Parfemi sa leptir mašnom

Zamislite parfem u staklenoj bočici, koja vas dočekuje sa leptir mašnom. Prefinjenost, ekscentričnost i elegancija u jednom. Šta više poželeti od jedne bočice? Ona može da čuva samo poseban miris u koji je pretočena ideja, dovoljno moćna da vas zauvek osvoji. Takvi su Penhaligon's parfemi. 


Da li bih se ikada zainteresovala za mirise prestižne britanske kuće aristokratskih niche parfema? Možda, ali verovatnije je da ne bih. Igrom slučaja, pre par godina drugarica se vratila iz Londona sa neobičnom bočicom nepoznatog brenda. U sećanje mi se zauvek urezala nežna roze mašnica i miris. Beskrajno čist i dopadljiv. I danas za mene tako miriše nebo. Savršeno prozračno i plavo. Mislila sam da će "Artemisia" ostati nedostižna i daleka. Kada je Metropoliten na svojoj fb stranici objavio da britanska mirisna svita stiže u Beograd, nije me trebalo dva puta pozvati. Ispomerala sam sve obaveze i to popodne rezervisala samo za Penhaligon’s. 


Kuća Penhaligon’s postoji više od 140 godina. Svoju priču je započela u viktorijansko doba, a njihove parfeme i danas koriste članovi kraljevske porodice. Možda će nekome ovo zvučati pomalo staromodno? Naprotiv. Penhaligon’s sarađuje sa najboljim master parfimerima, koji tradicionalne ideje ovog brenda pretaču u aktuelne, moderne i često smele mirisne kombinacije, pa su ove bočice čuvene ne samo u Britaniji već i u svetu. 


U Beograd je stiglo ukupno petnaest parfema, muških i ženskih, među kojima i neki od najprodavanijih: Artemisia, Sartorial, Iris Prima, Gardenia, Vaara, Opus..Svi napravljeni u Engleskoj, od najfinijih i retkih sastojaka.









Odavno nisam prisustvovala tako šarmantnoj promociji. Uz zvuke čarlstona, šolju čaja, sjajno društvo i eksploziju mirisa u vazduhu, bilo je nemoguće ne uživati. Naravno da nisam mogla da odem bez Artemisie :). O toj ljubavi ću još pisati u nekom od sledećih postova.

13 komentara

  1. Sreća, radost, radost, sreća :)
    Onaj osećaj kada nešto zaista želiš, a onda ti to nešto postane dostupno i na kraju ga držiš u ruci-neprocenjljivo!
    Divno druženje, divan event :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mnogo je lep naslov posta. :)) Bilo je mnogo lepo parfemi su bas zanimljivi..ali ja sam bila dodatno srecna jer sam nasla i predivan caj koji cu kupiti. Jedan od onih koje su sluzili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, meni se čaj dopao ali mi je promaklo koji je tačno služen. Oduševile su me šoljice, čajnik, posudica za mleko...sve kao oni stari porcelanski servisi za čaj :)

      Izbriši
    2. Kuća čaja Small Tree, bili su tu jedan od jasmina, i Irish Cream sa čokoladom.
      Mislim da su u Ušću, imaju štand-

      Izbriši
  3. prelepe su ti slike i priča koja ih prati :)
    aa, uzela si Artemisia <3 predivan parfem,
    zaista me je očarao!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lena, hvala :)
      Nisam bila 100% sigurna da li je Artemisia među tih petnaestak bočica koje su najavili (Penhaligon's ipak ima stvarno veliki izbor parfema), ali sam znala da ću je kupiti ako bude :D.

      Izbriši
  4. Znaš šta? Ja se ne mogu nagledati tvojih prekrasnih fotki na svakom postu :D a i obe bočice s mašnicom su preslatke <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mell, kada ti pohvališ moje fotografije, meni se nekako čini da su lepše nego što zaista jesu :).
      Hvala puno.

      Izbriši
  5. Ona ljubičasta bočica me hipnotisala... o_O :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hipnotisala je mnoge :D Sam miris je dosta neobičan.

      Izbriši