Abeceda kreme: Vichy/Olival/Eucerin

Ne volim osećaj težine na licu. Iz tog razloga, kad god prilika to dozvoljava radije koristim formulacije laganije pigmentacije poput bb i cc krema nego full coverage pudere. Kao moderna verzija korektivne nege, "abeceda" kreme su opšte prihvaćene i u poslednjih godinu dve preplavile su drogerijske rafove. Ali i pored velike ponude, nije baš lako pronaći onu odgovarajuće nijanse i dejstva. Ako nisu previše masne, onda su previše žute ili previše tamne i sve u svemu, od svih koje sam do sada isprobala (a bila sam baš uporna),  retko koja se zadržala u mom neseseru duže od jedne tube.


Erborian BB krema je definitivno nešto najfenomenalnije i što se mene tiče, i dalje van konkurencije u ovoj kategoriji proizvoda. Ipak, cena joj je jača pa je štedljivije trošim i volela bih da joj nađem kakvu takvu zamenu. Zato sam se obradovala isprobavanju noviteta o kojima danas pišem.

Vichy Normaderm BB Clear


Pojavila se nedavno, kao dodatak Normaderm porodici preparata namenjenih koži koja naginje nepravilnostima. Zamišljena je kao svakodnevna nega, koja se nanosi na suvu i očišćenu kožu (dakle menja dnevnu kremu). Kada su bubuljice u pitanju, moje lice je prilično čisto. Međutim, imam mešovitu kožu što podrazumeva povremene zone crvenila, mastan sjaj u T zoni i proširene pore u krugu oko nosa i obraza.

Kod većine bb krema problem je obično boja. Vichy Normaderm u nijansi Light ima zadivljujuće lepu neutralnu nijansu koja će odgovarati svetloj boji kože. Mom licu pruža idealan, porcelanski ton. Prekrivna moć je takođe iznenađujuće dobra, u rangu srednje jakih pudera. Mada odlično kontroliše sjaj tokom dana, koža ne izgleda mat već ima zdrav, blistav izgled kakav svi želimo. Ipak, primetila sam da na suvljim delovima lica, bolje izgleda kada je koža dodatno hidrirana. To, kao i činjenica da je u sastavu 2% salicilna kiselina, govori u prilog tome da je Vichy Normaderm BB Clear idealan izbor za osobe sa masnom kožom. I pored toga, nastavila sam da je koristim sve do kraja tube i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je ovo jedan od boljih preparata, što se tiče očekivanih performansi. Ima SPF 16, a u ponudi su dve nijanse.

Cena je ~ 2300rsd.   
                       
Olival CC krema sa uljem smilja


Za razliku od Vichy Normaderm Clear koja je suvlja i na licu ostavlja više puderast osećaj, Olival CC je vlažnija i kožu čini osveženom i hidriranom. Prekrivna moć je transparentna. Neće u potpunosti kamuflirati crvenilo, pa ipak lepo ujednačava ten. Ja je koristim u kombinaciji sa korektorom i mineralnim kompakt puderom za setovanje. Light nijansa se na prvi pogled čini previše žutom, međutim na licu se sjajno adaptira i prilagođava tenu. Zbog svih tih ulja u sastavu (susam, makadamia, smilje) i činjenice da pruža blistav završni izgled, ne mogu baš da je zamislim na masnijoj koži. Miris me je donekle iznenadio. Umesto biljan nekako je više karamelast.

Krema je smeštena u bočicu sa pumpicom i prilikom istiskivanja treba voditi računa, jer je fino razmaziva pa već pola stiska može biti dovoljna količina za celo lice. Proizvođač tvrdi da je namenjena svim tipovima kože. Ja mogu da potvrdim da se sasvim dobro pokazala na mom licu kao hranljiva korektivna podloga. Ima SPF 12, a u ponudi su dve nijanse.

Količina od 50ml ove kreme, može se kupiti po ceni od ~1200rsd.

