Mini recenzije: Essence, Aura, Eveline, Real Techniques

Drogerije su krcate novitetima, posebno kada je reč o dekorativi. Danas izdvajam nekoliko makeup komada koji su mi privukli pažnju, a potom i pronašli mesto u mom neseseru.


Essence Multicolour Blush, 6,3g, je i jedino što mi je delovalo interesantno u celoj novembarskoj "Rock Out!" TE kolekcije. Uvek je diskutabilno koja će se od najavljenih sezonskih kolekcija ovog brenda, naći u prodaji kod nas i priznajem pomalo sam razočarana što to nije "Hello Autumn". 


Rumenilo čine tri nijanse (svetlo roze, pink i ljubičasta), srednje ka slabije pigmentovane, od kojih je pink najintenzivnija. Kada se nanesu zajedno daju svež, hladan i vrlo nežan pink ton, onako baš zimski. Sadrži dosta sitnog šimera i zapravo pre liči na hajlajter nego na rumenilo. Na koži zaista lepo izgleda i više mi se dopada od recimo Soo Glow kremastih hajlajtera, istog brenda. Lako se kupi, čak i mekšim četkama, pa ga treba pažljivo nanositi i blendati. Boja se može nadograditi, ali kao rumenilo nije posebno postojano (recimo dva do tri sata, max). Ako se ne varam, cena je oko 400 rsd.


Kupila sam i lak za nokte iz iste kolekcije, u nijansi #01 Best Rock. Trenutno favorizujem sivu, pa sam želela jedan ovakav svetlucavo-sivi lak, a koji će izgledati zanimljivo i na kratkim noktima. Čini mi se da u stalnoj Colour&Go kolekciji Essence lakova za nokte, imaju ako ne identičan onda vrlo sličan ovom (cena je nešto niža).


U svakom slučaju lak mi se dopada. Swatch ću naknadno upload/ovati, jer sam zakasnila sa fotkanjem po dnevnom svetlu :D.

Eveline Volume Celebrities maskaru u nijansi Deep Black, dobila sam na testiranje od proizvođača negde početkom oktobra. Na Eveline kozmetiku sam i ranije nailazila po drogerijama i moram da priznam da nije moj izbor, bar kada je preparativa u pitanju (o tome ću tek pisati). Dekorativu, do sada nisam primetila, pa mi je ova maskara već sama po sebi bila iznenađenje. 


Moje trepavice imaju dužinu, ali su nekako opružene, više sive nego crne, ne posebno guste i uglavnom neprimetne. Zato preferiram maskaru koja će lepo da ih definiše, poveća volumen i po mogućstvu još uvije i podigne. 


Ova maskara daje volumen, a čini mi se i da fino produžava. Četkica je gumena, srednje veličine i oblika koji podseća na riblju kost. Ne slepljuje, već lepo razdvaja što mi se baš sviđa. Formula ne prska i ne truni se po sušenju. Nisam primetila da uvija, pa pre nanošenja koristim uvijač, ali nije teška i trepavice ostanu podignute ceo dan. Na ambalaži nije naglašeno da je vodootporna, ali se ne skida lako i vrlo je postojana. Prilično sam iznenađena solidnim kvalitetom ove maskare i mogu da je preporučim. Posebno pošto se može nabaviti po ceni od ~ 300 rsd.

Mada sam veliki ljubitelj NYX Matte kremastih ruževa, Aura me je prilično obradovala svojom novom Absolute Matte Lip Cream kolekcijom o kojoj se ovih dana dosta piše. U pitanju je gotovo identična ultralagana tekstura, baršunasta mat završnica i odlična pigmentacija.


Ipak, Aura ima bolji izbor nijansi, posebno crvenih. Dopadaju mi se #604 Boy oh boy - jako lepa i upadljiva narandžasto crvena,  #602 Ring a bell - neutralno roze nijansa, najpribližnija prirodnoj boji mojih usana, a koja je čini se najprodavanija i nije je lako pronaći u prodaji i #613 Good Vibes - smirena ljubičasta, za koju sam se na kraju odlučila i koju najviše nosim ovih dana. 

