama sa sobom za koliko mogu da smanjim velicinu i tezinu putne torbe, san mi je da se spakujem u jedan onaj malecni backpack :) za sad uspevam sa mozda trecinom tvojih proizvoda da prezivim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su ideal profi backpacker/i, koji spakuju sve svoje "pokretnosti" u one velike vertikalne torbe koje posle nose na leđima i tako šetaju gradom :D Ali mislim da nikada neću dostići taj stepen slobode lol.

      Izbriši
  8. Jako mi se sviđa odabir koji si spakirala. I ja kada putujem, biram neka manja putna pakiranja ili testere, a posebno mi je zapela za oko Collistarova paletica <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paleta je divna, kvalitetna i stvarno funkcionalna :) Uskoro ću malo više pisati o njoj, ali ukratko: nisam se pokajala što sam je kupila.

      Izbriši
  9. Dopada mi se što nema previše proizvoda i što je sve pažljivo birano. Mogla bih se ugledati na tebe :) Ali posebnu pažnju privukla mi je paletica koja je zaista krasna od pakovanja pa do nijansi i iznad pročita da ćeš pisati o njoj pa jedva čekam. Ako ne bude preskupa počinjem štediti za nju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paletu sam kupila u Jasminu negde u septembru, ako se ne varam. Bila je negde oko 1500 din (mozda malo više) i to na popustu. Pošto redovno imam gomilu paleta baš sam se nećkala da li da je uzmem ili ne, ali sam se na kraju ipak odlučila za, jer je u pitanju specijalno birthday izdanje :).

      Izbriši
  10. Odličan izbor! Nuxe, Max Factor maskara, Maybelline color Tattoo, NYX wonder pencil... pa imamo par zajedničkih stvarčica! :) Inače, pokušavam da budem "packing light" osoba bar što se kozmetike i šminke tiče i moglo bi se reći da polako uspjevam u tome :) Ali sa odjećom i aksesoarima nikako! :)

    Inače, super blog, puno pozdrava!

    http://jeansandroses.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Ranije sam teglila posebnu torbu za make up i preparativu.
    Više ne. Iako sam često na putu, sapune, šampone, mirisna ulja i losione uglavnom zateknem u kupatilima hotelskih soba, tako da taj deo ne nosim. Eventualno ako je baš nešto bez veze, kupim na licu mesta.
    A dekorativu... hm, teška srca se od nje odvajam, ali kad sam u pokretu make up se svodi na dobru kremu/serum za lice, puder koji me neće izdati nakon 2 sata, maskaru, eyeliner i labelo/blistex sad kad je hladnije. Negde spakujem i ruž, ali ga stavljam samo kad se setim (vrlo retko).

    Volela bih čitati o Anew Clinical E- Defence serumu.

    OdgovoriIzbriši