Eucerin Hyaluron-Filler CC krema


Hyaluron-Filler linija je poznata po efikasnoj kombinaciji hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca i bioaktivnog sastojka saponina (ekstrakt sojinih klica). Na taj način se stimuliše proizvodnja hijaluronske kiseline iznutra kao i povećanje volumena u površinskim slojevima kože što blagotvorno utiče na prevenciju bora.

Prijatan miris, intenzivna hidratacija i blago ujednačeno toniranje ukratko su ono što se može reći o ovoj kremi. Ona je pre svega nega i prijaće svakom tipu kože, jer je nemasna i zaista odlično hidrira. Može se koristiti kao dnevna krema ili kao podloga pre temeljnog makeup/a, koja će trenutno osvežiti i omekšati suvu i grubu kožu. Kao što rekoh prekrivanje je veoma blago, ali će i kod svetle nijanse Naturale, lice poprimiti trunčicu topliji ton pa deluje kao da je koža odjednom zablistala i oživela.

Može se naći u svetlijoj i tamnijoj boji, u bočici od 50ml sa pumpicom, po ceni od ~ 3000rsd.

Kakva su vaša iskustva sa korektivnim kremama?

56 komentara

  1. Meni do sada najbolja BB krema je bila od Eveline ali ona matirajuća. Ekstra pokriva i ne izgleda teško na licu, čak šta više, poprilično prirodno izgleda. Nažalost sam morala prekinuti sa njenom upotrebom jer mi je koža postala osetljiva i pojavljivale su mi se crvene tačkice/izbočine po obrazima koje ni za mesec dana nisu prolazile... Prešla sam na mineralne pudere u prahu i od njih nemam nikakvih reakcija. Probala bih ovu od Vichy eventualno... Imam toliko BB krema i pudera na wishlisti, sve bih ih probala, ali ko će sve to potrošiti, ko će sve to platiti... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Eveline BB kremu (koliko se sećam i spominjala sam je u nekom postu). Stvarno dobro izgleda na koži i meni recimo nije pravila nikakve probleme, međutim nije prvi put da vezano za tu kremu čujem sličnu priču (osip, komedogeni..). E sad da li je do nje ili nije, ko će ga znati :).

      A za wishlist/e te potpuno razumem :D

      Izbriši
  2. Ja imam suvu i prilično čistu kožu, tako da volim hidratantne BB/CC kreme. Na dnevnoj bazi samo njih koristim, a puder jače prekrivne moći trenutno ni ne posedujem. Dugo sam koristila Bioten CC kremu, ali trenutno imam ovu Olival i sviđa mi se :) Slažem se sa tvojim zapažanjima, s tim da meni napravi značajnu razliku u ujednačavanju tena, ne bih rekla da je transparentna. Za podočnjake i neprevilnosti normalno moram da koristim korektor, ali što se tena tiče to je to. Ja zapravo imam Medium nijansu koja kada se istisne izgleda skroz smeđe, ali se fantastično prilagođava koži i samo mi da zdravu boju i sjaj. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divno je što ti ne treba jače prekrivanje i užuvaj dok ti je lice tako lepo i čisto :). Meni je sitno crvenilo sve izraženije na licu, kako vreme prolazi i ovako jedna krema teško može da mi ujednači ten bez dodatnih pomagala (odgovarajućeg korektora).

      Izbriši
  3. Ja se jako dvoumim da li da ponovim kupovinu Bioten cc kreme.. uzmem novu Bioten cc kremu... ovu Olival kremu... ili neku Bourjois koja se zove nesto kao 123 cc krema (nisam sigurna ali nesto slicno).. Khm, to nije u stvari dilema, nego kvadrilema :)
    Posto sam od svih probala samo staru Bioten cc, je l moze neko poredjenje nabrojanih ili drugih u komentarima pomenutih sa njom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa evo da pokušam :)
      Mislim da kvadrilemu ipak možeš u najgrubljem da svedeš na dilemu, a u zavisnosti od toga kakva ti je koža. Bioten i Olival CC imaju sličnu vlažnu teksturu i više će prijati nekome sa suvljom čistom kožom, dok su Bourjois CC i Vichy definitivno za masniji tip i ja bih obe svrstala u kategoriju nešto lakših pudera prilično fine prekrivne moći, s tim što je Bourjois toplijeg tona, a Vichy neutralnog. Takođe, rekla bih da je Vichy pod prstima više puderasta i nešto duže reguliše sjaj. I jedna i druga odlično izgledaju na licu, s tim što ih ja nosim uz hidratantnu kreme.