Ruževi su dugotrajni, skoro da ne ostavljaju trag na šolji i dobro odolevaju čak i jelu i piću (u smislu da se skidaju polako i postepeno, pa ćete i posle ispijene kafe imati solidan sloj boje na usnama). Ne isušuju koliko bi se očekivalo za ovakvu formulu, ali su moje usne sa ovim ružem ipak suvlje i podložnije pucanju, pa ga nosim isključivo preko balzama. Cena je oko 400 rsd.


Nisam mogla da odolim Real Techniques četkama, koje se od skora mogu pazariti u dm/u. U stvari jednoj. Onoj velikoj, pink za rumenilo. Imam nekoliko četki za rumenilo i ni jednom nisam posebno zadovoljna. RT Blush Brush je neočekivano velika, meka, gustih i veoma nežnih dlačica. Uz sve to, mislim da je ono što ovu četku čini savršenom zapravo neobičan jajasti oblik, zbog koga se proizvod nekako najviše kupi vrhom a najmanje obodima četke. Nanošenje i blendanje pigmentovanijih tekstura, može se odraditi stvarno besprekorno, bilo da blendate kružnim pokretima ili da samo tapkate vrhom četke. Mislim da je ~ 1300 rsd za ovu makeup alatku odlična investicija.

Da li ste koristili neki od pomenutih proizvoda i kakva su vaša iskustva?

30 komentara

  1. Strašno me zanimaju ovi Aura tekući ruževi, svi bruje o njima. :) RT četku za rumenilo imam i volim, baš kao što si rekla - izvrsna je za turbopigmentirana rumenila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opšta graja ne mora uopšte da bude preporuka :D Fini su. Ako si koristila Nyx matte lip cream, vrlo su slični, ali eto imaju i neke bojice koje ja nisam pronašla u Nyx paleti. Četka je, što se mene tiče, sjajna.

      Izbriši
    2. Ja imam i nyx mat tecne i aurine i mogu sa sigurnoscu reci da su aurini milion puta bolji od nyx-ovih koji ostavljaju liniju na usnama,neravnomerno mi se skidaju i plus su skuplji,a sa aurinim sam odusevljena,ne mrdaju,a plus jeftiniji.

      Izbriši
    3. Sa ovim nijansama NYX kremastih ruževa koje korisim, ja nemam takva iskustva.

      Izbriši
  2. RT četkice obožavam, mazim, pazim i čuvam :) Sestre Chapman napravile su odličan posao.
    Maskaru i ruž nisam, maskara ti stoji fenomenalno <3
    A o Aurinim ruževima neću komentarisati (čitaj: ne mogu do njih, pa se durim :D )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se razmišljam da u neko dogledno vreme uzmem i onu za tečni puder :).

      Izbriši
    2. Sve ih kupi. Trebaju ti i ne možeš živeti bez njih :D Ja sam emotivno vezana za svoje nadam se da ćeš razumeti ;)

      Izbriši
  3. Bas sam cekala uticke o ovoj Eveline maskari, posto sam cula dosta pohvala za maskaru iz "zlatnog pakovanja" :)) Rock out odlicno izgleda na swatchu i meni se ono najvise dopada iz te kolekcije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskara je stvarno dobra. Inače nemam običaj da za maskaru izdvajam neke veće sume novca i volim da otkrijem jeftine a OK varijante, poput ove :).

      Izbriši
  4. Prvo sam bila vrlo zainteresovana za Aura kremaste ruzeve, ali nekako mi se cini da bi, moje inace suve usne, dodatno isuili, tako da to preskacem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni usne takođe znaju da budu suvlje u grejnoj i vetrovitoj sezoni, pa verujem da je do toga :). Nije strašno ako ih hidriraš nekim balzamčićem, ali direktno na usne - no no!

