Kupovina u Aprilu

Skoro sam odlučila da uvedem empties, kao vrstu postova u kojima ću se dotaći svih onih proizvoda koje sam koristila i potrošila, kao i onih koje iz nekog razlika nisam predstavila u posebnoj recenziji. S tim u vezi, nastavljam sa new in postovima, kao nekom vrstom šoping dnevnika kozmetike koju sam otkrila i pazarila u određenom periodu. 


Početkom aprila, dobrim delom sam promenila postavu proizvoda koje koristim u svakodnevnoj nezi lica. Nekako u isto vreme, potrošila sam zimske umivalice, dnevnu i noćnu kremu, tonik i još neke čistilice za temeljnije skidanje šminke, što se odlično uklopilo u godišnji kalendar i dolazak proleća. Ponestalo mi je i redovnih tuširalica, pa sam rešila da se bacim u jednu kontrolisanu, ali izbirljivu nabavku.


Sa bogatom ponudom Logona kozmetike susrela sam se relativno skoro i rešila da prvom prilikom isprobam nešto od proizvoda za negu lica. Pošto sam potrošila bogate Martina Gebhardt losione za čišćenje, koji su mi baš prijali tokom zime, odlučila sam da isprobam laganiji Logona gel za čišćenje lica sa organskom alojom. Namenjen  je svim tipovima kože, a kao gel trebalo bi da savršeno odgovara kombinovanoj ka masnijoj, kakva je moja. Posebno mi se dopalo što sadrži veoma blage biljne tenzide (pa iako peni ne bi trebalo da isušuje), kao i fine organske ekstrakte aloje, cveta lipe i divlje ruže. Tuba sadrži 75ml proizvoda, a kupila sam je za ~ 900 rsd, na akcijskom popustu u Lilly/ju.

Dr. Hauschka Cleansing Cream sam kupila iz čiste znatiželje. Krema je na bazi bademovog brašna, vrlo specifične teksture i po onome što mi je rečeno, tajna njenog savršenog dejstva krije se dobrim delom u posebnoj tehnici, kojom se utiskuje u kožu. O ovoj kremi za čišćenje, u poslednjih x meseci, slušam i čitam samo pozitivne utiske, a na konačnu odluku o kupovini navela me je Natašina recenzija. Svojevremeno sam je, na jednom blogerskom druženju, dobila u travel size pakovanju zajedno sa dnevnom kremom od matičnjaka i tonikom, ali sam u to vreme uveliko koristila neke druge preparate, pa je ceo paketić završio kod prijateljice koja je odlučila da se prebaci na prirodnu kozmetiku. Tuba sadrži 50ml, a platila sam je ~1600 rsd. 

Već sam spominjala koliko sam oduševljena micelarnim penama za čišćenje lica. Sama ideja da jednim umivanjem potpuno uklonim otporniju šminku i ostalu prljavštinu u kasne sate pred spavanje, umesto da micelarnu vodu strpljivo natapkavam tupferom na lice, čini mi se više nego genijalna. Prvu micelarnu penu sam pazarila u Berlinu za nepuna 2 evra, a pošto sam je skoro potrošila, odlučila sam da isprobam istu militražu, značajno skuplje, Nuxe verzije. Bočica od 150ml, može se kupiti po ceni od ~1500 rsd. Budući da sam već koristila i bila zadovoljna Nuxe micelarnom vodom, od ove pene očekujem podjednako lep ugođaj.

Bios Line Nature's multivitaminski tonik sa ginko biloba ekstraktom, grožđanom vodicom i hrpom bitnih vitaminčića, spada među top 3 najlepša tonik - osveživač - beauty elixir tipa vodica za lice, koje sam imala prilike da koristim. U pitanju je prirodan italijanski brend vrlo pristojnih cena, čije sam proizvode viđala u Metropolitenu. Nažalost, otkrila sam ih prekasno i kako mi je rečeno više se neće uvoziti kod nas. Ne znam da li je ovih tonika eventualno preostalo u zalihama (postojale su četiri verzije), ali bih rado nabavila bar još jednu flašicu. U miris sam se zaljubila na prvi špric, a rekla bih i da je sam proizvod sjajan za osveženje i hidrataciju lica u predstojećem periodu. Bočica sadrži 200ml tonika, ima odličan raspršivač i ako se ne varam platila sam je oko 600 rsd.



Nisam od onih koji rado istrčavaju iz kupatila i kada bi me pustili, mogla bih da provedem sate u kadi. Zato,  proizvodi za tuširanje, kupke i dodaci za kupke, body ulja, pilinzi i generalno sve za telo što neguje, oslobađa zanosan miris, čisti i hrani kožu, predstavljaju onaj deo kozmetike u kojoj zaista uživam. Već duže vreme ne mogu da se zasitim Dr. Hauschka kupki i tuširalica. Osim što su gotovo van konkurencije kada je kvalitet, sastav i efekat nege u pitanju, gelovi imaju i divnu kremastu teksturu. Ipak, ono zbog čega ih najviše volim jeste intenzivan, trajan i izuzetno relaksirajući miris. Trenutno favorizujem Badem, a dopada mi se i kombinacija Lavande i Sandalovine. Pakovanje od 200ml gela, može se nabaviti po ceni od ~1500 rsd.

Garnier Body Ultimate Beauty Oil sam dobila na poklon i isprobaću ga, budući da sam čula iz više izvora da je bajno i sjajno, iako nisam veliki ljubitelj Garnier kozmetike. U pitanju je suvo ulje, obogaćeno kvalitetnim uljima argana, makadamije, slatkog badema i ruže.