      Ukoliko ti je Bioten CC odgovarala a želiš da isprobaš nešto novo, verujem da će tvoj izbor pre svih biti Olival CC.

      Izbriši
    2. Hvala veliko na pojednostavljenju muka mojih :) Let it be Olival!

      Izbriši
  4. Vrlo rado bih probala Olival kremu. :) Koristila sam Bioten CC kremu, Garnier BB i Nivea BB kremu. Garnier mi se najmanje svidela jer previše oksidira....

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikada nisam koristila BB, ali ni CC kreme... volela bih da probam i uporedim sa mojim voljenim Bourjois puderom :)
    moj mail tashana@ptt.rs

    OdgovoriIzbriši
  6. Bas sam jutros razmisljala kako mi treba dobra bb ili cc krema ne agresivnog sastava kako bih izbegla svakodnevno nanosenje pudera a opet i da nudi blago matiranje i svilenkast osecaj jer me je upravo to i privuklo puderu koji trenutno koristim.Ranije sam imala Garnier bb kremu,ali nisam bila odusevljena,nekako mi je bila teska.Da li bi mogla neku da mi preporucis?Hvala.(soxy92@yahoo.com)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam jos uvek imala priliku da probam CC kremu, ali sam zato koristila Avonovu BB kremu, i nisam bila nesto prezadovoljna, vrlo lako se skida, i malo mi je mastilo lice iako sam ja vise ka suvoj sto je iznenadjujuce.
    Moj mail je: tanyababjak@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Koristim vichy bb kremu vec dve godine i stvatno je super za svaku preporuku, ali bi malo da promenim a nemam pojma koju bi!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam koristila a zelela bih da probam,koza mi je izrazito suva.Prijavljujem se za Olival CC kremu sa uljem smilja.
    jassminast@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Koristila sam par BB/CC krema do sada, Burra mi se super pokazala, kao i Eucerin prvenstveno neguje kozu sa blagim ujednacenjem tena. Obzirom da je zima uzela maha i blago isusila kozu, verujem da bi mi Olival u ovom trenutku super legla :) Trenutno troskaram Bioten CC, ali nisam odusevljena, cudno je masna :/
    Jovanaveljkov@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Volela bih dobiti Olival CC kremu.
    Dragana Gajic
    ovcicableja@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Volela bih da probam ovu kremicu.😊
    Aleksandra Vulić
    aleksandravulic80@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Volela bih da ovojim ovu kremu,da malo odmorim kozu od pudera. Ivana Šumanac ivana.jakovljevic993@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Volim bb i cc kreme jer prirodnije izgledaju na licu, a i ne ističu suve delove kao većina pudera. Ova Eucerin me kopka od kako se pojavila, a sada si me zaintrigirala i sa Olival kremom pa ću pokušati da nabavim testere obe i da ih uporedim.


    Jelena
    milojkovicjelena@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja do sada nisam koristila nijednu bb kremu,i imam jedan tecni puder od prosle godine.Suva mi je koza i mislim da bi ta Olival bila super.Inace,imam njihovu micelarnu vodu sa smiljem i super mi je.Ivana itintoreto@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  16. Eucerin mi prija i dobro se pokazao. Volela bih da probam Olival CC kremu sa uljem smilja.
    Tanja Petrovic
    E-mail:tanjapetrovic28@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  17. mirjanastrahinjic@yahoo.com
    mnooogo zelim da je probam, kao i ulje od smilja....
    srecno

