Maybelline The Falsies Feather Look Volum' Express & Avon Color Trend Coloured Mascara

Od nekoliko maskara koje sam koristila u poslednjih par meseci, posebno su mi interesantne Maybelline The Falsies Feather Look Volum' Express, Black Drama, i Avon Color Trend Coloured Mascara, u nijansi Turquoise Tango. 


Maybelline The Falsies Feather Look sam kupila na akcijskom sniženju i ujedno je to moja prva Maybelline maskara. Nekako mi je zamorno da ispratim novitete kada su maskare u pitanju (posebno među drogerijskim brendovima) budući da niču na policama kao pečurke posle kiše, a Maybelline svojim bogatim i raznovrsnim izborom nimalo ne zaostaje. 


Falsies Feather-Look obećava volumen veštačkih trepavica, koje su pri tom nežne, meke i lagane poput perca. Moram priznati da se baš i ne obazirem na zvaničan opis maskare i onoga što ona treba da pruži. Više obraćam pažnju na oblik i kvalitet aplikatora. 

Falsies Feather-Look četkica je izduženog oblika, napravljena od sintetičkih vlakana. Meni lično ovakav oblik najviše odgovara. Vlakna su relativno kratka i usmerena u svim pravcima što omogućava lako nanošenje celom dužinom i lepo raščešljavanje.  Držač ima savitljiv zglob (slično kao L'Oreal Miss Manga). 


Pa ipak, četkica kupi više proizvoda nego što bi bilo optimalno. Osim toga, sama formula kao da nije dovoljno gusta. Nakon nedelju dve korišćenja, postaje nešto konzistentnija ali se i dalje prilikom nanošenja preslikava na gornje kapke. Nisam primetila da se truni i mada nije vodootporna, ne skida se tako lako čak ni mlekom za skidanje šminke. Suši se nekom normalnom brzinom, ni previše brzo ni previše sporo i drugim slojem zaista daje naglašeniji volumen. 


Ipak, najlepši rezultat dobijam ako pre nanošenja, maramicom, očistim četkicu i skinem višak proizvoda (posebno sa vrha). Tada su trepavice naglašene, gušće a pri tom lepo razdvojene:). 

Avon Color Trend obojene maskare su već neko vreme u ponudi, a u nekom od poslednjih kataloga pojavile su se i u nešto egzotičnijim nijansama. Izabrala sam Turquoise Tango, electric tirkiznu nijansu. Inače volim maskare u bojama, posebno leti. Mislim da određena boja maskare može sasvim lepo da naglasi i otvori pogled. 


Sama četkica nije najsrećnije odrađena. Relativno je mala i mada je elipsastog oblika i na prvi pogled zgodna za nanošenje, čekinje su međusobno previše razdvojene, pa su krajnji rezultat prilično slepljene trepavice. Ja je koristim tako što četkicu usmerim više vertikalno pa nanosim odozdo ka gore, na krajeve trepavica. Ne prska, brzo se suši i ne ostavlja nikakve tragove oko oka. Sama boja je prelepa i neočekivano dobro stoji uz svetle oči.

Mada to nigde nije naglašeno, maskara je vodootporna. Još kako. Za potrebe swatcheva, nanela sam je jednog jutra, ufotkala se i zaboravila da je imam. Provela sam pola dana na plaži. Posle višesatnog sunčanja, plivanja, ronjenja, kvašenja stigla sam kući i ostala bez teksta kada sam se pogledala u ogledalo i shvatila da su trepavice i dalje kao sa fotki. Tako da, sa Avon Color Trend Turquoise Tango garantovano možete da zabeležite podvodni selfie :D.


Ove dve maskare trenutno kombinujem. Na swatchevima se vidi kako izgledaju nanete u jednom sloju, levo samo Maybelline, a desno Maybelline sa Avon Color Trend na krajevima. Na prvoj fotografiji je izgled trepavica onakav kakav se dobije sa količinom maskare koju četkica ponese, a na drugoj kada se četkica očisti maramicom.



Zaključak

Maybelline The Falsies Feather Look tubica nosi 9,6ml i ne troši se brzo. Nisam sigurna da li je još uvek dostupna u prodaji, budući da sam je kupila na rasprodaji. U svakom slučaju, na mene je ostavila lep utisak i izmamila želju da isprobam još neke Maybelline maskare. Avon Color Trend nudi 7ml proizvoda i jedna je od onih maskara koje se brže suše pa i kraće traju. Ipak, može da izgleda sjajno i napravi bitnu razliku, pa je preporučujem ukoliko volite da eksperimentišete sa maskarama u boji :). Može se nabaviti po ceni od 200 - 300 rsd.

Da li ste koristili neku od pomenutih maskara? Kakva su vaša iskustva?

