Najbolji tečni puderi i mojih 5 favorita

Od svih makeup proizvoda kojima se žene 21. veka tako vešto služe u svakodnevnom životu, puderi su nekako najviše u žiži interesovanja. U poslednje vreme, često me pitate koje tečne pudere preporučujem za različite tipove kože, koji su adekvatniji za zreliju kožu, koji imaju jače prekrivanje i generalno za koje to tečne pudere mislim da vredi izdvojiti više para. U jučerašnjim Story/jima, na svom instagram profilu (ukoliko više volite sliku i zvuk, možete me pratiti na @jelenagram), pokušala sam da odgovorim na neka od ovih pitanja i manje više uspela da pokažem svoju kolekciju tečnih pudera, kao i one koje najviše koristim u radu sa klijentima.


Ovde ću navesti listu od Top 5 onih koje bih svrstala u lične favorite i za koje mislim da su apsolutno vredni kupovine. Imajte u vidu da se nisam ograničavala cenom, niti dostupnošću u našoj zemlji, tako da se unapred izvinjavam ukoliko za vas neka od ovih stavki predstavlja veći minus.

1. Dior Backstage Face & Body Foundation - iznenađujuće dobar puder, prirodnog finiša i lako nadogradive prekrivne moći. Pruža odličan osećaj na koži, gotovo je neprimetan. Posebno dobar efekat daje na koži koja se ne može pohvaliti idealnom teksturom, sa očiglednijim porama i masnijom T zonom. Formula je vodootporna (što nisam testirala), ali mogu da potvrdim da je postojanost na zavidnom nivou. Cela Backstage linija je zapravo pristupačnija "alternativa". Reklo bi se da je ovo odgovor Diora na neverovatan boom indie makeup brendova kojem svedočimo poslednjih godina, a koji sve češće nude proizvode fantastičnog kvaliteta po sjajnim cenama. U tom smislu, kada je reč o ovom puderu, veoma sam prijatno iznenađena veoma bogatim izbor nijansi!

2. Make Up For Ever Ultra HD - za nijansu mi je draži od Too Faced Born This Way - slična prekrivna moć, ali je ipak nešto tanji. Ovaj puder daje savršen prirodni finiš na koži. Namenjen je normalnom ka kombinovanom tipu kože, ali istina je da će ovaj puder odlično funkcionisati na najvećem broju ljudi (recimo da je najbliži takvom savršenstvu lol). Takođe ima dobar izbor nijansi, a od skora je dostupan i u manjim pettit pakovanjima, u bočicama od 15ml - što je sjajna stvar jer vam daje mogućnost da ga isprobate po značajno nižoj ceni.

3. Armany Designer Lift Foundation - ukoliko vam je koža normalna ka suvljoj, sa izraženijim linijicama ili prosto volite moderne ultra lagane pudere, koji dobro ujednačavaju ten, a da pri tom koži daju "upeglan" zaglađen izgled, ova bočica je san snova. Još nisam potpuno skontala da li je tajna u nekim specijalnim pigmentima koji na poseban način reflektuju svetlost ili u emolijentima, ili možda i u jednom i u drugom. U svakom slučaju, koža dobija izvesnu prozračnost i krajni rezultat je sjajan! Idealno ga je aplicirati prstima. Plus, sadrži prilično visok spf!

4. Inglot HD Perfect Coverup Foundation - Super pigmentovan puder, namenjen masnoj i izrazito masnoj koži. Ima jaku prekrivnu moć (zapravo najjaču od svih tečnih pudera koje ćete naći u Inglot ponudi), ali i dosta dobru teksturu zbog čega na koži može da izgleda iznenađujuće prirodno. To ga čini prilično jedinstvenim u ponudi full coverage pudera koji se po pravilu suše u super mat finiš i šta god da im uradite, licu daju neprimamljiv flat look. Bez obzira na to, sa ovakvim puderom morate biti vešti pri nanošenju. Takođe, odličan izbor nijansi!

5. RVB LAB Long-lasting Camouflage Foundation - Ako imate osetljivu i problematičnu kožu i tragate za dobrim dermo puderom, evo mog predloga! RVB Skinlab je profesionalna dermokozmetika, u okviru Diego Dalla Palma grupacije. U pitanju je italijanski brenda koji ćete pronaći samo u najfinijim kozmetičkim salonima širom Evrope, kod nas nažalost nije dostupan u maloprodaji, ali se može nabaviti u određenim profesionalnim salonima. Ovi puderi su kremaste teksture, pružaju prirodan pomalo radiant finiš i u zavisnosti od toga kako ih aplicirate mogu dosta dobro prekriti veće nepravilnosti, a da koža i dalje izgleda kao koža. Veoma su komforni i imaju posebno mesto u mojoj kolekciji, jer su bili moja prva paleta pudera sa kojom sam počela ozbiljnije da šminkam i u tim danima, zaista veliki oslonac.

Koji komad šminke je vaše "tajno oružje"? I ako je to puder, napišite mi koji ne napušta vaš neseser? Jer iz mog iskustva, većina žena je obično verna samo jednom puderu ;). 

2 komentara

  1. Ja obožavam godinama lancome teint miracle, dobro izgleda i na zrelijoj, zahtevnijoj i suvljij koži a i na mojoj kombinovanoj. To mi je hg puder bez kojeg ne mogu. U poslednje vreme koristim mac studio fix fluid, i prezadovoljna sam pokrivnom moći ali i činjenicom da nekako fino upegla pore i zagladi kožu. Zaista jako kvalitetan puder �� od ovih o kojima si pisala, mufe hd mi je bio odličan puder, ali ipak ne tako wow leptirići i jednorozi kao lancome tm. Ostale nisam imala prilike da probam.

    OdgovoriIzbriši