    OdgovoriIzbriši
  18. Koristila sam Bioten CC, ali mi nije odgovara, pa sam se vratila na BB.
    Milena Petrovic
    milenastojiljkovic@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Ja bas volim i cesto koristim bb i cc kreme ali ovu nisam probala. Trenutno koristim Evelinovu matirajucu, ok je ali ne bih imala bas nista protiv da probam nesto novo .
    marina84makeup@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  20. volela bih da je isprobamm :) bubazlatic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Volela bih da probam, ulje smilja deluje jako zanimljivo i zdravo...
    takodje Olival proizvodi su po preporukama odlicni,volela bih i sama da se uverim u to...
    srecno svima koliko nas ima :)
    fb je Ana Buculov....
    bozanama1966@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  22. Koristila sam samo Bioten CC kremicu, i u pocetku je bila veoma dobra, medjutim ne znam zasto nakon nekog vremena koza je pocela da crveni nakon njenog stavljanja pa sam odustala :(
    Verovatno je to do moje koze... :(
    Probala bih Olival, jer sam o toj kozmetici cula samo reci hvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zaboravna penzionerka zaboravila E-mail da napise :)

      katarinaboric51@gmail.com

      Izbriši
  23. Volela bih da probam kremu ,imam suvu i svetlu kozu pa su za mene najbolje bb i cc kreme ) tatjanaobodjan@live.com

    OdgovoriIzbriši
  24. Bilo bi lepo dobiti ovaj poklon ♡☆ slavica.milovanovic1968@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  25. gosanks@gmail.com, predivno za moju suprugu

    OdgovoriIzbriši
  26. Nisam dosad probala ali bih volela uvek nesto teze preteze pa nemogu da priustim :) sumanac.gordana241@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  27. Nisam koristila a zelela bih da probam :)

    vena_nedkova@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  28. Nikad nisam koristila ovu kremu, ali bih volela. Mail - visnja.vukosavljevic@gmal.com

    OdgovoriIzbriši
  29. Evo ostavljam komentar, viktoruttaran@gmail.com
    Imam izrazito svetlu kožu, gotovo sivkastu, pa bih volela da probam ovu kremu

    OdgovoriIzbriši
  30. Uvek Biram BB ili CC kremu a ne puder... Volela bih da mogu da probam Olival CC koju do sada nisam probala doduse i po ceni je skuplja od onih koje sam koristila

    OdgovoriIzbriši
  31. nisam probala,tako da bih bas volela,al koristim evelin proizvod po neki :))
    e -mail: ivana.milojevic71@gmail.com
    fb: ivanica iva milojevic

    OdgovoriIzbriši
  32. Volela bih da probam Olival kremu, upravo zbog sastva bogatog uljima koja prijaju mojoj koži.
    olivera499@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  33. Divan poklon jelena.novakovic666@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  34. Volela bih jako probati Olival CC kremu, nisam jos uvek koristila nista od Olival proizvoda!
    nela_bekcic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  35. Volela bih da probam Olival CC kremu, nisam nikad koristila njihovu kozmetiku.
    drjelenair@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  36. veoma dobra i bez zamerki

    suzapetra@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  37. Koža mi je mešovita s tim što je na jesen i zimu više suva da se čak i peruta a na proleće i leto imam problem sa "T" zonom.
    Osetljiva, bela sa izražajnim crvenilom na licu pri svakoj promeni (toplo-hladno, stres, umor...). Probala sam mnoge kreme ali do sada nisam našla odgovarajuću.
    Volela bih da probam Olival cc ali ne znam da li bih sa njom rešila svoj "problem".
    betty.boop.b007@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  38. Do sada samorisitla jedino Nivea BB i bila mi je ok, uglavnom sam je koristila tokom jeseni i zime.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uff net poludeo ja da obrišem reč ono postavio komentar bez mejla :-)
      mejl: gordanabogdanovic51@gmail.com
      Moram da ponovim komentar: Do sada sam koristila jedino Nivea BB i bila mi je ok, uglavnom sam je koristila tokom jeseni i zime.

