Weleda: Kako me je osvojio jedan muški after shave

Niko nema tako sistematičan pristup kozmetici kao moj dragi. Radosno delimo isto kupatilo, ali kada je reč o ushićenju nad bočicama, tubicama, raznim pomadicama, sprejevima i ostatku mirisnog arsenala, miljama smo daleko. Dok ja razmišljam lujevski raskošno, njegov kredo je negde između germanske praktičnosti i spartanskog minimalizma. 


Logika je jednostavna: sve što ne staje na policu, nije ni potrebno. A polica je samo jedna, i na njoj ima mesta taman za električni brijač, losion posle brijanja, šampon za kosu, dezodorans, mini pakovanje univerzalne kreme, rastvor za meka sočiva i pribor za higijenu usta. Ni centimetar dalje. I to su uvek isti, provereni brendovi. Iste ambalaže, iste militraže. Nema rizikovanja sa novitetima, nema mesta eksperimentisanju.

Ipak, od nedavno se u našem kupatilu pojavila nova bočica. Zamenila je stari dobri alkoholni losion, potrošen i uredno odložen u kantu za reciklažu. Lepa, od tamno plavog stakla, zasijala je sa dotične police kao safir sa Titanika. A sve i da nije tako upadljivo narušila ustaljeni poredak stvari, opet ne bi mogla da prođe nezapaženo. Jer jutro je donelo jedan nov, opojan miris koji se zavodljivo širio kupatilom i iz kupatila dalje, najavivši nešto posebno i drugačije.

Miris

I ko bi rekao da jedan after shave balzam može da miriše tako moćno. Pa još prirodni, Weledin. Jer Weleda nas je navikla na jake biljne mirise, sočne i lepe, no pomalo sirove. Ali, ovaj miris..

Ovaj miris budi na najdivniji mogući način. Misteriozno balansira od jedne do druge nozdrve, svežim i umirujućim notama eteričnih ulja mire i kamilice. A miris mire nije tek neki miris, već onaj isti što se od kada je sveta i ljudi dizao sa uzvišenih oltara da pročisti telo i omami duh.

Sastojci

I svačega još tu ima, a najviše izvrsnog ulja jojobe i soka aloje, da ishrane, hidriraju i umire tek obrijanu kožu. O da, taj balzam nije mogao da ostane van mog domašaja. Prvom prilikom sam ga isprobala na sveže obrijanim nogama. Znam velika je to uvreda za jednu tako mušku bočicu, ali kako mu odoleti!

Trebalo je strpljenja da kroz suptilan dozer, iskapam onu količinu kojom sam u ushićenju, zamislila da se namažem. Dakle, svega par kapi je potrebno za lice i naravno, nije predviđen da se koristi kao losion za telo. Uzgred, nije loše promućkati ga pre upotrebe.

Na koži

Lagana, uljana formula, upija se odmah pošto se balzam utrlja u kožu. Sve što ostaje je gladak, nemastan trag, osećaj svežine i opisani miris, koji se na moju žalost ne zadržava predugo, ali dovoljno da od miline odskakućem po oblacima u nepoznatom pravcu. Po rečima moje jače polovine, kada se nanese na lice balzam blago hladi, što mora biti da prija sveže oguljenoj muškoj koži, koja postaje nežna i meka. Takođe, ne pecka ali biljnim ekstraktima deluje protivupalno na male rane koje mogu nastati tokom mokrog brijanja. Weleda ga preporučuje i muškarcima sa osetljivom kožom.


Zaključak


Dugo nisam delila takvo oduševljenje muškim after shave/om, pa moram reći da je Weleda sjajno odradila posao. Bar je to moje skromno žensko mišljenje, a koliko vidim ni moj dragi se od njega ne odvaja, te je ova bočica - kao retko koja - ovog leta našla mesto i u njegovom putnom neseseru.

Da li volite da eksperimentišete sa kozmetičkim linijama za muškarce?

12 komentara

  1. Miris je prelep :) Btw vidim one najmirisljavije sapuncice na polici i samo na njihove mirise mislim. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj meni se cesto svide muski parfemi i dezici, cak sam neke i sama koristila. Uzivala sam u tekstu :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam puno žena koje "pozajmljuju" muške deziće. Fina je to praksa :D.
      Drago mi je i hvala!

      Izbriši
  3. Volim kad muškarci lijepo mirišu :D a volim i kupovati i poklanjati mušku kozmetiku i parfeme, tako da mislim da bi ovo bio super poklon mom dragom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj after shave je moja najtoplija preporuka :).

      Izbriši
  4. Svoje oduševljenje si tako lijepo dočarala u ovom postu, da sam i sama očarana pročitanim. Super mi je post!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Đurđice, baš mi je drago da si uživala u čitanju :).

      Izbriši
  5. U potpunosti se slažemo oko ovog balzama, i ja sam oduševljena!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam čitala recenzijicu i primetila da ste oboje oduševljeni :).

      Izbriši
  6. Koliko volim kada neko tako lepo i puno ume da napiše o mirisima. Kad me neko pita da opišem ne umem dalje od one laičke kategorije puderast, citrusni, cvetni, letnji, zimski, a ovakvi me tekstovi uvek iznova oduševe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno. To je zaista lep kompliment i puno znači :).

      Izbriši