I za kraj, Essence me je oduševio novijom kolekcijom "I love nude" ruževa. Pronašla sam se u čak tri nijanse. Nisu previše suvi, a opet ni previše kremasti. Veoma su nosivi i povoljni. Cena je ~300 rsd, za 3,8g.

U poslednje vreme, kada je kozmetika u pitanju, pokušavam da postanem disciplinovan kupac. Kako vi pazarite? Da li kupujete nasumično i stihijski ili prethodno dobro promislite, u radnju idete sa spiskom, konsultujete recenzije, pratite promocije, akcijska sniženja i sl?


24 komentara

  1. Krasni su ti noviteti <3 , lijepo si se počastila! ;) Uvijek padam na preparativu pa mi je to uvijek najzanimljivije, mada su i ovi Essence ruževi krasni <3.
    Imala sam mini pakiranje Hauschka kreme za čišćenje i meni se, moram priznati, nije baš svidjela jer me miris doslovce gušio. :D Nisam ju uspjela potrošiti do kraja pa sam odustala od kupnje full size proizvoda.
    Radujem se recenziji Nuxe micelarne pjene! Imala sam travel size pakiranje obične micelarne koje sam dobila u setu i bila mi je super! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hauschka definitivno ima specifične i intenzivnije mirise, pa verujem da nekome lako mogu i da ne prijaju :). A za Nuxe micelarnu izgleda da sledimo isti "put" :D I ja sam micelarnu vodicu prvo dobila u travel setu, kasnije sam kupila full pakovanje, a evo sada prelazim i na penu. Svakako javljam utiske!

      Izbriši
  2. Super su noviteti! Ja spadam u grupu onih kojo vole ovakve postove. Između ostalog, pomažu mi da sebe iskontrolišem, jer ih i sama pravim pa imam direktan uvid u to na šta i kako trošim :) Trudim se biti racionalna, mada tu i tamo desi se da mi se omakne i po koja nepotrebna stvar :D recenzije uveliko pomažu mada ponekad i nepotrebno povećavaju wish listu :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicne stvarcice. Imam Dr.H.cistac od skoro i veoma ga volim. Potpuno drugaciji od svih koje sm do sada koristila

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivni noviteti!! Ja volim new in postove jako. Pa, moram priznati da sam tip koji će prije potrošiti na preparativne proizvode, nego na dekorativne. Mislim, volim i jedne i druge jako, ali naginjem više na preparativu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, ne mogu da odvojim preparativu od dekorative, kada govorimo o ljubavi prema strastvenoj kupovini istih :D.

      Izbriši
  5. Nijanse essence karmina su mi odlicne bas mi se dopadaju, najvise mi se svidja druga, da li mozes da mi kazes o kojoj nijansi se tacno radi? :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super noviteti Jel :)
    Moram se pohvaliti kako od početka godine iz kupovine kozmetike kući donosim samo i isključivo samo ono što mi treba i o čemu sam se prethodno raspitala.
    Ranije sam bila bez pameti, sad je druga priča.
    Uvek ću radije potrošiti parice na preparativu, nego na dekorativu, naročito sad kad nam drogerijski brendovi nude ogroman izbor po ultrapopularnim cenama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa Misha, čestitam! Ja najbolje znam da nije lako, ali uz jaku volju i krotku disciplinu, sve se može - predpostavljam :D U meni se prelomilo (prvi put) ove godine, kada sam shvatila da mi za kozmetiku treba još jedna IKEA polica.

      Izbriši
  7. Lep odabir :) Steta sto Nature's izbacuju iz ponude a najvise me zanima kakva je Nuxe pena i koje su nijanse Essence ruzeva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prva sledeća recenzija dekorative biće Essence "I love nude" kolekcija :).

      Izbriši
  8. Ako ti bude legla DrH krema za čišćenje ima da se istopim sasvim :D Čekam utiske!

    OdgovoriIzbriši
  9. Malo me je sramota ogromnog komentara iz prethodnog posta :)
    Tako da ću sada skratiti. Ja stvarno biram jako pažljivo. Malo me nervira nagomilavanje ambalaže od koje se svakako teško odvajam ako mi se dopadne :D
    Hvala za preporuku ruža. Moraću ih probati pošto nisam nikad.

    http://marinamarry.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. New In je šarenolik i zanimljiv, unapred se radujem novim recenzijama! Ruževi su skroz u mojim nijansama. U jednom trenutku prošle godine sam prilikom sređivanja skapirala da mi je gomili kozmetike istekao rok i da je postala totalno neupotrebljiva, jer sam kupovala više nego što sam mogla da potrošim. Od tada se trudim da racionalno kupujem, mada uvek isprovocira neka akcija ili recenzija! :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. lijepe stvari :)
    baš me zanima kakvo će ti biti to Garnierovo ulje za tijelo :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Kupujem promisljeno i dosta vagam, ali mi se svakako s vremena na vreme desi "shopaholic" momenat. Volim ovakve tekstove, a ti si divne proizvode pazarila :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja uvijek pazim šta kupujem i ne gomilam ni preparativu ni dekorativu, nema mi to neke svrhe. Ništa mi žalosnije nema nego kad gledam u neki proizvod npr ruž za usne kako usamljen čeka korištenje, a ja ga zapostavljam jer imam neki drugi, zbog toga sam odlučila ne gomilati i tu i tamo obnoviti stvari koje mi baš, baš trebaju. Pratim sniženja, obavezno čitam recenzije, gledam klipove na yt i ne kupujem na pamet :P Pozz

    OdgovoriIzbriši
  14. Diva kupovina, odličan izbor, Logona kramu sam probala i uživala u njoj onako svim čulima, dopada mi se Garnier ulje jedva čekam neke utiske :)

    OdgovoriIzbriši