21 komentara

  1. Slazem se za Color Trend maskare u boji, takodjer ih vise koristim kao detalj na vrhovima trepavica nego cijelom duzinom bas zbog tog nezgodnog oblika cetkice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogli bi da porade na četkici. Mada čini mi se da određene nijanse (Cobalt Blast npr.) imaju i drugačije četkice :).

      Izbriši
  2. Volim Maybelline, ovu stalno koristim preko neke druge vodootporne, posto nazalost, kod nas nikad nije stigla njena vodootporna verzija, i to bi bila moja jedina zamjerka. :D Inace, da bas ogroman volumen, mene cesto pitaju jesam li stavila vjestacke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne mogu da se pohvatam sa Maybelline maskarama, koliko ih ima :D. Inače više volim one nevodootporne, pa mi ova dođe sveukupno superiška.

      Izbriši
  3. A ja sam skontala da si ti kupila Rocket kada smo pričale, te sam ja kupila Rocket odmah. Hahaha, dobro je da da si me navela na Rocket, jer koliko ne volim babylips, toliko volim Rocket. Mnogo ti lepo stoji plava maskara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krivica je moja. Bila sam ubeđena da sam zaista kupila Rocket - smutile su me boje ambalaža :D. Vidim da je svi hvale, pa ću je isprobati kad potrošim zalihe. Hvala :*

      Izbriši
  4. Nisam isprobala ovu Maybelline maskaru, ali djeluje dobro. Njihove su formule obično rijetke, ali su im sve maskare vrlo dobre.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nekako uz Maybelline u glavi sikrsne maskara :D Brend prvenstveno vezujem za maskare (možda zbog svih onih "trepuškastih" tv reklama), ali eto nisam koristila njihove maskare - sve do ove. Hvala na informaciji, imaću to na umu :).

      Izbriši
  5. ja imam same pohvale za vodootpornu rocket maskaru :) ovu maybelline maskaru iz posta sam imala ali mi se nije svidjela, stalno mi se preslikavala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da se preslikava, preslikava se. Mislim da se i na swatchu vidi, kad se zagledaš. Ja je nanosim uz obavezan štapić, natopljen micelarnom :D. Ali zarad lepog izgleda trepavica, spremna sam da zažmurim na ovaj nedostatak.

      Izbriši
  6. Mene zanima koju okoloocnu kremu koristis :) ?I da li mozes neku da preporucis,maybelline maskare koristim i meni su ok za tu cenu.Skoro sve su mi iste,samo su cetkice razlicite.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim Gerovital Aslavital gel za podočnjake i Dr. Hauschka Daily Revitalizing Eye Cream :).

      Izbriši
  7. Maybelline zuta volumeExpress maskara mi je dolicna. Ovu nisam probala. Skoro sam kupila vodootpornu neku svetlo plavu, ali nisam bas nesto presrecna sa njom... Dacu joj jos jedn sansu pre recenzije :) A iz AVON-a je postojala (ne znam da li jos postoji) color trend maskara crna sa plavim poklopcem (kao ova, samo nije u boji) koja je bila savrsena sto se tice cena-kvlitet odnosa. Ove u boji nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što se maskare ne prave po porudžbini, za određenu dužinu, gustinu i oblik trepavica :D.

      Izbriši
  8. kako mi je super kako si stavila tu maskaru u boji na krajeve trepavice, izgleda jako efektno i lijepo :)
    pogotovo za ljeto :D
    nisam probala niti jednu od ovih maskara, ali baš planiram neku Maybellinu sljedeću kupit, ali mislim da neću ovu, jer ne volim savitljiv zglob, smetao mi je i kod Miss Mange :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Savitljiv zglob bi, navodno, trebalo da spreči nakupljanje viška maskare na trepavicama. Ja nekako ne vidim da pomaže :D.

      Izbriši
  9. Mama i ja smo neko vreme koristile Maybelline maskare, ona One By One, ja Cat Eyes. Dok je ona bila prezadovoljna svojom, moja se, iako sa fantastičnom četkicom i efektom, nekako previše trusila i preslikavala. Već posle sat-dva sam imala gomilu maskare ispod donjih trepavica. :/ Kod Feather-look mi četkica deluje zanimljivo, možda opet dam šansu nekoj njihovoj maskari. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takođe ne volim kada se maskara trusi, izgleda previše aljkavo. Onda je bolje da je nestavljam :D.

      Izbriši
  10. Sviđa mi se ta u boji, obično su plave maskare drečavo plave, a ova malo vuče na tirkizno :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Koristila sam Maybelline i divna je. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Volim Maybelline kozmetiku i uvijek rado pročitam recenzije o njihovim proizvodima!

    OdgovoriIzbriši