      Izbriši
  5. Meni je, takođe, iz nove Essence kolekcije bilo najinteresantnije rumenilo koje se na kraju i našlo u mojoj korpi.:) I ja sam se nadala kolekciji Hello autumn, ali izgleda ništa od toga...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekako te Essence kolekcije stižu sve teže i sve sporije :D

      Izbriši
  6. Na iherb.com ta četkica košta 860 dinara, ja je kupila na sniženju za 690, dakle duplo je jeftinija nego kod nas. .O_o
    Rumenilo je divota. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjajno sniženje :). Nisam ni proveravala cene po online store/ovima. Bila je to više instinktivna kupovina - ono kada vidiš nešto i prosto moraš da ga poneseš kući. Ali hvala na informaciji, za slučaj da se jednog dana odlučim za ceo set :).

      Izbriši
  7. Ovu Eveline maskaru imam i obožavam. Inače nisam ljubitelj gumenih četkica, ali ova je baš super!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja nisam ljubitelj gumenih četkica, jer su obično previše tvrde i umeju da bockaju. Sa ovom nemam takva iskustva.

      Izbriši
  8. Bas lepo izgleda ta maskara, od njih sam samo probala BB kremu i tecni ajlajner , oba proizvoda su fantasticna! Aura me je bas odusevila sa novim karminima mada ih ne bi uporedila sa NYX vec sa Bourjois, potpuno su isti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh, meni Eveline bb krema nije odgovarala, a ajlajner tek isprobavam. Bourjois Rouge Velvet sam kupila, čim su se pojavili, u onoj prekrasnoj peachy crvenoj boji. Nisam stigla pošteno jedanput da ga namažem, mama mi ga je elegantno pokupila :D Tako da ne bi bilo u redu da ih upoređujem sa Bourjois, a opet Nyx matiće sam naručivala još odavno preko neta i "dušu" im poznajem. Aura je svakako odradila odličan posao.

      Izbriši
  9. Fotografije su savrsene! Nijansa Aura riza je preedivna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da ti se dopadaju. I fotke i ruž :).

      Izbriši
  10. Rumenilo mi je prekrasno, a Aurine mat ružve sam se nagledala kako su krasni.Imam i ja ovu RT četku, prezadovoljna sam s njom da razmišljam o još jednoj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste simpatično, mada meni Essence sve više počinje da liči na šminku za male devojčice :D Ali ima i to svojih prednosti lol.

      Izbriši
  11. Mnogo lepo izgleda rumenilo kad se nanese, ovako u pakovanju me plaši ali to samo zato što mene hipnotišu klasična roze i kajsijasta rumenila i bojim se kad ugledam ovako šarena.
    RT četku za rumenilo imam i jako volim, iako sam prvobitno mislila da će mi biti velika. Lepe su fotografije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uveravam te da je rumenilo potpuno "bezopasno" :).

      Izbriši
  12. lijep izbor :D najviše mi je za oko zapela Eveline maskara :D stalno gledam te njihove maskare, pa možda krenem s ovom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cenom je dosta pristupačna, pa nije teško odlučiti se :D.

      Izbriši
  13. Obozavam Aura ruzeve i drago mi je da ti se dopadaju Real Techniques cetkice posto vec duze vreme razmisljam o kupovini jedne

    Sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne znam zašto, ali hladno sam prošla pokraj ovog rumenila u drogeriji a sada kad ga gledam na tvojim fotkama izgleda mi kao nešto što moram imati, lol :D eto što dobra fotografija čini :D
    RT kist je meni odličan, baš zbog tog jajastog oblika pa omogućava preciznije nanošenje i blendanje. Jako ga volim <3

    OdgovoriIzbriši
  15. Mila Peric
    Koristila sam Essence rumenilo i Eveline maskaru.Ja kao veliiiiiki ljubitelj rumenila moram da akzem da nisam bas odusevljena,brzo se skida a i boja mi deluje hladno i vestacki a maskara je divna,imam duge trepavice pa uglavnom zelim da ih maskara naglasi i uvije,sto ona cini tako da sam bas zadovoljna.Ostalo nisam probala.

    OdgovoriIzbriši