Moj izbor domaćih sajtova za kupovinu kozmetike

Prošle nedelje, jedna Anđelija me je zamolila da joj preporučim domaće sajtove odnosno internet prodavnice, preko kojih bi mogla da nabavlja šminku po koliko toliko prihvatljivim cenama. Volim online kupovinu i često poručujem kozmetiku, što sa stranih što sa domaćih sajtova, a odgovor Anđeliji objavljujem u ovom postu za slučaj da još nekoga zanima gde se to sve može poručiti dekorativa kao i generalno kozmetika - kada su domaći linkovi u pitanju - i kakva su moja iskustva.


Napominjem da nema nekog posebnog značenja u redosledu kojim sam sortirala sajtove, kao i da su naravno, u pitanju originalni proizvodi.

makeuplaza.rs

Specijalizovan webshop na kome se mogu naći proizvodi nekolicine interesantnih brendova profesionalne šminke i opreme poput Sleek, Coastal Scents, Z Palette, SunRise itd, u poslednje vreme i te kako pleni pažnju. Ponuda nije fiksna, zalihe se obnavljaju u odnosu na potražnju i može se desiti da u datom trenutku odgovarajući komad nije na stanju. Ipak, ovde drže do brze komunikacije sa kupcima, pa vas obaveste pošto traženi artikl stigne. Pored toga, dopada mi se što je sajt vrlo informativan i kada su u pitanju proizvodi i kada su u pitanju brendovi. Paketi stižu na vreme, šminka je pažljivo upakovana i uvek dodatno obezbeđena stiroporom i vazdužnim folijama, te su mi palete, serumi u staklenim ambalažama i ostalo, do sada uvek stizali u besprekornom stanju.

alexandar-cosmetics.com

Alexandar Cosmetics ima prilično bogatu mrežu distributera, te su brendovi iz njihovog asortimana dostupni u većini gradova širom Srbije. I pored toga, može se desiti da određene proizvode pre nađete na sajtu nego u obližnjem prodajnom mestu. Prilikom poručivanja imate opciju da izaberete kurirsku službu što mi se zaista dopada, a sve dodatne informacije se mogu dobiti i putem call centra. Iz mog iskustva, prodajno odeljenje im je vrlo revnosno i za svaku pohvalu, te će se potruditi da vam isporuče paket čak i kada neke druge okolnosti tome baš i ne idu u prilog.

saloninfo.rs

Nudi ozbiljnu ponudu namenjenu prvenstveno profesionalnoj ali i ličnoj upotrebi. Ukoliko znate šta tražite, ovde možete naići na interesantne kozmetičke preparate (preparative kao i dekorative) pretežno salonskih brendova. Česta su i akcijska sniženja, a online kupovina je moguća i ako niste vlasnik salona, spa ili wellnes centra, uz registraciju na sajtu. Par puta su me ražalostili telefonskim pozivom nakon primljene narudžbine, kako bi me obavestili da određeni proizvodi iz moje korpe ipak nisu dostupni. Mogla sam da biram: da mi pošalju preostalo odmah ili da sačekam dopunu lagera, te sam - više iz radoznalosti - izabrala da pričekam. Paket je zaista stigao, brže nego što sam očekivala, a potrudili su se da me o tome i dodatno obaveste. Sve u svemu, vrlo sam zadovoljna ovim šopom.

jasmin.rs

Za one koji nisu znali, "Jasmin" postoji i na web/u. Sajt je jednostavan za korišćenje, nudi dosta informacija i jedan lep pregled noviteta, best seller/a kao i sniženja. Primetila sam da se proizvodi na akcijama pre mogu nabaviti putem web šopa nego potragom po gradu, pa u poslednje vreme češće i radije svraćam na ovaj sajt.

beautyshop.rs

"Beauty shop" je zaživeo kao online prodavnica u kojoj se mogu pronaći proizvodi pretežno drogerijskih brendova, često na popustima i po povoljnijim cenama. Trenutno su u ponudi L’Oreal Paris, Maybelline New York, Essie, Cera di Cupra, Garnier, Mixa, Dr Colić, Kozmetika Afrodita, Matrix, Biolage i L’Oreal Professional, pa ako vas zanima neki od ovih brendova, vredi posetiti sajt i pretražiti ponudu, posebno u odeljku "Promo".

prodajakozmetike.com

Na listu omiljenih mesta za online šoping kozmetike, kada su domaće prodavnice u pitanju, dodajem i "Bellissima" sajt. Ova prodavnica je fokusirana na profesionalne brendove za negu i održavanje kose poput Matrix Biolage, L'Oreal Professionnel, Alfaparf Milano, Revlon Professional. Ono što me je pre svega zadržalo na njihovim stranicama, jeste laka preglednost i mnoštvo informacija ne samo o preparatima već i stručnih saveta o nezi. Takođe, relativno često imaju akcijske popuste i promo ponude, što me posebno raduje.

