Gliter i kako ga ukrotiti?

Ako ste jedna od onih dama koje žele da eksperimentišu i izgledaju nešto spektakularnije u novogodišnjoj noći, a ne umete da izvedete čuda sa cut creasom i ajlajnerom i ne znate kuda biste dalje od uobičajenog zadimljenog pogleda, moj predlog je: GLITER.


Znam, sad će mi neke od vas zakukati kako sa šljokicama tek ne umete da se snađete ("previše sijaju", "ne znam kako da ih zalepim", "lete na sve strane", "peku oči" itd.), ali je činjenica da vam za glitter treba najmanje vremena i truda da zablistate i na pravi način iznesete dozu prazničnog glamura.

Na slici je Inglot Sparkles iz najnovije Crystals serije, u boji starog zlata (nijansa 106). Ovo su neobično velike, ali ultra tanke reflektujuće "pločice" nepravilnog oblika - što ih, s jedne strane čini težim za aplikaciju jer ih morate dobro zalepiti, ali s druge strane izgledaju fenomenalno i skupo i ukoliko ih kombinujete sa Duraline kapima u kompaktnijem sloju, dobićete nešto kao efekat topljenog metala.

Dakle kako koristiti ove ili bilo koje druge šljokice?


Čime ih fiksirati?

Šljokice ćete lako fiksirati Duraline/om, MAC Fix Plusom ili bilo kojim drugim makeup fiksatorom. Postoje i specijalni proizvodi kreirani baš u ove svrhe, poput NYX Glitter Primer lepka ili Inglot
Eye Shadow Keeper.

Ipak, ako ove stvarčice već ne posedujete u svom neseseru, možete se poslužiti bilo kojim silikonskim serumom za kosu (u veoma tanušnom sloju), lakom za kosu, lepkom za trepavice ili čak kremastom senkom koja se relativno brzo suši.

Kako ih aplicirati?

Glitter je obično nešto krupnije mleven, u odnosu na mnogo finije senke u prahu ili pigmente, a često ume da bude sečen u pravilnim oblicima (zvezdice, srca, različiti n-tougaonici itd). U zavisnosti od veličine glitera, možete ga nanositi prstima, četkicom koju ste prethodno naprskali fiksatorom ili (u varijanti krupnijih šljokica) silikonskim aplikatorom, na mesta na koja ste prethodno naneli lepak ili Duraline kapi.

Za sitniji gliter, bolje će se pokazati nešto mekše i pufnastije četkice (poput onih koje se koriste za blend), dok ćete krupniji radije "pakovati" preciznim pljasnatim četkicama.

Bez obzira na koji način to radite, budite ekstra pažljivi. Šljokice su grube i ukoliko završe u oku, mogu dovesti do iritacija. Takođe, nije loše da ostatak lica zaštitite papirnom maramicom, kako svetlucave čestice ne bi završile i tamo gde ih ne želite (na nosu, obrazima, bradi itd.). Ovo se uvek više isplati nego naknadno čišćenje, jer je gliter (za razliku od senki) mnogo "uporniji" i teže ga je ukloniti.


Kako ih nositi?

Sa šljokicama možete eksperimentisati na gornjem ili donjem kapku, uz unutrašnju liniju obrva, na usnama, možete ih koristiti kao lažne pegica ili u korenu kose. Drugim rečima, možete se igrati do mile volje :). 

One će uvek izgledati grandiozno u kontrastu sa tamnim smokey eye look/om, ali ih možete nositi i sa minimum ili nimalo senki, kao jedinu "zvezdu" makeup/a uz lep, blistav ten i sjajne nude usne.


Na Jovani Miljanović (
fotografija Jovana Mladenović, styling Dajana Vasić ) je upravo jedna takva, light glitter varijanta kojom sam želela da naglasim njene prelepe svetle oči, ali uz najmanju moguću količinu svega. Budući da je ona #princesswarrior te se praktično uopšte ne šminka i ne voli ništa što je usporava i koči, nisam mogla da je zamislim uz neki heavy dark makeup ili bilo šta što bi na više sati zahtevalo popravke.

Čak i ako svetlucavi makeup nije vaša šoljica čaja, ovaj look je jednostavan, sofisticiran i uz malo samopouzdanja, lak za izneti, posebno tokom praznika :).

Objavi komentar

Nema komentara