      Izbriši
  39. Volela bih da probam Olival CC kremu sa uljem smilja. Nadam se da će mi se pružiti prilika za to :)
    anabela.purple@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  40. Iskreno, nisam probala ni jednu BB kremu, pa se zato i prijavljujem... Bas bih probala...
    svetlanakrantic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  41. Mislim da je Olival cc ono što mi treba!
    Ako je ne dobijem moraću da je kupim :)
    dorotea.moonchild@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  42. Baš ono sto mi treba!
    svetlanajerotic@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  43. Volela bih da probam Olival CC kremu, i uopšte Olival proizvode :)
    Nadam se da neće da mi budu tiha patnja :)
    Jasmina Makuljević
    jassm23@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  44. Volela bih da probam Olival CC kremu.Koza mi je bas suva
    mail milomirkacerovic@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
  45. Sve bi smo da je posedujemo :)
    Takve smo mi žene ;)
    ladyno13@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  46. Volela bih da probam ovu kremicu <3 <3 <3
    athezija@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  47. Zdravo,
    imam 21 godinu i zanima me Eucerin Hyaluron-Filler CC krema. Uzela bih da je koristim kao dnevnu kremu ali sam procitala da je mozda prerano za nju. Da li bi škodila(bolje spreciti nego leciti)? A kao nocni tretman Eucerin Aquaporin Active i Vichy Idealia Skin Sleep. Pored toga Eucerin pH5 za pranje osjetljive koze, i Weledo Refining Toner... Imam jos prozvoda koje cu da ukljucim u rutinu, masku od gline i Balea Beauty Effect. Do sada nisam koristila nista i tek od skoro sam pocela da razmisljam o starenju i kremama pa sada istrazujem koje su najbolje, i da na vrijeme pocnem da brinem o koži. Da li imate neku preporuku i da li bi promjenili neke od krema? Hvala Vam unapred :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da si baš odlučna da se posvetiš nezi kože i da si se bacila u istraživanje, što je skroz kul :). Evo ovako, kada su kremice u pitanju, Hyaluron - Filler CC ne može da ti naškodi, ali u zavisnosti od toga u kakvom ti je stanju koža odnosno hajde da kažemo kojom brzinom stari (a to ima veze sa genetikom, ishranom, životnim navikama i stilom življenja) možda ti u 21 godini još uvek nije preko potrebna. S druge strane, Aquaporin je divna hidratantna kremica koja će ti u svakom slučaju prijati, a Vichy Idealia Skin Sleep (kao i cela Idealia linija) je možda malo više silikonska, pa opet razmisli da li je tvojoj koži preko potrebno takvo "peglanje" teksture.

      Da li imam neku preporuku? Imam :). Kada sam svojevremeno isto tako počela da razmišljam o nezi kože i njenom starenju, nisam znala - a volela bih da mi je to neko tada rekao - da je pravilno čišćenje u određenom smislu prvo i bitnije od odabira kreme. I zato te savetujem da više obratiš pažnju kako i čime čistiš lice. Da li je to nešto penasto i sapunasto, što će je vrlo brzo isušiti ili je nešto uljano ili mlečno. Jer razlika je velika, a vidiš je tek pošto se koža transformiše u stanje koje ne želiš. Ja u poslednje vreme isključivo koristim mleka, prilično su efikasna a najviše prijaju koži.

      Moja preporuka mladim ljudima, kojima koža nije problematična i previše zahtevna, je da isprobaju prirodnu kozmetiku i koriste je dok god im prija, jer je to zaista nešto najkvalitetnije što možeš naneti na lice.

      Nadam se da nisam bila previše šizofrena i zbrda - zdola u ovom odgovoru i izvini što ga pišem tek sada - nisam spazila notifikaciju pre :).

      Izbriši
    2. Hvala Vam puno na odgovoru, divni ste! :)

      Izbriši