Za sve gore pomenute web lokacije uglavnom važi isto: paket stiže brzo (kroz dan - dva), proizvodi su ispravni i u okviru predviđenog roka trajanja, dobro i pažljivo se pakuju i do sada nisam imala problema ni sa jednom isporukom. Ono što bih volela je da je izbor veći, kao i da postoje opcije za naručivanje ili isprobavanje mini ambalaža i uzoraka.

Da li volite internet kupovinu? Koje web prodavnice vi posećujete i preporučujete?

15 komentara

  1. Odusevljenje,jos jednom hvala! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na čitanju, podršci i interesovanju :).

      Izbriši
  2. od domacih shopova (a da nisu pomenuti) ja znam za ultra san (preko njih uzimam zoya lakove), nailline (essie) i bambi beauty lab e-shop (nisam nikad nista narucila ali stalno razmisljam jer ima neke super stvari u ponudi. mali je izbor doduse ali to sto ima je ok. pretpostavljam da su originali u pitanju). znam jos i za onaj... parfemi nesto, ne secam se sad tacnog naziva, svi preporucuju ali ja ne bih uzimala parfeme preko njih, ne usudjujem se nekako (i ne znam da l su originali).
    od ovih pobrojanih sam cula samo za makeuplaza (ali me ne zanimaju uopste brendovi koje drze) i alexandar-cosmetics (oni su super, stigne paket za dan-sva, zovu da potvdre narudzbinu, sve lepo upakovano, itd.). za jasmin nisam znala da ima mogucnost online kupovine to je divna vest jer ne volim da ulazim u njihove radnje iz nekog razloga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto nisam znala za nailline :).

      Što se parfema tiče, ne praktikujem da ih pazarim online (najviše iz ličnih razloga - volim da uživam u odabiru parfema, pa se to pretvori u višednevni ritual :D), ali u varijanti internet kupovine, jedina dva domaća sajta sa kojih bih se usudila da poručim parfem su: metropoliten.rs i jasmin.rs

      Izbriši
    2. sve se slazem, s tim sto ja (za razliku od jasmina) bas volim da idem u metropoliten tako da mi ni oni nisu opcija za online narucivanje. :-) ali da, svakako parfeme ne mogu da uzimam na slepo.

      Izbriši
  3. Mislim da fali jos samo solarijum.com i to su svi koji postoje, a da znam da nisu neke muljaze. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nije da imamo neki veliki izbor :D.
      Znam za solarijum.com ali eto nekako nikada ništa nisam naručila sa njihove stranice. Bez nekog određenog razloga.

      Izbriši
  4. Hvala na ovakvom postu :)
    Većini trebaju ovakve informacije, s obzirom da je u Srbiji internet kupovina još uvek osetljivo područje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlicno, ovo nam je bilo potrebno. Savrseno. <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Naručivala sam sa MakeUp Plaze i stvarno su divni. Paleta mi je stigla slomljena i bez problema su mi je zamenili i poslali novu :) Što se ostalih tiče, sigurno bih poručila u smislu da imam poverenja, samo što više volim da kupim proizvod na licu mesta, tako da uglavnom poručujem samo ono čega nema u radnjama.

    OdgovoriIzbriši
  7. Moram priznati da sam sa naših web prodavnica uglavnom naručivala preparativu. Par puta sam se dvoumila oko naručivanja na jasmin web shopu, ali odustadoh, razlog: volim (i uživam u ritualu) da lično pogledam i istestiram proizvod, naročito ako ga kupujem prvi put :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uglavnom ne kupujem preko interneta, osim kad za neki proizvod koji sam vec koristila i koji mi se dopao naidjem na lep popust. Vise volim licno.

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristila Jasmin divni su preko 3hiljade je poštarina besplatana, Aleksandr kosm ok su ali poštarina je oko 300,koristila sam Srbotrady oni su predivni za preparativu!

    OdgovoriIzbriši